?>

Sakarya'da Gazze'ye destek gösterisi düzenlendi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Gazze'ye destek gösterisi gerçekleştirildi.

Gündem - 2 ay önce

Sakarya

Milli İrade Platformu üyeleri "Gazze Direnişine Destek Zamanı" temasıyla Hendek Kapalı Pazar Yeri'nde bir araya gelerek, ellerinde "Sessiz kalma bu, savaş değil, katliam, soykırım", "Siyonizm'e karşı küresel intifada", "Zulmün olduğu yerde tarafsız kalınmaz", "Nehirden denize özgür Filistin" yazılı dövizler taşıdı.

Pazar meydanına, bebek kıyafetleri, boykot ürün paketleri ve kanlı bebek çarşafları bırakan göstericiler tekbir getirdi, Gazze lehine slogan attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Hendek'ten Gazze'ye Gönül Köprüsü Platformu Başkanı Kadir Bilgiç, 7 Ekim 2023'te Filistin topraklarında başlayan zulüm ve katliamın bugün de aynı acımasızlıkla devam etmek için zaman kolladığını söyledi.

Bilgiç, İsrail'in bombaları altında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, Gazzelilerin tarifsiz ve akıl almaz acılar yaşadığını belirterek, "Batılı ülkelerin yönetimleri, adeta İsrail'in esiri olmuş durumdayken aynı ülkelerin halklarında yaşanan uyanış ve giderek yükselen itirazlar ise bize, insanlık adına umut veriyor. Özellikle Batılı ülkelerde yükselen, Filistin'e özgürlük yürüyüşü ve protestoları, zulme sessiz kalmayan vicdanların olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

İsrail'in zulmü ve Batılı devletlerin sessizliği, Müslüman coğrafyanın uyanmasına, dünyadaki vicdan sahibi insanların gerçekleri görmesine vesile olacağını ifade eden Bilgiç, sivilleri kasten öldüren, sivil yerleşim yerlerini bombalayan, şehrin tüm altyapısını, ibadethaneleri, okullarını, hastanelerini yerle bir eden, tüm insani yardımları engelleyen, işgal rejimini ve bu kötülüğe hizmet eden tüm kuruluş ve devletleri lanetlediklerini kaydetti.

Bilgiç, Gazze için 3 gün sürecek kermese vatandaşları davet ederken, 22 Şubat Cumartesi günü Gazze'ye destek yürüyüşü ve mitingini gerçekleştireceklerini belirtti.

Türkiye Beyazay Derneği Gazze Komisyonu Başkanı Müşerref Gündoğdu da Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve mazlum coğrafyalarda zulme uğrayanlar için toplandıklarını dile getirdi.

Gazze'de ilan edilen ateşkesin zulmün bittiği anlamına gelmediğini vurgulayan Gündoğdu, "Bu mazlum coğrafyalar, kimden medet umuyor sizce? Bizden, evet biz Türklerden." ifadesini kullandı.

Gündoğdu, sadece bir protesto için değil, bir sorumluluğu hatırlamak için toplandıklarını ifade ederek, "Bu nöbet, bizim insanlık sınavımızdır. Zalimleri durduracak olan, onların karşısında dimdik duran bir bilinçtir. Dualarımızla, boykotlarımızla, dayanışmamızla Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Platform üyelerinden Beytullah Zengin tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

BM'ye göre insani yardım görevlileri, MSC 2025'teki tartışmalardan en çok endişe duyanlar arasında

2025-02-16 01:58 - Dünya

Suriye'de Ulusal Diyalog Konferansı için hazırlık komitesi kuruldu

2025-02-12 18:38 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'ya Togg hediye etti

2025-02-12 13:02 - Dünya

Şubat ayına ait SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

2025-02-17 10:08 - Gündem

Suriye'de silah bırakmayanlar, Ulusal Diyalog Konferansı'na davet edilmeyecek

2025-02-13 20:43 - Dünya

Suriye'deki "Tadamon Katliamı'nın" sorumlularından 3'ü yakalandı

2025-02-17 13:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da Cumhurbaşkanı Subianto tarafından resmi törenle karşılandı

2025-02-12 08:23 - Gündem

Ürdün'de yaşayan Filistinli mülteciler, Trump'ın Gazze planını "Nekbe"ye benzett

2025-02-12 14:37 - Dünya

Sovyetler Birliği'nin Afganistan'a müdahalesinde ölen 252 Kırgızistanlı asker anıldı

2025-02-15 14:17 - Dünya

TeknOn ile teknolojide bu hafta (07 Şubat-13 Şubat 2025)

2025-02-13 18:48 - Teknoloji

İlgili Haberler

Sıcak bölgelerin sessiz gözcüleri İHA pilotları, zorlu eğitimin ardından göreve hazırlanıyor

13:32 - Gündem

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı Girne'de başladı

13:08 - Gündem

Pendik'te yanan iş yeri kullanılamaz hale geldi

12:47 - Gündem

İstanbul'da 1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 36'sı adliyeye sevk edildi

12:38 - Gündem

Trafik kazaları, dünyada her yıl yaklaşık 1,2 milyon kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanıyor

11:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Savunma ve havacılık sanayisi ihracatında yeni zirve

13:43 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı nisan ayı veri bültenini yayımladı

13:38 - Ekonomi

Sıcak bölgelerin sessiz gözcüleri İHA pilotları, zorlu eğitimin ardından göreve hazırlanıyor

13:32 - Gündem

ABD Başkanı Trump'tan, 8 Mayıs'ın "Zafer Günü" olarak adlandırılması kararı

13:28 - Dünya

ABD borsaları, gümrük vergilerinin açıklandığı 2 Nisan'daki seviyelerine geri döndü

13:17 - Ekonomi