?>

Sağlık Bakanlığından koronavirüsle mücadele için 'Psikososyal Destek Hattı'

Kovid-19 ile mücadelede sağlık çalışanları ve sosyal izolasyon nedeniyle evinde kalan vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için tüm illerde "Psikososyal Destek Hattı" kuruldu.

Sağlık - 6 yıl önce

Ankara

KORONAVİRÜS HABERLERİ

KORONAVİRÜS NEDİR: Bir bakışta koronavirüs salgınıNE YAPMALIYIZ: Koronavirüsten nasıl korunuruzBİLMENİZ GEREKENLER: Koronavirüs hakkında Sağlık Bakanlığının bilgilendirmeleriA'DAN Z'YE KOVİD-19 REHBERİ: Koronavirüsle ilgili aradığınız tüm cevaplarSON DURUM NE: Anlık koronavirüs yayılma haritasıRAKAMLARLA: Ülke ülke koronavirüs istatistikleriSAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ: Türkiye günlük ve genel koronavirüs tablosuDÜNYADA ANLIK DURUM: Dünya haritası üzerinde son verilerŞÜPHELERİNİZ Mİ VAR: Sağlık Bakanlığı online koronavirüs kontrol uygulaması

Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede sağlık çalışanları ve sosyal izolasyon nedeniyle evinde kalan vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için tüm illerde "Psikososyal Destek Hattı" kuruldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, pandemi ile mücadelede psikososyal destek hizmet sunumunda yapılacak çalışmalar, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 81 ilde hazırlandı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlıklarının, illerinde bulunan psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimi çalışanlarından oluşturduğu ekipler, telefon hattı üzerinden vatandaşlara ve sağlık personeline destek verecek.

İllerde kurulan Psikososyal Destek hatlarına ait telefon numaralarına, "covid19bilgi.saglik.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Psikososyal Destek Hattı, günlük yaşam rutinlerinin değişmesi, pandemi sürecine dair belirsizlik, kişinin hayatı üzerindeki kontrol hissinin azalması, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerine hastalık bulaştırmaya dair ve sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamakta güçlük, karar verememe, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma, sorumlulukların ertelenmesi ya da önemsenmemesi gibi endişeleri yaşayanlara, psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyor.

Sağlık çalışanlarına online ve telefon ile destek hizmeti

Bakanlık, koronavirüs salgınında psikososyal açıdan en çok desteklenmesi gereken meslek gruplarının başında gelen sağlık çalışanları için de "Sağlık Çalışanına Psikososyal Destek Programı"nı başlattı.

Bu kapsamda, öncelikle illerde psikososyal destek hizmeti verecek çalışanlar eğitildi.

Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türk Kızılay, Uluslararası Medikal Kurtarma Ekipleri Derneği (UMKE-DER) iş birliği ve Eskişehir Teknik Üniversitesinin desteğiyle online olarak illerde psikososyal destek hizmeti sağlayan personele, koronavirüsten korunma yolları, sağlık çalışanına destek, stresle başa çıkmanın yolları ve online ruh sağlığı hizmetinin nasıl alınacağı konularında eğitimler verildi.

Öte yandan, Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ayrıca bir telefon hattı oluşturuldu.

Sağlık çalışanları, isterlerse illerindeki Psikososyal Destek hatlarını arayarak, isterlerse de Bakırköy Mazhar Osman Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi destek hattının numarasını alarak buradan destek isteyebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tivibu ile sinema #EvdenDeGüzel

2020-03-28 16:15 - Magazin

'Evde kal' çağrısına yurt genelinde uyuluyor

2020-03-30 20:27 - Gündem

Ahlatçı Holding istihdamı artıracak

2020-04-01 19:42 - Ekonomi

Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Torunlar'dan Türk vatandaşlarına 'Kovid-19' ç

2020-03-31 14:22 - Dünya

Baba oğul ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

2020-03-30 14:32 - Çevre-Hayat

Lübnan'da Kovid-19 nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı

2020-03-26 22:37 - Dünya

Kalp hastalarına koronavirüs uyarısı

2020-03-30 19:21 - Genel

Rusya'da Kovid-19/ koronavirüsten ölenlerin sayısı 7'ye çıktı, sınır geçişleri kapatıldı

2020-03-28 22:42 - Dünya

Libya'da UMH hava gücü Sirte'de Hafter'in operasyon merkezini vurdu

2020-03-28 10:52 - Dünya

'Beyaz sirke' satışlarına koronavirüs dopingi

2020-03-27 14:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ebelik öğrencileri el becerilerini dikiş nakışla geliştiriyor

13:47 - Sağlık

Kimyasal zehirlenmelere müdahalede "doğru bilinen yanlışlar" ölüm riskini artırıyor

13:03 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından dental travmalara karşı acil müdahale rehberi

11:38 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: 2025'in ilk 10 ayında 16 milyon MR, 17 milyon BT çekimi yapılmıştır

01:27 - Sağlık

Kan kanserinde "immünoterapilerle" tedavide yeni dönem

21:42 - Sağlık

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 22 Filistinli hayatını kaybetti

23:58 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Bakan Kurum: COP31'in taraflar konferansı başkanlığını ve ev sahipliğini üstleniyoruz

23:33 - Gündem

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş

Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında zorlansa da 3 puana uzandı

23:07 - Spor