?>

Sağlık yöneticiliği akademisi başlıyor

Sağlık-Sen İstanbul 4 No'lu Şubesi, sağlık yöneticileri yetiştirilmesine katkı için eğitim verecek.

Sağlık - 7 yıl önce

İSTANBUL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), İstanbul 4 No'lu Şubesi, sağlık sektörünün her kademesinde rol alan, tüm kurum ve kuruluşlarda görev alabilecek sağlık yöneticileri ve liderlerinin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla sağlık yöneticiliği akademisi eğitim programını başlattı.

Sendikadan yapılan açıklamada, eğitimin sağlık yöneticilerine ve sağlık yönetici adaylarına kendilerini geliştirme ve vizyon katma yönünde önemli bir destek olacağı belirtildi.

Türkiye sağlık sektöründe özellikle son yıllarda birçok değişiklik yapıldığı ve bu değişiklikler neticesinde Türkiye'de sağlık sektörünün sürekli büyüyen, değişen ve rekabetin arttığı bir sektör haline geldiği kaydedilen açıklamada, sektör sorunlarına daha etkili, verimli ve yenilikçi çözüm önerileri geliştirebilecek ve sektörü yönlendirebilecek kavramsal, analitik, teknik bilgi, beceri ve yeteneğe sahip yöneticilere duyulan ihtiyacın arttığı vurgulandı.

Açıklamada, eğitimin temel amacının, sağlık sektörünün her kademesinde rol alan tüm kurum ve kuruluşlarda görev alabilecek sağlık yöneticileri ve liderlerinin yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğu aktarıldı.

Akademi eğitiminde etkili iletişim, beden dili ve diksiyon, yöneticiler için etik ve değerler, sosyal medya ve etkin medya kampanyaları oluşturma, stratejik sağlık kurumlarının yönetimi ve organizasyonları, sağlık işletmelerinde hasta iletişimi yönetimi ve çalışan güvenliği , sağlık işletmelerinde kurumlararası iletişim, sağlık hukuku ve sağlıkta bilirkişilik, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık işletmelerinde bina ve tesis yönetiminin de aralarında bulunduğu 15 başlıkta dersler verilecek.

Eğitimi aralarında profesörlerin, doktorların, öğretim görevlilerinin, uzman doktorların, insan kaynakları ve yönetim danışmanlarının, eğitmenlerin de bulunduğu alanında uzman kişileri verecek.

Yüzde 70 devam koşulu bulunan ve program sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara Biruni Üniversitesi tarafından rektörlük onaylı "uzmanlık sertifikası", devam koşulunu yerine getiren ancak sınavda başarılı olamayan katılımcılara da rektörlük onaylı "katılım belgesi" verilecek.

Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde verilecek ve 72 saat sürecek eğitim, hafta sonu 8 Eylül- 14 Ekim, hafta içinde ise 10 Eylül 2018-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Eğitim ücreti, bin 850, SAĞLIK-SEN İstanbul 4 No'lu şube üyelerine ise 980 lira olarak belirlendi.

Muhabir: Kenan Irtak

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cazador kararlı büyümesini sürdürüyor

2018-07-26 13:31 - Ekonomi

Babel'den Türkiye'nin EURO 2024 adaylığına destek

2018-07-26 22:05 - Spor

Mars yüzeyinde su gölü bulundu

2018-07-25 21:00 - Genel

Kaplumbağa yavruları denizle buluştu

2018-07-27 18:32 - Çevre-Hayat

Trafoya giren çocuk akıma kapılarak ağır yaralandı

2018-07-26 04:02 - Asayiş

Tunceli'deki orman yangını söndürüldü

2018-07-29 19:00 - Genel

Genç çiftçiler devlet desteğiyle hayallerine kavuşuyor

2018-07-30 15:02 - Ekonomi

TFF, Lucescu'nun doğum gününü kutladı

2018-07-29 18:32 - Spor

Berna Laçin hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

2018-07-25 16:25 - Genel

TTB'den 'sağlıkta şiddet' açıklaması

2018-07-28 20:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Kilis'te 508 kişiye bağımlılıkla mücadele desteği verildi

12:33 - Sağlık

Van'ı "sağlık üssü" haline getirecek şehir hastanesi için çalışmalar başladı

12:17 - Sağlık

Gaziantep'te dar gelirli ailelere ücretsiz tüp bebek desteği

13:22 - Sağlık

Uzmanından "Kene riski şehirlerden çok kırsalda yüksek" uyarısı

13:18 - Sağlık

İhmal edilen gül hastalığı kalıcı damar sorunlarına neden oluyor

12:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ankara, Konya ve Aksaray çevreleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

18:13 - Gündem

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, en çevreci statlar listesinde ikinci sırada yer aldı

18:08 - Spor

İstanbul Başakşehir, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulunun kurallarına tam uyum sağladı

18:02 - Spor

YÖK'ten FETÖ bağlantısı nedeniyle tanınmayan yurt dışındaki üniversitelere ilişkin açıklama

17:57 - Gündem

Küresel mal ticareti, gümrük tarife artışları öncesinde ilk çeyrekte güçlü büyüme gösterdi

17:52 - Ekonomi