?>

Sağlık teknikerinin ahşap aşkı

Kütahya'da, 20 yıl önce hobi olarak ahşap oymacılığına başlayan bir sağlık teknikerinin Selçuklu ve Osmanlı dönemi ile eski konaklardaki ahşap uygulamalarından esinlenerek yaptığı eserler, cami, şadırvan, çeşme ve kütüphaneleri süslüyor.

Kültür Sanat - 8 yıl önce

KÜTAHYA - Ramazan Doğan

Ortaokul çağlarında geçirdiği bir kazada sol elinin 4 parmağını kaybetmesine rağmen işinin yanı sıra oymacılıkta da başarılı örnekler veren 47 yaşındaki Aziz Özbay, bir caminin ahşap uygulamaları ile Kütahya Gençlik Merkezi'ndeki "has oda"nın ahşap süslemelerine de imzasını attı.

Kütahya'da bir hastanede sağlık teknikeri olarak görev yapan ve oymacılık sanatını atölyeye çevirdiği evinin alt katında icra eden Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asıl mesleğinin sağlık teknikerliği olduğunu ancak yaklaşık 20 yıldır ahşap oymacılığı ile de uğraştığını söyledi.

Ahşaba olan ilgisi dolayısıyla yıllarca müzeleri, eski konakları gezdiğini, araştırmalar yaptığını ve oymacılıkla ilgili kurslara katıldığını anlatan Özbay, şöyle konuştu:

"Ahşap oymacılığına başladığım ilk yıllarda çinilere işlenen desenleri, ahşap üzerine de uygulama denemeleri yaptım. Selçuklu ve Osmanlı'daki, eski konaklardaki ahşap uygulamalarını inceledim. Bu işi severek yaptığım için güzel ürünler ortaya çıkardığımı düşünüyorum. Yaptıklarımı beğenenler, bazı alanlarda uygulama yapmamı istedi. Bunlar arasında camiler, şadırvanlar, çeşmeler, birkaç kütüphane de var."

Özbay, emekli olduktan sonra daha da yoğunlaşarak bu işi profesyonel olarak sürdürmeyi amaçladığını ifade ederek, geçmişte yapılan eserleri daha da geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

"Çocuklarım ahşap dekorlu bir evde oturdukları için çok mutlu"

Evini de ahşap ürünlerle dekore ettiğine de değinen Özbay, "Geçmişi gençlerimize, çocuklarımıza sevdirmek, bana göre geçmişte yapılan güzel işleri ön plana çıkarmakla olur. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Çocuklarımın bu işi sevmesini sağlıyorum. Çocuklarım ahşap dekorlu bir evde oturdukları için çok mutlular. Bu bana mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.

Özbay, ortaokul çağlarında geçirdiği bir kaza sonucunda sol elinin dört parmağını kaybettiğini ancak bunu hiçbir zaman bir engel olarak görmediğini, bu şekilde de hayatını çok güzel bir şekilde yaşamaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Katalonya krizinde 'Rusya'ya suçlamalar' AB'de tartışılacak

2017-11-10 22:33 - Dünya

Borsa günü düşüşle tamamladı

2017-11-10 21:29 - Ekonomi

104 yaşındaki Döndü nine uzun yaşamanın sırrını anlattı

2017-11-13 17:32 - Çevre-Hayat

Kendi kendine oluşabilen DNA zincirleri geliştirildi

2017-11-10 21:33 - Teknoloji

'Cam filmine ceza kesilmeyecek'

2017-11-10 21:52 - Siyaset

AB vadettiği 2,9 milyar avronun 908 milyonunu aktardı

2017-11-09 21:20 - Ekonomi

Alzeimer hastaları için 'Sevgi İzi'

2017-11-15 13:17 - Sağlık

Rus fotoğrafçıların gözünden 'Istanbul Photo Awards 2017'

2017-11-10 15:03 - Çevre-Hayat

Dizel otomobile ilgi artarak devam ediyor

2017-11-10 17:02 - Ekonomi

Kayı Boyu Anıtı çevresine 11.11.2017 günü saat 11:11'de 11 bin 11 adet ardıç fidanı dikildi

2017-11-12 07:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Uluslararası Turizm Fuarı başladı

22:06 - Kültür Sanat

Yazar Emine Şenlikoğlu, tuzağa düşürülen gençlerin hikayesini anlattı

12:16 - Kültür Sanat

Kırgız kadınlardan geçmişe ışık tutan müze: Kırgız Köyü

11:52 - Kültür Sanat

Neşet Ertaş'ın kardeşi, ağabeyiyle geçirdiği günleri özlüyor

14:28 - Kültür Sanat

Bağımlılığı anlattıkları filmleri ilgi gören Mardinli gençler ikinci filmi yapıyor

14:18 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

09:18 - Ekonomi

Muğla açıklarındaki teknede 210 kilogram skunk ele geçirildi

09:07 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından yurda döndü

08:57 - Siyaset

İsrail'in Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 9'a çıktı

08:37 - Dünya

BM krizi ve Türkiye'nin küresel çatışmaların çözümündeki rolü -Kemran Mammadov, Tiflis'ten yazdı-

07:19 - En Son Yazılar