?>

Sağlıkçı iki anne doktor çocuklarıyla aynı hastanede görev yapıyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarından hemşire Güllü Soyşen ile Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Güney Avşar, doktor çocuklarıyla aynı hastanede görev yapıyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Malatya

Mesleğe hemşire olarak başlayan ve çeşitli hastanelerde görev yaptıktan sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hasta Hakları Birimi Sorumlusu olarak görevini sürdüren Güney Avşar (50) ile 35 yılını yeni doğan hemşireliğine adayan Güllü Soyşen (62) mesleklerini gururla sürdürürken çocuklarına da rol model oldu.

Görevleri nedeniyle çoğunlukla çocuklarıyla mesai yapan, hastanedeki veya yakınındaki bakım evlerinde çocuklarını büyüten anneler Güney Avşar ve Güllü Soyşen, doktor çocuklarıyla aynı hastanede görev yapıyor.

Omuz omuza mesai yapan anne ve çocukları, insanların hayatlarına dokumak ve sağlıklarına katkıda bulunmak için çabalıyor.

"Çok güzel, gurur verici"

Güney Avşar, AA muhabirine, hemşirelik mezunu olduğunu, çeşitli hastanelerde görev yaptıktan sonra Malatya'ya geldiğini ve meslekte 28 yılını doldurduğunu söyledi.

Oğluyla 2 yıldır aynı hastanede görev yaptıklarını anlatan Avşar, "Oğlumun atamasının Malatya'ya olduğunu öğrenince çok mutlu olduk. Sadece aynı hastanede çalışmak değil uzun süren bir emeğin arkasından böyle olması çok güzel, gurur verici. Beraber çalışıyoruz. Randevu alamayan hastalar oluyor oğlumu arıyorum o da beni kırmıyor, yardımcı oluyor." dedi.

"Hareketlerime çok dikkat ediyorum"

Güney Avşar'ın hastanenin kardiyoloji polikliniğinde Asistan Hekim olan 27 yaşındaki oğlu Enes Avşar ise annesiyle aynı hastanede görev yapmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Sabahları annesiyle mesaiye geldiğini, nöbetleri denk gelmediği günler beraber eve döndüklerini anlatan Avşar, "Annemin üzerimde emeği çok, onun karşılığını vermeye, gururlandırmaya çalışıyorum. Annemle aynı hastanede görev yaptığım için hareketlerime çok dikkat ediyorum." diye konuştu.

Avşar, annesiyle yaşadığı bir anıyı anlatarak, "Bir hastamızın ambulansla gitme talebi vardı ama bu bazı durumlarda geçerli. Hasta yakını gidip durumu hasta haklarına şikayet etmiş. Annem de beni aradı o arayınca elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Güzel yanları oluyor. İşin içinden çıkılmaz durumlarda annem beni arıyor ben de anneme yardımcı oluyorum." ifadelerini kullandı.

"Kızımla aynı hastanede çalışmak beni mutlu etti"

Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu hemşire Güllü Soyşen ise 35 yıldır yenidoğan yoğun bakımda görev yaptığını söyledi.

Soyşen, mesleğini severek sürdürdüğünü dile getirerek, kızıyla aynı hastanede görev yaptığını söyledi.

Kızının hastalarla iletişimini takdir ettiğini anlatan Soyşen, "Kızımla aynı hastanede çalışmak beni mutlu etti. Zor bir mesleğim vardı, çok uğraştık, yorulduk ama en azından bir çocuğum sağlıkçı olduğu ve aynı hastanede çalıştığımız için mutluyum."

"Anlatılamayacak bir duygu"

Hastanenin Acil Servisi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan 27 yaşındaki Sevim Soyşen, çocukluğundan bu yana hep annesinin görev yaptığı yerlerin yakınındaki kreşlerde, hastanede büyüdüğünü anlattı.

Soyşen, "Mesleğime atanıp annemle aynı yerde çalışmak anlatılamayacak bir duygu. Bazen acil çok yoğun oluyor, kafamızı kaldıracak vaktimiz olmuyor, moralimizin bozuk olduğu anlar oluyor. Kafamı kaldırdığımda annemin beni izlediğini görüyorum, çok duygulanıyorum. Bana çay, yemek getiriyor bunlar beni çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Göktaş yabancı kadın bakanlara "Anneler Günü" dolayısıyla mektup yazdı

2024-05-09 11:25 - Gündem

BM: Gazze'de siviller öldürülüyor ve bizim onlara yardım etmemiz engelleniyor

2024-05-09 20:13 - Dünya

Batman'da Filistin'e destek için oturma eylemi yapıldı

2024-05-05 19:08 - Gündem

Ukrayna, cezaevindeki mahkumları orduya alacak

2024-05-08 23:47 - Dünya

ABD'deki üniversitelerde başlayan Filistin'e destek gösterileri Avrupa'da artarak dev

2024-05-06 13:07 - Dünya

Yerli savunma sanayi ürünleri, sabit ve hareketli kara hedeflerini imha etti

2024-05-05 14:44 - Teknoloji

Mehmetçik'ten Kosovalı askerlere 'Vuran' eğitimi

2024-05-07 14:39 - Dünya

Trendyol Süper Lig'de 36. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

2024-05-09 12:43 - Spor

Reel efektif döviz kuru endeksi nisanda yükseldi

2024-05-06 14:57 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı'nda arızalanan kargo uçağı gövde üzerine iniş yaptı

2024-05-08 11:01 - Gündem

İlgili Haberler

Asırlık çınarlar, "en hüzünlü kasım sabahını" unutamıyor

12:18 - Çevre-Hayat

Trabzon'daki Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi, öğrencilerin doğa ile buluşma mekanı oldu

12:08 - Çevre-Hayat

Cumhuriyet ile yaşıt Rana nine, Atatürk'ün verdiği soyadı 79 yıldır gururla taşıyor

11:52 - Çevre-Hayat

Şanlıurfa'da öğretmenler hem çocukları hem de annelerini okutuyor

11:43 - Çevre-Hayat

ABD'li girişimci, lezzetine hayran kaldığı Antep baklavasını iş fırsatına dönüştürdü

11:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Bankacılık sektöründe gelecek yıl Basel III Final düzenlemeleri kapsamında değişiklikler yapılacak

12:17 - Ekonomi

Depremlerde hayat kurtaran AFAD görevlileri, kendileri gibi ekipler yetiştiriyor

12:13 - Gündem

İran: Şu anda ABD ile müzakere ihtimali yok

12:07 - Dünya

Milli Ağaçlandırma Günü için hedef 15 milyon fidanın sahiplenilmesi

12:03 - Ekonomi

Japonya açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem

11:57 - Dünya