?>

Sağlık personelinin istifa ve izin talepleri sınırlandırıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderilen resmi yazıya göre, personelin her ne sebeple olursa olsun görevinden çekilme talepleri kabul edilmeyecek.

Sağlık - 4 yıl önce

Ankara

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevli personelin her ne sebeple olursa olsun görevinden çekilme (istifa) talepleri kabul edilmeyecek.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" konulu resmi yazısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 ilin sağlık müdürlüklerine, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne gönderildi.

Buna göre, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında çalışan personele yönelik olarak uygulanacak esnek çalışma yöntemi ile ilgili usul ve esaslar, Bakanlık merkez teşkilatında birim amirlerince, Bakanlığın ilgili ve bağlı kuruluşlarında kuruluşun en üst amirince, illerde il sağlık müdürü, ilçelerde il sağlık müdürleri ile istişare etmek suretiyle ilçe sağlık müdürü/toplum sağlık merkezi başkanı, sağlık tesislerinde ise başhekimliklerce belirlenebilecek.

Kovid-19 hastalığı için sadece risk grubundaki kanser hastaları ve organ nakli olanların durumları, Bakanlık merkez teşkilatında birim amirlerince, Bakanlığın ilgili ve bağlı kuruluşlarında, kuruluşun en üst amirince, illerde il sağlık müdürü, ilçelerde il sağlık müdürleri ile istişare etmek suretiyle ilçe sağlık müdürü/toplum sağlık merkezi başkanı, sağlık tesislerinde ise başhekimliklerce değerlendirilerek idari izinli sayılıp sayılmayacaklarına karar verilecek.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan hamile personele, hamileliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izin verilecek.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışıp engelli olduğunu belgeleyen personele statülerine bakılmaksızın idari izin verilecek.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışıp süt izni kullanmakta olan personel idari izinli kapsamında değerlendirilmeyecek olup ilgili mevzuatında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde süt izni hakkını kullanmaya devam edecek.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan ve 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli kapsamında değerlendirilmeyecek.

Personelin her ne sebeple olursa olsun görevinden çekilme (istifa) talepleri kabul edilmeyecek.

Kamu sağlık hizmetinde ihtiyaç duyulan durumlarda Bakanlık tarafından zorunlu olarak iller arası geçici görevlendirilen (resen) personelin derhal ayrılışının yapılarak görevlendirildiği yere gitmesi sağlanacak.

Çalışma saatlerine ilişkin olarak mevcut uygulamalara devam edilecek, merkez ve taşra teşkilatlarında sağlık hizmetinin sunulduğu yerlerde çalışma saatleri hususunda mevcut uygulamanın dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Sağlık hizmetinin sunumunda artan acil bir ihtiyaç olması halinde, idari izinli sayılan personelin mezkur izinlerinin sonlandırılıp görevlerine dönmelerinin sağlanmasına ilişkin olarak kurum amirleri yetkili olacak. Bu kapsamdaki çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecek.

Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin bu süreçte maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, bu mahaller ile kamuda kullanılan araçlarda dezenfekte işleminin yapılması hususunda kurum amirlerince gerekli tedbirler alınacak.

İdari izinli sayılanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli ve istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak. Söz konusu çalışanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı olup, hizmetin yürütülmesi açısından sorumlulukları görev yerinde çalışanlar ile eşit olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycanlı avukat Kerimli: 27 yıl önce burslu olarak geldi, bugün Türkiye'de vatandaşların haklarını savunuyor

2021-04-11 08:33 - Özel Haber

Çin’e yapılan bor ihracatında ikinci tren yola çıktı

2021-04-09 16:26 - Ekonomi

Demir Grup Sivasspor evinde kazandı

2021-04-11 19:17 - Spor

Kılıçdaroğlu'ndan annesi vefat eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e taziye telefonu

2021-04-10 16:51 - Gündem

Çin’e yapılan bor ihracatında ikinci tren yola çıktı

2021-04-09 18:02 - Ekonomi

6. Kısadan Hisse Kısa Film Yarışması başvuruları başladı

2021-04-09 02:21 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Yunanistan'ın PKK'ya destek verdiğini söyledi

2021-04-10 04:01 - Siyaset

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ve Manchester City yarı finale yükseldi

2021-04-15 05:51 - Spor

Güneş enerjisinde öz tüketim uygulamalarıyla yıllık 3 gigavat kapasite mümkün

2021-04-10 14:41 - Ekonomi

Nil Nehri'nde baraj tansiyonu yükseliyor

2021-04-08 19:18 - Dünya

İlgili Haberler

Yerli helikopter Gökbey 2026'da hava ambulans filosuna dahil oluyor

12:47 - Sağlık

Kan kanserlerinde yenilikçi ve kombine tedaviler, hastalarda ortalama yaşam süresini uzatıyor

16:27 - Sağlık

Adana Şehir Hastanesi nakil bekleyen 75 çocuğa "umut" oldu

13:18 - Sağlık

Organ bağışında bağışçı yakınlarına nakilde öncelik verilecek

11:47 - Sağlık

"Uluslararası 20. Adli Tıp Günleri"nde 4. gün oturumları gerçekleştirildi

19:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

Galatasaray-Liverpool maçını Fransız hakem Turpin yönetecek

13:08 - Spor

İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi

12:58 - Dünya

Kahvede kendi markasını oluşturan genç girişimci, yurt dışına açılmayı hedefliyor

12:18 - Ekonomi

Vietnam'da yaklaşan Bualoi Tayfunu nedeniyle binlerce kişi tahliye hazırlıkları yapıyor

12:13 - Dünya

İsrail’in Gazze’ye son saldırılarında en az 30 Filistinli öldü

12:08 - Dünya