?>

Sahte bala son verecek tesis hizmete girdi

Ordu Valisi Yavuz, "Balla ilgili insanların zihnindeki şüpheyi ortadan kaldıracağız. Yediğim bal hakiki bal mıdır? İnsan sağlığına zararlı bir madde var mıdır? Tüm bu soru işaretlerinin tamamını bertaraf etmiş olacağız." dedi.

Sağlık - 8 yıl önce

ORDU

Ordu'da Arıcılık Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurulan bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarı hizmet vermeye başladı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 10 milyon avro bütçeli "Arım Balım Peteğim Projesi" kapsamında kurulan bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarını yerinde inceledi.

Vali Yavuz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de en çok bal üretilen illerinin başında gelen Ordu'da, AB desteğiyle bal analizi ve paketleme tesisi kurulduğunu söyledi.

Enstitü kampüsünde 4 bin 700 metrekarelik alan üzerine kurulan tesisin gelişmiş cihazlarla donatıldığını, tesisin arıcılık sektörüne de ivme kazandıracağını ifade eden Vali Yavuz, tesisin balda tağşiş ve taklidi ortadan kaldıracağına dikkati çekti.

"Bundan sonra bir sertifikasyon sistemine geçeceğiz"

Ordu Valiliğince hazırlanan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen projenin hizmet vermeye başladığını belirten Yavuz, tesisin bal üreticilerini motive edeceğini dile getirerek, "Arıcılık Araştırma Enstitüsü gözetim ve denetimindeki laboratuvar sistemlerimiz belki dünyada tektir. Bu denli bal analizi yapabilen laboratuvar sistemleri neredeyse yok denecek kadar azdır. Bununla övünüyoruz, gurur duyuyoruz." dedi.

Tesiste arının balı hangi çiçekten ürettiği, katkı maddesinin olup olmadığı dahil her türlü analizin yapılabildiğine işaret eden Yavuz,"Bundan sonra bir sertifikasyon sistemine geçeceğiz. Bunu yaptığımızda balla ilgili insanların zihnindeki şüpheyi ortadan kaldıracağız. Yediğim bal hakiki bal mıdır? Yoksa şeker midir? İnsan sağlığına zararlı bir madde var mıdır? Tüm bu soru işaretlerinin tamamını bertaraf etmiş olacağız. Böylelikle üreticimizin alın terini ve ürünün en iyi fiyattan pazarlama, aynı zaman tüketiciyi de en kaliteli balla buluşturmak gibi önemli bir işlevi görmüş olacağız." diye konuştu.

Muhabir: Hayati Akçay

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cami bahçesinde kesik bacak bulundu

2018-01-06 18:02 - Asayiş

Hicri takvime göre bugün ayın kaçı? Hicri takvim 1439-40

2018-01-08 10:02 - Çevre-Hayat

Hicri takvime göre hangi aydayız? Hicri takvim 2018, 1439-40

2018-01-08 09:02 - Kültür Sanat

İş arıyorum bahanesiyle girdiği atölyeden telefon çalarak çıktı

2018-01-05 13:32 - Asayiş

Futbolda gözler 'serbest yıldızlar'da olacak

2018-01-04 14:15 - Spor

Cenk Tosun, Beşiktaş taraftarına veda etti

2018-01-06 17:17 - Spor

Gözü yaşlı baba 10 gündür kayıp liseli kızını arıyor

2018-01-09 14:02 - Asayiş

Münir Özkul vefat etti| Münir Özkul kimdir? İşte "Münir Baba" efsanesi

2018-01-05 17:52 - Kültür Sanat

'Arif v 216'dan izlenme rekoru

2018-01-09 18:32 - Magazin

THY, 20+5 adet A350 için Airbus ile görüşmelere başlıyor

2018-01-06 01:13 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yeşilaydan aldığı destekle kumardan uzak yaşam sürüyor

12:12 - Sağlık

Kan bağışında, kadın ve gençlerin payı 2025'te arttı

11:52 - Sağlık

Elektronik sigaranın akciğerde yol açtığı hasar yoğun bakımla sonuçlanıyor

13:12 - Sağlık

Muş'ta yolu kardan kapanan köydeki hasta ekiplerce hastaneye ulaştırıldı

16:27 - Sağlık

Yapay zekaya güvenilerek ihmal edilen göz sağlığı tedaviyi zorlaştırıyor

11:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

San Francisco Fed araştırması tarifelerin enflasyonu düşürebileceğine işaret etti

02:36 - Ekonomi

Trump yönetimi Amerikan petrol şirketleriyle Venezuela konusunda görüşmelere başladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

00:23 - Gündem

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Grönland, ABD ile diyaloğu sürdürme niyetinde olduklarını belirtti

23:53 - Dünya