?>

Sağlık Bakanlığının obezite cerrahisi uygulamalarına destek

Türk Obezite Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı, Sağlık Bakanlığı tarafından obezite cerrahisine ilişkin yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini bildirdi.

Sağlık - 7 yıl önce

ANKARA

Türk Obezite Cerrahisi Vakfı (TOCV) Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı, vakıf adına, dün bazı basın yayın organlarında Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin'in obezite cerrahisine yönelik değerlendirmelerinin yer aldığı haber üzerine yazılı açıklama yaptı.

Obezite cerrahisinde hekim bilgisi ve tecrübesinin çok önemli olduğuna ve yanlış uygulamaların hayati risk taşıdığına dikkati çeken Banlı, bu yönde yapılan açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

"Türk Obezite Cerrahisi Vakfı olarak her türlü desteğe hazırız"

Prof. Dr. Banlı, şunları kaydetti:

"Sayın Tekin yaptığı açıklamada, ülkemizde obezite ameliyatlarının giderek arttığını ancak ameliyatların yeterli eğitimi ve deneyimi olmayan hekimler tarafından da zaman zaman yapılabildiğini ve obezite cerrahisi ile ilgili ortaya çıkan sorunları dile getirerek, çok önemli bir soruna parmak basmıştır. Bakanlığımızın sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar başlattığını biliyor ve yakından takip ediyoruz. Bu konuda Türk Obezite Cerrahisi Vakfı olarak her türlü desteğe hazırız.

Ülkemizde sayısı hızla artan ve gitgide gelişen obezite cerrahisinin bu konuda yeterli eğitimi olan cerrahlar tarafından yapılması ve ameliyata bağlı oluşabilecek komplikasyonların tedavilerinin yapılabileceği hastanelerde yapılması; hem ameliyata bağlı komplikasyonların önlenmesine hem de hasta kayıplarının çok azalmasına sebep olacaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan her türlü çalışmaya Türk Obezite Cerrahisi Vakfı olarak memnuniyetle destek vereceğimizi bildiririz."

Obezite mücadelesinde "veri tabanı" önerisi

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin, "Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Cerrahi Uygulamadaki Malpraktis İddiaların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu"na obeziteyle mücadeleye ilişkin rapor sunmuştu.

Raporda, obeziteyle mücadelede, obezite cerrahisi sayısındaki artış, doğru kayıt altına alınamama, korunma ve tedavinin disiplinize edilememesi gibi sorunlar yer almıştı.

Raporda, obezitede mücadele için ulusal obezite cerrahisi veri tabanı oluşturulması, tüm obez hastalar ve tedavi sonuçlarının kayıt altına alınması, insidans belirlenmesi, açılan obezite merkezlerinde hekimlerin ve merkezlerin performans değerlendirmesinin yapılması ve obezite merkezlerinin çok ciddi çalıştırılarak hastaların ameliyatsız zayıflamasının sağlanması, ameliyatsız tedavi yapan obezite merkezlerinin Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) geri ödeme sistemine esas teşkil etmesi önerilmişti.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dicle Barajı’na yeni kapak yerleştiriliyor

2018-12-18 19:32 - Gündem

Rize’de korkutan çatı yangını!

2018-12-20 03:32 - Asayiş

Trump: Suriye’den çekiliyoruz

2018-12-19 20:57 - Dünya

Mücevher ustasından kişiye özel pırlantalar

2018-12-17 16:32 - Çevre-Hayat

Doktorclub Awards 2018 Sağlık Ödülleri sahiplerini buldu

2018-12-22 18:32 - Gündem

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü kez toplandı

2018-12-20 17:53 - Ekonomi

Balıkesirspor Baltok son 16’da

2018-12-18 20:24 - Spor

Yıldırım bütçe görüşmelerinde konuştu

2018-12-21 18:41 - Politika

Belçika’da Sarı Yelekliler'in eyleminde 52 gözaltı

2018-12-23 01:47 - Dünya

Afrin'de teröristleri hendeklere gömen kahramanlar Suriye sınırında

2018-12-21 21:02 - Gündem

İlgili Haberler

Kişiye özel yenilikçi ileri tedavi ürünleri yerli olarak üretilecek

19:43 - Sağlık

Şah damarı daralmasına uyguladığı yöntemle literatüre girdi

12:02 - Sağlık

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve Mazeret Kurası'yla 14 bin 905 hekimin ataması yapıldı

17:08 - Sağlık

Erken yaşta telefon kullanımı çocukların gelişimini tehdit ediyor

15:22 - Sağlık

Araştırma: Tuvaletteyken akıllı telefonla vakit geçirmek hemoroid riskini artırıyor

11:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Venezuela saldırıya uğrarsa silahlı mücadele aşamasına geçer

03:23 - Dünya

Mağrib Sumud Filosu, sporseverleri ve taraftarları, Gazze'ye destek pankartları hazırlamaya çağırdı

03:03 - Dünya

CHP 21 Eylül'de olağanüstü kurultaya gidiyor

01:27 - Siyaset

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Naci İnci yeniden atandı

01:22 - Gündem

Rektör atamaları Resmi Gazete'de

01:02 - Gündem