?>

'Sağlıkta çok başlılığı ortadan kaldıran sistem değişikliği başladı'

Sağlık Bakanı Demircan, sağlık sisteminde çok başlılığı ortadan kaldıran, tek modele döndüren sistem değişikliğinin uygulanması için 3 aylık süre verilmişti. Şu anda 1,5 aylık süre geçmiş bulunuyor. Atamalar bugün itibariyle başlama noktasında" dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

TBMM

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan,

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, "sentetik uyuşturucuların imalatı, dağıtımı, satışına ilişkin süreçlerin belirlenmesi ve önlenmesine" ilişkin önergenin gündeme alınması önerisi görüşüldü.

MHP Grup önerisi yapılan oylamada kabul edilmedi.

Önerinin reddedilmesinin ardından yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grubu'nun sentetik uyuşturucu konusunda payına düşen süreyi kullanmadığını iddia etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, uyuşturucu ile mücadele konusunda 24. Dönemde bir komisyon kurulduğunu ve çalışmalarını gerçekleştirdiğini hatırlattı. Bu komisyonun yapmış olduğu çalışmalar çerçevesinde Türk Ceza Kanunu'nda bazı değişiklikler yapıldığını ve uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde ağır cezai müeyideler getirildiğine değinen Bostancı, "Hükümetin, uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı iradesi devam ediyor." diye konuştu.

Sağlık sisteminde çok başlılığı ortadan kaldıran sistem değişikliği

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise sağlığı siyasete konu etmemek gerektiğini, sağlığın herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.

Demircan, bakanlık tarafından ataması yapılan 13 bin 506 personelin, güvenlik soruşturması ve arşiv taraması yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunların gerekli taramalar, soruşturmalar yapıldıktan sonra 414'ü tabip olmak üzere 12 bin 208'i gönderildi. Bunlardan 9 bin 607'sinin ataması tamamlandı. Geriye kalan 3 bin 887 personelden 27'si tabip olmak üzere 2 bin 589'unun bakanlığımızın güvenlik soruşturması değerlendirme komisyonundaki süreci devam ediyor. Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacak. 135'i tabip olmak üzere bin 298 kişinin ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araştırması devam etmektedir.

Sağlık sisteminde yapmış olduğumuz, çok başlılığı ortadan kaldıran, tek modele döndüren sistem değişikliğinin uygulanması için kanun hükmünde kararnamenin yayın tarihinden itibaren 3 aylık süre verilmişti. Şu anda 1,5 aylık süre geçmiş bulunuyor. Atamalar bugün itibariyle başlama noktasında. İl müdürlüklerimizi atayıp bu alandaki vekaletle yürüyen hizmetleri, asaletle yürüyecek şekle getirdik. Bir boşluk olmadı, olmayacak. Çünkü devlette devamlılık esastır. Bir görevli, görevden alındığında yerine vekili aynı görevleri ifa eder."

Daha sonra görüşülen, CHP'nin, "bireysel silahlanmayı azaltmayla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine" ilişkin önerisi görüşüldü. Yapılan oylamada CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Burak Orhan, Diyanet'in yeni Basın Müşaviri oldu

2017-10-12 21:15 - Medya

Başbakan Yıldırım'dan esnafa müjde

2017-10-17 17:29 - Politika

YÖK'ten flaş YKS sınavı açıklaması

2017-10-19 18:57 - Eğitim

Şanlıurfa'da 2 düğünde gıda zehirlenmesi şüphesi

2017-10-16 02:12 - Gündem

'ABD ile yükselen gerilimin düşürülmesi temennimizdir'

2017-10-13 21:22 - Siyaset

Yunan gümrükçülerin grevi yaya geçişlerini de etkileyecek

2017-10-18 17:42 - Gündem

Ordu’ya muhteşem stat

2017-10-18 18:22 - Spor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: Türkiye hükümetiyle diyalog kurulmasını umut ediyoruz

2017-10-13 04:19 - Genel

Yangın nedeniyle tatil siteleri boşaltıldı ama korkulan olmadı

2017-10-16 11:52 - Asayiş

'ABD topraklarında savaşa hazırlanıyordum'

2017-10-14 13:47 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 23 yıllık iktidarlarımız boyunca hep gençlerle omuz omuza yürüdük

18:27 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özel'in cemevleriyle ilgili açıklamalarına te

14:22 - Siyaset

Bakan Yumaklı, ürünlerde pestisit kalıntısını önlemeyi amaçlayan yeni B-Reçete Sistemi'ni anlattı

11:23 - Siyaset

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri 21 Aralık'a kadar aralıksız devam edecek

11:18 - Siyaset

Bakan Fidan: Suriye'de, geri dönenlerin yaşamını ve temel hizmetleri sağlayacağı bir altyapıya ihtiyaç var

00:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Çin'de yapay zeka endüstrisinin değerinin 170 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor

20:08 - Dünya

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde kar yağışı etkili oldu

19:58 - Gündem

Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti

19:52 - Gündem

Fatih Karagümrük ile Kocaelispor 1-1 berabere kaldı

19:23 - Spor

Rusya: Kiev, Rusya'ya götürüldüğünü iddia ettiği çocukların listesini hala vermedi

18:48 - Dünya