?>

Sakarya'da bir araya gelen ev hanımları "kırıp dökmeden" evleri yeniliyor

Sakarya'da öğretmenliği bıraktıktan sonra ev hanımlarıyla 11 kişilik ekip kuran Merve Uğurlu, evlerdeki kapı, mutfak dolapları ve fayansları boyayarak yeniliyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Sakarya

Evli ve iki çocuk annesi 37 yaşındaki Uğurlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde özel sektörde çalıştığı beden eğitimi ve spor öğretmenliğini bırakarak boyama işine başladı.

Talebin artmasıyla kısa zamanda ev hanımlarından 11 kişilik ekip kuran Uğurlu, ev ve iş yerlerinde bulunan kapı, mutfak dolapları, fayans ve mobilyaları usta titizliğiyle boyayarak yeni hale getiriyor.

"Maksimum 3 günde dönüşümü gerçekleştirip evi teslim ediyoruz"

Uğurlu, AA muhabirine, boyama işi sayesinde hem ev hanımlarının hem de dönüşüm yaptıkları insanların ekonomilerine inanılmaz katkı sağladıklarını söyledi.

Sıfırdan yapılabilecek bir alanı dönüşüm boyasıyla çok daha düşük maliyetlerle kırıp dökmeden tamamladıklarını anlatan Uğurlu, "Aslında mesele sadece bütçe de değil. Bir usta eve gelip kalebodurunu değiştirmek, dönüştürmek isterse onu kıracak, şapını atacak, günlerce bekletecek. Ev sahipleri için bu sıkıntılı süreç. Biz geliyoruz, maksimum 3 günde dönüşümü gerçekleştirip evi temizleyip, toparlayıp bir kadın titizliğinde ev sahiplerine teslim ediyoruz." dedi.

Bazı erkek ustaların bu işi yapacaklarına inanamadığını dile getiren Uğurlu, "Yaptığımızı gördükleri zaman tebrik ediyorlar. Aslında birçok bayanın cesaret edemediği işleri cesaret edip üstleniyoruz ve güzel de neticelendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Uğurlu, daha da büyümek istediklerini belirterek, "Ekip sayısını artırmak istiyoruz. Evde, 'Ne yapacağım ben?' diyen her kadınımızı bu işe davet ediyorum." ifadesini kullandı.

"Erkek ustalar bize biraz kızıyor ama bayanlar biraz daha özenli"

Kendi mutfağını dönüştürmeye gelen Uğurlu ile tanışıp ekibe dahil olan 35 yaşındaki Gülsev Arslan da mutfak dolaplarını dönüştürüp yenilediklerini, tezgahları temizleyip onlara yeniden renk verdiklerini anlattı.

Panel kapıları ve yer zeminlerini de boyadıklarını aktaran Arslan, önyargısı bulunan eşinin ekiple tanıştıktan sonra kendisine destek olduğunu söyledi.

Sosyal medya üzerinden tanışıp ekibe katılan 46 yaşındaki Suna İyiyazıcı ise çok güzel dönüşler aldıklarını dile getirerek, "Bayan olduğumuz için ev sahipleri de rahat ediyor. Erkek ustalar bize biraz kızıyor ama bayanlar biraz daha dikkatli, özenli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Pakistan'da cami yakınındaki terör saldırısında 34 kişi öldü

2023-09-29 11:58 - Dünya

Fas'taki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 960'a yükseldi

2023-09-27 18:27 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti

2023-09-30 20:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Değerlerimizin örselenmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz

2023-09-27 00:12 - Siyaset

Yurt genelinde yağışlar etkisini sürdürecek

2023-09-29 19:13 - Gündem

Mekke-i Mükerreme'deki saat kulesine yıldırım isabet etti

2023-09-28 07:52 - Dünya

Karacadağ'ın eteklerinde kadın erkek alın teriyle çeltik topluyor

2023-09-27 14:12 - Çevre-Hayat

Bakan Bayraktar, Akkuyu NGS inşaat sahasında incelemede bulundu

2023-09-26 14:08 - Ekonomi

Güreşin yeni dünya şampiyonları

2023-09-25 12:52 - Spor

Yukatel Adana Demirspor: Belhanda'nın durumu iyi

2023-09-28 00:43 - Spor

İlgili Haberler

İsrail'in saldırısında kol ve bacağını kaybeden Semir, eskisi gibi futbol oynamak istiyor

15:52 - Çevre-Hayat

Şırnaklı gençlerin tarladan baraj gölü manzaralı stada uzanan futbol öyküsü

13:33 - Çevre-Hayat

Karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan hastalardan "organ bağışı" çağrısı

12:57 - Çevre-Hayat

"Kimsesiz" fotoğraflar nakışla yeni hikayelere dönüşüyor

12:37 - Çevre-Hayat

Adanalı hayvansever, evinin damını sahipsiz kediler için yuvaya dönüştürdü

12:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

AJet'ten kaptan pilot ve ikinci pilot alımı için ilan

19:42 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 72 artarak 61 bin 330’a çıktı

18:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplandı

17:57 - Siyaset

Karabük Valisi Yavuz, ormanlık alanda yeniden çıkan yangının çevrelendiğini söyledi:

17:53 - Gündem