?>

Sağlıkta şiddeti önlemek için özel güvenlik personelinin etkinliği artırılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, ülke genelindeki 330 sağlık kuruluşunda çalışan 15 bin 536 özel güvenlik görevlisine eğitim vermek ve hastanelerdeki güvenlik eksikliklerini tespit etmek amacıyla yerinde inceleme başlattı.

Sağlık - 3 yıl önce

Ankara

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının engellenmesi amacıyla Türkiye genelindeki 330 sağlık kuruluşundaki 15 bin 536 özel güvenlik görevlisine eğitim vermek için çalışma başlattı.

Başkanlığın, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette çalışan özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleriyle etkili iletişim, iş birliği ve koordinasyonunu sağlamak, suçu oluşmadan önlemek, meydana gelen olaylardan genel kolluğun en seri şekilde bilgisi sahibi olmasını sağlamak amacıyla başlatılan Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) uygulaması kapsamında yaptığı denetim ve eğitim faaliyetleri sürüyor.

Uygulamanın birinci aşamasında özel güvenlik izni verilen ve şehir hastanelerinin dışında kalan özel güvenlik izni almış kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kuruluşlarındaki özel güvenlik görevlileri ve genel kolluk personeline eğitim verildi.

Bu kapsamda özel güvenlik görevlileriyle birlikte ilgili genel kolluk personeli arasında KAAN uygulamasıyla oluşturulan ilişki ve iş birliği süreçleri yerinde incelenerek, ihtiyaç duyulması halinde geliştirilmesi yönünde tedbirler alınacak.

Böylelikle hastanelerde görevli özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk personelinin daha koordineli çalışmasıyla, sağlık çalışanlarına yönelik yaşanabilecek şiddet olaylarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Özel güvenlik görevlilerinin daha verimli çalışmaları ve meydana gelebilecek olaylara etkin müdahalede bulunması da hedefleniyor.

"Yerinde İnceleme ve Eğitim" faaliyeti kapsamında 32 ilde Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı kadrosunda görevli polis başmüfettişlerince, kalan 49 ilde ise İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerince inceleme ve eğitim yapılıyor.

Şu ana kadar polis başmüfettişlerince 28 ildeki 194 hastanede görevli 4 bin 975 özel güvenlik görevlisi ile İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerince 26 ildeki 63 hastanede görevli 1459 özel güvenlik görevlisine yönelik "Yerinde İnceleme ve Eğitim" faaliyeti tamamlandı.

İş birliğinin artırılması hedefleniyor

Denetimlerde hastanelerde görevli özel güvenlik görevlileri ile genel kolluğun üst düzeyde entegrasyonu ile iş birliğinin artırılması, gerçekleşen olaylardan genel kolluğun KAAN uygulaması kapsamında ivedilikle bilgilendirilmesi, asayiş birimlerince, sağlık tesislerinde güvenlik kontrollerinin artırılması ve özel güvenlik görevlilerinin güvenlik bilincinin zinde tutulması amaçlanıyor.

Öte yandan, özel güvenlik görevlileri ve genel kolluğa, hastanelerde yaşanabilecek olaylara müdahale tarzı, suçun önlenmesi ve hasta yakınlarıyla iletişim kurulması, güvenlik yapılandırmalarının etkin ve doğru şekilde kurgulanıp kurgulanmadığının değerlendirilmesi ile meydana gelen olaylarla ilgili analizler yapılarak güvenlik tedbirlerinin elde edilen veriler doğrultusunda planlanması hedefleniyor.

Ayrıca sağlık kuruluşlarında kullanılan "Hastane Acil Durum Kod Yapısına" uygun yeni güvenlik konsepti çerçevesinde gerekli güvenlik tedbirlerinin aldırılması, risk analizleri doğrultusunda hastanelerin güvenlik birimlerinden sorumlu kişilerin bilgilendirilmesi, hastane yönetimlerinin güvenlik süreçlerinde etkin rol almasının sağlanması için çalışmalar devam ediyor.

Yerinde inceleme ve eğitim faaliyetleri kapsamında kalan 27 ildeki 73 sağlık kuruluşuna yönelik çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz; Aleksandr Dugin’i 4 ay önce uyardım -Erhan Altıparmak, Moskova'dan bildiriyor-

2022-08-21 20:06 - Özel Haber

Milli güreşçilerden 134 madalya

2022-08-23 12:11 - Spor

TEM Otoyolundaki kazada 5 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı

2022-08-25 07:21 - Asayiş

3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar vefatının 36. yılında kabri başında anıldı

2022-08-22 12:59 - Gündem

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı

2022-08-25 16:09 - Ekonomi

Dursun Özbek, Trabzonspor karşısında takımına güveniyor

2022-08-26 20:58 - Spor

Mardin'deki trafik kazasına ilişkin tutuklanan tır şoförlerinin savcılık ifadesi ortaya çıktı

2022-08-22 12:10 - Gündem

Endonezya'da maymun çiçeği vakası görüldü

2022-08-20 21:07 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mardin'deki kazada hayatını kaybeden Ekinci'nin ailesine ta

2022-08-21 18:24 - Gündem

Demir Grup Sivasspor, Corendon Alanyaspor ile berabere kaldı

2022-08-22 21:41 - Spor

İlgili Haberler

DSÖ, tütünün her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu bildirdi

21:33 - Sağlık

Mardin'de sancısı başlayan kadına sağlık personelinin telefonla yönlendirdiği eşi doğum yaptırd

16:18 - Sağlık

Türkiye'de geçen yıl 121 bin 67 bebek hayata erken başladı

14:43 - Sağlık

Bilinçsiz kullanılan gıda takviyeleri ciddi toksik etkilere ve ölümlere sebep olabilir

11:37 - Sağlık

Türkiye'nin böbrek nakli tecrübesi Mısır'da düzenlenen kongrede paylaşıldı

14:48 - Sağlık

Günün Manşetleri

"COINO" isimli kripto platformuna yönelik düzenlenen operasyonda 6 zanlı tutuklandı

21:58 - Gündem

Bakan Güler'den düşen askeri kargo uçağının kara kutusuna ilişkin açıklama

20:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonumuz adım adım gerçeğe dönüşüyor

20:32 - Siyaset

ABD’de kanser, kalp ve beyin hastalıklarını inceleyen 383 araştırma fonu kesintiye uğradı

20:27 - Dünya

BBC, Trump'ın olası tazminat davasına karşı mücadele edeceklerini belirtti

20:22 - Dünya