?>

Sağlık Bakanlığından 'özel çocuklara' özel birim

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde down sendromu, otizm ve diğer gelişimsel bozuklukların erken tanı ve tedavi süreçlerinin yürütülerek takiplerinin sağlanacağı özel bir birim kurulacak.

Sağlık - 6 yıl önce

Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukları Araştırma Komisyonu üyeleriyle Bakanlıkta bir araya geldi, komisyonun üzerinde hassasiyetle durduğu konulara çözüm geliştirme noktasında önemli katkıları olacağını belirtti.

Komisyon Başkanı ve Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Sağlık Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar için Bakan Koca'ya teşekkür etti. Tanı ve tedavinin yanı sıra en önemli meselenin farkındalık ve eğitim sorunu olduğunu aktaran Çelik, illerde yürütülecek çalışmaların ve yerel yönetimlerle iş birliğinin önemine dikkati çekti.

Bireysel hizmet danışmanlığı devreye alınacak

Komisyon üyeleri Bakan Koca'ya yaptıkları sunumda, en gelişmiş ülkelerde bile benzer sorunların yaşandığına dikkati çekerek tanı, tedavi, rapor, rehabilitasyon ve eğitim gibi başlıklarda yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Ailelerin teşhis ve tedavinin ötesinde sosyal ve psikiyatrik desteğe de ihtiyaç duyduğunu ifade eden komisyon üyeleri, her ailenin ihtiyaç halinde ulaşabileceği "Bireysel Hizmet Danışmanlığı" sisteminin kurulmasının faydalı olacağını dile getirdi.

Komisyon üyelerinin önerisini destekleyen Bakan Koca, bu konuyla ilgili çalışmalara hızla başlayacaklarını söyledi ve aileleri her konuda yönlendirebilecek danışmanlık hizmetlerinin hayata geçirilmesiyle çözüm noktasında önemli aşama kaydedileceğini ve bu sistemin pilot illerden başlayarak devreye alınacağını anlattı.

"Özel daire başkanlığı kurulacak"

Komisyonun çalışmalarını hem Sağlık Bakanı hem de çocuk hastalıkları uzmanı bir hekim olarak yakından takip ettiğini vurgulayan Koca, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bu hastalıklar için özel bir daire başkanlığı kuracaklarına işaret etti.

Erken tanı, tedavi, farkındalık ve devamında geliştirilmesi gereken tüm yaklaşımların bütüncül ve multidisipliner bir çerçevede ele alınacağını ifade eden Koca, Sağlıklı Hayat Merkezleri ve Toplum Sağlığı merkezlerinin de bu alanda daha fonksiyonel hale getirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30. yılı kutlandı

2019-11-10 03:07 - Dünya

Ahlat taşının Nemrut'un eteklerinden yapılara uzanan zorlu yolculuğu

2019-11-07 15:57 - Çevre-Hayat

Sivasspor sahasında yendi

2019-11-09 23:02 - Spor

'Barış Pınarı Harekatı'na başlamak tarihi bir karardı'

2019-11-09 23:07 - Siyaset

Taşıt kredi faizleri yaklaşık 2 yılın en düşüğünde

2019-11-10 15:13 - Ekonomi

Erdoğan-Trump görüşmesinde gündemin ana maddesi Suriye

2019-11-12 14:27 - Dünya

46. Hitit Rallisi 16 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek

2019-11-12 17:37 - Spor

Akfen GYO'nun hasılatı 451 milyon TL oldu

2019-11-14 13:34 - Genel

Sanatçı ve sporculardan fidan dikme etkinliğine destek

2019-11-10 13:42 - Ekonomi

142 yıldır sahnelenen Kuğu Gölü Balesi başkenti büyülemeye hazırlanıyor

2019-11-08 15:07 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi bölgenin "sağlık üssü" oldu

15:43 - Sağlık

Dünyaya 25 haftalıkken gelen Hatice Asel bebek 3,5 aylık tedavi sonrası ailesine kavuştu

12:37 - Sağlık

Erken teşhisle meme kanserini yenip öğrencilerine kavuştu

11:32 - Sağlık

Ehliyetsiz kişilerce yapılan boyun masajları gençlerde inme sebebi

11:48 - Sağlık

Memorial Sağlık Grubu, yeni hastanesini Göztepe'de hizmete açtı

16:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

Uyan ey gözlerim! -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

10:19 - En Son Yazılar

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Gaziantep FK ile karşılaşacak

10:17 - Spor

Tekirdağ'da sis etkili oldu

10:12 - Çevre-Hayat

Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Tekirdağ ve Edirne'de 1,3 ton uyuşturucu ele geçirdi

09:57 - Asayiş

Kamu teşebbüslerinin 2026 yatırım hedefi 679,4 milyar lira

09:32 - Ekonomi