?>

Sağlık görevlisi Ahmet Dede, 26 yıldır milli boksörlerin en zor anlarında yanlarında oluyor

Boks milli takımlarının sağlık görevlisi 51 yaşındaki Ahmet Dede, Kastamonu Kadıdağı Boks Kamp Eğitim Merkezinde tedavi odası oluşturarak 26 yıldır milli boksörlerin fizik tedavi ve masajlarını gerçekleştiriyor.

Spor - 3 gün önce

Kastamonu

Boks milli takımlarının sağlık görevlisi 51 yaşındaki Ahmet Dede, 26 yıldır boksörlerin en zor anlarında yanlarında oluyor.

Ankara'da Devlet Demir Yolları bünyesinde kondüktör olarak 1999 yılında çalışmaya başlayan Dede, aynı yıl Türkiye Boks Federasyonunda sağlık görevlisi olarak görevlendirildi.

Sonraki yıllarda milli takım kamplarının yanı sıra turnuvalarda sağlık görevlisi olarak görev almayı sürdüren Dede, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak tarihe geçen milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin köşesinde de görev yaptı.

Dede, Kastamonu Kadıdağı Boks Kamp Eğitim Merkezinde tedavi odası oluşturarak milli boksörlerin fizik tedavi ve masajlarını gerçekleştiriyor.

????

Dede'nin Gençlik ve Spor Bakanlığının açtığı kurstan aldığı spor masörlüğünün yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile sağlıkla ilgili kurumlardan yurt içi ve yurt dışından edindiği pek çok sertifikası bulunuyor.

Ahmet Dede, boks milli takımlarında sağlık görevlisi ve masör olarak görev yaptığını söyledi.

Sporculara oluşabilecek sakatlıklarında ilk yardımı yaptıklarını dile getiren Dede, turnuvalarda sporcular ringde mücadele ederken köşede bekleyip oluşan sorunlara müdahale ettiklerini anlattı.

"Bu işi sadece sağlık anlamında ringde yapmıyoruz, onların yüreklerine dokunuyoruz."

Milli takımda görev yapmaktan dolayı mutlu olduğunu, sporcuların başarıyla gururlandığını vurgulayan Dede, şöyle devam etti:

"Çeyrek asırdan fazla süredir milli takımda görev yapıyorum. Bu işi sadece sağlık anlamında ringde yapmıyoruz, onların yüreklerine dokunuyoruz. Orada ihtiyacı olduğu zaman ilk yardımını yapıyoruz. Onur ve gurur verici şekilde mesleğimi icra ediyorum. Şimdi olimpiyat hazırlık sürecindeyiz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Busenaz Sürmeneli tarihte ilk kez boksta olimpiyat şampiyonu oldu. En büyük anım da Busenaz Sürmeneli'nin köşesinde olmaktı. Çok şükür, anlımızın akıyla Türk halkına olimpiyat şampiyonu yetiştirdik."

İşini severek yaptığını dile getiren Dede, "Bu, emek ve özveri istiyor. Ankara'da kendime ait medikal tedavi bölümüm vardı. Orayı kapattım, oradaki malzemelerimi buraya getirdim. Türkiye Boks Federasyonu Sağlık Kurulu olarak burada tedavi odası oluşturduk. Gerekli fizik tedavi cihazları ile masajlarını, tedavilerini yapıyoruz. Boks tarihinde ilk kez sağlık kurulu oluştu. Buna öncülük ettiğim için onurluyum. Burada milli takım, milli ruh için mücadele ediyoruz. Ne kadar emeğimiz varsa o kadar gurur duyuyoruz. Hep beraber Türkiye için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'daki camilerde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

2025-07-15 15:37 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Başkentte 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

2025-07-16 10:18 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Ülke genelindeki camilerde sela okundu

2025-07-16 01:02 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

İsrail'de koalisyon ortağı Agudat Israel Partisi üyeleri de hükümetten istifasını duyurdu

2025-07-15 03:07 - Dünya

Isparta'da öğretmenlerin kurduğu bando takımı, düğün ve etkinliklere renk katıyor

2025-07-19 13:18 - Magazin

Rus devlet ajansı TASS: Türkiye, FETÖ’nün peşini bırakmayacak

2025-07-14 19:12 - Özel Haber

Bank of America, Morgan Stanley ve Goldman Sachs ikinci çeyrek bilançolarını açıkladı

2025-07-16 17:57 - Ekonomi

15 Temmuz sabahı Kapadokya'da balonlar Türk bayrakları ve afişlerle uçtu

2025-07-15 08:13 - Çevre-Hayat

İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 371 şüpheli hakkında gözaltı kararı

2025-07-15 09:02 - Asayiş

MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Parti heyetini kabul etti

2025-07-16 16:03 - Siyaset

İlgili Haberler

Fenerbahçe, hazırlık maçında Al-Ittihad'ı 4-0 mağlup etti

00:23 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. eleme turu ilk ayağı, 2 maçla tamamlandı

00:08 - Spor

Milli atlet Berke Akçam'dan Dünya Yaz Üniversite Oyunları'nda altın madalya

00:02 - Spor

Galatasaray hazırlık maçında Cagliari'yi 3-1 mağlup etti

23:02 - Spor

Beşiktaş'ta Tevfik Yamantürk, divan kurulu başkanlığından ayrıldı

21:23 - Spor

Günün Manşetleri

İngiltere'de otomobil ve hafif araç üretimi 1953'ten beri görülen en düşük seviyeye gerile

11:52 - Ekonomi

Su kaynakları azalan Çeşme'de her gün 7 saat zorunlu su kesintisi yapılacak

11:48 - Gündem

Konya'nın devasa dairesel tarlalarında hasat tamamlandı

11:43 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılarda en az 23 Filistinli hayatını kaybetti

11:37 - Dünya

Türkiye genelinde tarım sayım seferberliği başladı

11:33 - Ekonomi