?>

Şahika Ercümen'in hedefi yeni dünya rekoru

Antarktika'da tüpsüz dalış gerçekleştiren ilk Türk kadın sporcu olan Şahika Ercümen, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında, yeni dünya rekoru kırmak için antrenmanlarını sürdürüyor.

Spor - 6 yıl önce

Balıkesir

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, "Bu yaz sonunda yeni bir dünya rekoruna imza atmak istiyorum. Ancak kırmak istediğim yeni dünya rekoru derecesini son haftaya kadar açıklamayacağım." dedi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında antrenmanlarına devam eden Şahika Ercümen, kariyerindeki sportif hedeflerini sürdürdüğünü, kırmak istediği yeni dünya rekoru için hazırlık yaptığını söyledi.

Milli sporcu, şunları kaydetti:

"Bu yaz sonunda yeni bir dünya rekoruna imza atmak istiyorum. Ancak kırmak istediğim yeni dünya rekoru derecesini son haftaya kadar açıklamayacağım. Buna bir totem mi dersiniz, artık bilemiyorum ama bu kez bunu biraz gizli tutacağız. Özellikle yaz döneminde çok fazla yarışma da var. Birbirimizi etkilememek adına rekora dair son bir ya da iki hafta kala açıklamalar yapacağız. Şu anda bu konuyu kapalı ve gizli tuttuk."

"Antarktika'da dalan ilk Türk kadını oldum, büyük bir gururdu"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde gerçekleştirilen 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında tarihi bir dalış gerçekleştiren Şahika Ercümen, "Beyaz Kıta"daki tecrübelerini de AA muhabiriyle paylaştı.

Antarktika'nın zorlu koşullarına dikkati çeken 34 yaşındaki sporcu, "Bu kıta, 'Herkes gitsin görsün.' diyebileceğim bir yer değil. Oraya giderken, 30 gün seyir halinde olmak üzere 40 gün evden uzak kaldık. Kimi zaman fırtına çıktı. Biz camı açıp, denize doğru bakmakla yetinmek zorunda kaldık. Bu yüzden de Antarktika'ya bir kez daha gider miyim, tabii ki Bakanımız gitmemi isterlerse ülkemi temsil edebilmek için seve seve giderim ama bu tercih bana kalacak olursa orası çok zor." diye konuştu.

Şahika Ercümen, Antarktika'da sarsıcı ve zor şartlar olduğuna değinerek, eksi bir derecede dalış yaptığını, dalış yaptığı esnada yanından balinaların, penguenlerin, fokların geçtiğini aktardı.

"Orada suya dalan ilk Türk kadını oldum. Bu, benim için çok büyük bir gururdu. En az bugüne kadar kırdığım rekorlar kadar, orada Türk bayrağını dalgalandırmak benim için çok önemliydi." diyen milli sporcu, Antarktika'da yaşadığı deneyimin kendisi için anlamlı olduğunu ifade etti.

"Soğuk suda dalış yapabilmek çok zor"

İnsan vücudunun üşüdüğünde ve titrerken çok fazla enerji sarf ettiğini belirten Şahika Ercümen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim yaptığımız sporda zaten nefes tutuyorsunuz, kısıtlı bir vaktiniz ve enerjiniz var. Bunları doğru kullanmak çok önemli ve bunu üşürken yapamazsınız. O yüzden de Antarktika gibi bir yerde rekor kırmayı ilk etapta hiç düşünmedim. İnşallah ileride böyle bir şey de olur ama şu an o kadar soğuk bir suda maksimum bir performans gösterebilmek çok zor bir şey. 'Normal bir suda mı yoksa soğuk bir suda mı dalmak zor?' diye soracak olursanız, kesinlikle soğuk suda dalmak çok zor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekvator Ginesi Türk yatırımcıları bekliyor

2019-07-30 15:02 - Ekonomi

'İhracat milli motivasyondur'

2019-08-02 19:29 - Ekonomi

Kronik hastalıklara fonksiyonel tıp devası

2019-07-30 17:12 - Genel

Hastaların kurtulduğu 'taşlar' koleksiyon oldu

2019-07-31 16:12 - Çevre-Hayat

Vodafone Red, bir yılda 448 milyon TL'lik ayrıcalık sağladı

2019-07-28 13:48 - Genel

Naftogaz'dan Rusya'ya 5,2 milyar dolarlık "Kırım davası"

2019-07-31 16:06 - Ekonomi

Avrupalıların yüzde 28,3'ü bir haftalık tatili karşılayamıyor

2019-07-31 18:42 - Dünya

Denizlispor transferde hız kesmiyor

2019-08-02 15:02 - Spor

Golf turizminin ekonomiye katkısı yılda 135 milyon avro

2019-07-27 16:22 - Spor

Ziraat Katılım finansman oranlarını indirdi

2019-08-02 19:36 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli dalgıç Şahika Ercümen, dünya rekoru denemesi yapacak

20:13 - Spor

Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde yarın Olympiakos'a konuk olacak

17:30 - Spor

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde Dubai Basketbol'u konuk edecek

17:29 - Spor

Basketbol Avrupa Ligi'nde çift maç haftası yarın başlıyor

14:18 - Spor

Almanya'da ilginç maç

12:27 - Spor

Günün Manşetleri

Euro-Med: İsrail açlığı "soykırım aracı" olarak kullanmaya devam ediyor

21:03 - Dünya

Trump'tan Gazze'de ateşkes sürecinde "ikinci aşama başlıyor" mesajı

20:47 - Dünya

KKTC Cumhuriyet Meclisi, iki devletli çözüm önerisini kabul etti

20:33 - Dünya

Kahramanmaraş'ta drift atan sürücüye 91 bin 554 lira ceza kesildi

20:22 - Gündem

Antalya'da drift atan sürücüye 92 bin 784 lira ceza

20:13 - Gündem