?>

SAHA İstanbul'dan girişimci destek programı 'SAHA Girişim'

İlk dönem çağrısına çıkan "SAHA Girişim Programı"na 15 Haziran'a kadar başvuru yapılabilecek.

Teknoloji - 3 yıl önce

İstanbul

Bünyesinde 770 firma ve 22 üniversiteyi barındıran Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci büyük sanayi kümelenmesi olan Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi (SAHA İstanbul), savunma sanayinde yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için girişimci destek programı başlattı.

SAHA İstanbul açıklamasına göre, ilk dönem çağrısına çıkan "SAHA Girişim Programı" ile yüksek teknoloji projesi olan girişimci firmalara hukuki ve teknik danışmanlıktan, eğitim ve mentorluğa kadar pek çok konuda destek sağlanacak.

Türk savunma, havacılık ve uzay sektöründe yerlilik oranının artırılması, Türkiye'nin sahip olmadığı kritik teknolojilere kavuşturulması ve uluslararası rekabette üst seviyelere taşınması amacıyla düzenlenen programla savunma sanayindeki girişimciler yatırımcı görüşmelerine hazırlanacak. Program kapsamında girişimci firmanın globalde rakiplerini tanıması, rekabeti anlaması, geliştirdiği ürünün globaldeki yerini alması, globalde müşteri bulması için organizasyonlara ve proje pazarı etkinliklerine katılımları hedefleniyor.

15 Haziran'a kadar başvuru yapılabilecek

Yıllık 11 milyar dolar ciroya sahip Türk savunma, uzay ve havacılık sanayi, 2021'de gerçekleştirdiği 3,2 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye ekonomisinin önemli döviz kaynaklarından biri oldu. Yeni teknolojilerle bu rakamın 2022 için 4 milyar doların üzerine çıkması öngörülüyor. SAHA Girişim'e savunma, havacılık ve uzay sektörlerinde hazırlık düzeyi 5 ve 6 seviyelerine gelmiş, prototipleri ortaya çıkmış girişimci firmalar başvurabilecek. SAHA Girişim'e, 15 Haziran'a kadar başvuru yapılabilecek.

Programın girişimciye faydaları arasında; yatırımcı görüşmelerine hazırlık, yatırıma erişim, eğitim ve mentorluk, sektör liderleriyle üst düzey buluşmalar, iş geliştirme ve tanıtım, SAHA Expo'da bedelsiz stant tahsisi ve final sunumları, SAHA Proje Komiteleri'ne erişim, finansal, hukuki ve teknik danışmanlık, altyapıya ulaşım desteği ve ilk müşteriye erişim desteği yer alıyor.

SAHA Girişim Programı'nın teknoloji alanları arasında ise savunma, havacılık, uzay, deniz, ileri malzemeler ve üretim, makine ve imalat, bilişim, haberleşme, siber güvenlik, insansız sistemler, yapay zeka ve lojistik teknolojileri bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gayrimüslim ülkelerin helal ürünlere talebi Kovid-19 salgınıyla arttı

2022-05-29 11:32 - Ekonomi

Çukurova'da buğday rekoltesinde artış bekleniyor

2022-05-26 13:35 - Ekonomi

En fazla Ukraynalı mülteciyi Romanya ağırlıyor

2022-05-29 11:34 - Dünya

İstanbul Havalimanı'nda Türk yemekleri şöleni

2022-05-25 19:21 - Çevre-Hayat

TPAO'ya Mardin ve Şırnak'ta petrol arama ruhsatı verildi

2022-05-29 09:34 - Ekonomi

TEKNOFEST Azerbaycan için hazırlıklar tamamlandı

2022-05-25 20:02 - Teknoloji

Yazar Mustafa Seçkin son yolculuğuna uğurlandı

2022-05-25 20:53 - Gündem

AB ülkeleri, Rusya'dan alınan petrolü yüzde 90 azaltacak

2022-05-31 01:55 - Dünya

Solingen faciasının 29. yılında kurbanlar mezarları başında anıldı

2022-05-29 20:59 - Gündem

Hollanda'da geçen yıl ayrımcılık şikayetleri arttı

2022-05-24 14:16 - Dünya

İlgili Haberler

OpenAI, yapay zeka aracı ChatGPT için ebeveyn kontrollerini kullanıma sundu

14:37 - Teknoloji

Öğrencilerin ödüllü çözümü binaların depreme direncini artıracak

12:08 - Teknoloji

5G'de ABD-Çin rekabeti kızıştı, 6G için de hazırlıklar başladı

11:33 - Teknoloji

Askerlerin "başını ağrıtan" dronlara sivil alanlara özgü çözüm geliştirildi

11:23 - Teknoloji

Sydney’de 76. Uluslararası Uzay Kongresi başladı

20:43 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor

Devler Ligi'nin ikinci haftası 9 maçla başladı

00:28 - Spor

Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye ulaşmasına 175 deniz mili kaldı

23:57 - Dünya

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi

23:28 - Dünya

Bakan Bayraktar, kış öncesi elektrik ve doğal gaz fiyatlarında artış planlanmadığını belirtti

23:23 - Siyaset