?>

Şahinkaya doğaseverlerin yeni rotası oldu

Trabzon'un Düzköy ilçesine 11 kilometre mesafede bulunan Şahinkaya, uzaktan bakıldığında kaleyi andıran görüntüsü ve eteklerindeki çam ormanlarıyla dağcıların yanı sıra doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Trabzon

Trabzon'un Düzköy ilçesinde yer alan Şahinkaya, doğa tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Trabzon'a 65, Düzköy ilçesine ise 11 kilometre mesafede yer alan Doğankaya Mahallesi'ndeki Şahinkaya, uzaktan bakıldığında kaleyi andıran görüntüsü, eteklerindeki çam ormanları ve trekking rotalarıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

İsviçreli tırmanıcı Michel Piola başta olmak üzere Türkiye'nin önemli kaya tırmanıcılarının açtığı yeni rotalarla da adından söz ettiren Şahinkaya, kaya tırmanışı yapmak isteyenlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından çok sayıda dağcıya ev sahipliği yapan, kaya tırmanışı dışında kamp ve karavan turizmine de müsait olan Şahinkaya, dağ yürüyüşü ve foto safariye elverişli alanlarıyla turizm çeşitliliği sağlıyor.

Özellikle kuş bakışı manzarasıyla sosyal medyada öne çıkan Şahinkaya'ya gelen ziyaretçiler, otantik dağ evlerinde konaklama, Çal Mağarası'nı ziyaret, atla gezinti imkanı da bulabiliyor.

Yerli turistlerin yanı sıra Avrupa ve Körfez ülkelerden gelen turistlerden ilgi gören Şahinkaya, son yıllarda dünyada adından giderek daha fazla söz ettirmeye başladı.

"Doğa ile içe olmak çok güzel bir duygu"

Adıyaman'dan eşiyle tatil amacıyla kente gelen Mehmet Gürşen, AA muhabirine, Trabzon'a ve Şahinkaya'ya ilk defa geldiklerini söyledi.

Gürşen, Şahinkaya'nın doğal güzelliğini çok beğendiklerini belirterek, "Her taraf yeşillik. Bayağı güzel bir yermiş. Çal Mağarası'na geldik, oradan da buraya çıktık. Burası da çok güzel. Trabzon ayaklarının altında. "diye konuştu.

Doğa ile içe olmanın çok güzel bir duygu olduğuna dikkati çeken Gürşen, "Adıyaman'dan geldiğimiz için böyle yeşilliğin içinde değiliz. Sıcaklardan kaçalım dedik. Burası da bayağı serin." şeklinde konuştu.

"Sosyal medyada gördüğünden daha güzel"

Şakir Melikoğlu da İstanbul'dan geldiğini aktararak, "Burayı sosyal medyada keşfettim, geldim. Fotoğrafını çektim. Çok güzel, huzurlu bir yer. Beğendim." ifadesini kullandı.

Karşılaştığı manzaranın, sosyal medyada gördüğünden daha güzel olduğuna işaret eden Melikoğlu, "Beklentimi gerçekten karşıladı. Herkese tavsiye ediyorum. Herkes gelip böyle bir yeri görebilir. 10 gündür buradayım. Şimdi Çal Mağarası'ndan geliyorum. Orası da çok güzel." dedi.

"Müşterilerimiz en çok kuymak yemeyi tercih ediyor"

Restoran ve kafe işletmecisi Erkan Demir ise yaz turizm sezonuyla yabancı turistlerin yoğunlaşmaya başladığını vurguladı.

Şahinkaya'nın yerli ve yabancı herkes tarafından tercih edildiğine dikkati çeken Demir, turistlerden olumlu mesajlar aldıklarını ifade etti.

Demir, turistlerin doğanın içinde zaman geçirip, yöresel lezzetleri tatmayı sevdiklerini belirterek, "Avrupa'dan her kesimden müşterimiz var. Tercih ediliyoruz. Biz de zevkle işimizi yapıyoruz. Buraya gelen müşterilerimiz en çok kuymak yemeyi tercih ediyor. " diye konuştu.

Turistlere sunulan lezzetlerin tamamen yöre halkından alınan organik ürünlerle yapıldığını anlatan Demir, yöreye ilginin sezon boyunca devam edeceğine inandığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kızıl geyiklerin soyu "kan değişimi" yöntemiyle korunuyor

2023-08-01 13:11 - Çevre-Hayat

Bakan Yerlikaya son 2 ayda 172 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

2023-08-03 15:37 - Gündem

Down sendromlu ve otizmli gençlerin zeybek dansı festivallerde alkış alıyor

2023-08-05 13:33 - Magazin

Paris'teki Sen Nehri'nde yüzme etkinlikleri kirlilik nedeniyle ikinci kez iptal edildi

2023-08-06 13:13 - Çevre-Hayat

Futbol dünyasında Suudi Arabistan rüzgarı

2023-08-04 12:08 - Spor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hatay İskenderun'da temaslarda bulundu

2023-08-04 14:47 - Ekonomi

Paralimpik milli atıcı Çağla Baş, olimpiyat madalyası hedefiyle çalışıyor

2023-08-05 12:17 - Spor

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde "Keşmir Sömürü Günü" anma etkinliği düzenlendi

2023-08-06 14:27 - Dünya

Kars'ta çocukların yaralı bulduğu tilki yavrusu tedaviye alındı

2023-08-02 11:52 - Çevre-Hayat

Devlet desteğiyle arıcılık yapan çift, kaliteli üretim için 3 kentin yaylalarını dolaşıyor

2023-07-31 12:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Takibe alınan bozkır şahininin Aras Vadisi'nden Beyazdeniz'e göç yolculuğu

12:43 - Çevre-Hayat

Kütahyalı çini ustası "Ameli İsmail" eserlerinde Sümerlerden bugüne köprü kuruyor

12:37 - Çevre-Hayat

Aksaray'da balon turuna katılan kadınlar Ihlara Vadisi'ni ve Selime Katedrali'ni kuş

12:33 - Çevre-Hayat

Otizmli oğlu için işini bırakan anne, onu başarılı bir sporcuya dönüştürdü

12:28 - Çevre-Hayat

Van'da öğretmenler 3 yıldır sağlıklı yaşam için pedal çeviriyor

12:23 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Sinop'ta öğrencileri taşıyan otobüs ile otomobilin çarpışması sonucu 18 kişi yaralandı

12:42 - Gündem

Sektör temsilcileri yetkisiz nakliyecilere karşı tüketicileri uyarıyor

12:32 - Ekonomi

Kamu kurum ve kuruluşlarının dış kaynak sağlamasına imkan veren düzenlemede değişiklik

12:27 - Gündem

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 80'in altına düştü

12:23 - Gündem

Arda Güler'in mektubu, Ankara'da okuduğu okulun öğrencilerine dağıtıldı

12:17 - Spor