?>

Sağlık Bakanı Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, görevlerine devam edecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2018'den beri sürdürdükleri görevlerine devam edecek.

Siyaset - 2 yıl önce

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında açıkladığı yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerini sürdürecek.

Konya'da 2 Ocak 1965'te doğan Bakan Koca, ilk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi ise Bursa Erkek Lisesi'nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini 1988'de tamamlayarak tıp doktoru unvanını alan Koca, ihtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında tamamlayarak 1995'te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.

Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü sağlık kurumlarında Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm politikaları doğrultusunda çeşitli atılımlar gerçekleştiren Koca, başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009'da yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü.

Evli ve dört çocuk babası olan Koca, Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği üyeliği, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneğinin başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığı görevlerinde de bulundu.

Bakan Ersoy'un özgeçmişi

1968'de İstanbul'da doğan Ersoy ise İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu.

Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişi olan, tur şirketi ve çeşitli otellerin de sahibi Mehmet Nuri Ersoy, 2012'de cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017'de online rezervasyon platformunu hayata geçirerek dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

Turizm sektöründe adından söz ettiren isimler arasına yerleşen, binlerce kişiye istihdam sağlayan Ersoy, evli ve iki çocuk babası.

Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 9 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Kültür ve Turizm Bakanı, Koca ise Sağlık Bakanı olarak açıklanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Arjantinli yıldız Messi, PSG'den ayrılıyor

2023-06-01 15:08 - Spor

Aydın'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2023-05-30 16:09 - Asayiş

Galatasaray şampiyonluğu kutluyor

2023-05-31 01:32 - Spor

F1 İspanya Grand Prix'sinde pole pozisyonu Verstappen'in

2023-06-03 21:58 - Spor

Japonya'da Mawar tayfununa karşı taşkın ve heyelan uyarısı

2023-06-02 08:13 - Dünya

Sivas'ta gençlere köy yaşamı özendiriliyor

2023-06-02 14:52 - Çevre-Hayat

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İtalya'da 3. oldu

2023-06-03 16:48 - Spor

Milli atletler, Fransa'da Avrupa Kupası'na katılacak

2023-06-01 16:08 - Spor

AB düzenleyici kurumlarından 'yeşil göz boyama' uyarısı

2023-06-01 17:03 - Ekonomi

Milli güreşçiler, Kırgizistan'da 3 madalya daha kazandı

2023-06-02 21:32 - Spor

İlgili Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: Birliğimizi yazıyla değil, yaşanmışlıkla mühürlüyoruz

15:13 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Kos'u kabul etti

23:58 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler'den IDEF 2025'te 'Aile Yılı Standı'na ziyaret

21:17 - Siyaset

Türkiye ile Gambiya arasında askeri, mali işbirliği protokolü imzalandı

20:23 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile telefonda görüştü

18:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor

15:32 - Dünya

Endonezya'ya 48 adetlik KAAN uçağı satışında sözleşme imzalandı

15:27 - Ekonomi

Kars'ta sel ve heyelan nedeniyle köylerde hasar oluştu

15:17 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur: Birliğimizi yazıyla değil, yaşanmışlıkla mühürlüyoruz

15:13 - Siyaset

Şanlıurfa'da termometreler 55 dereceyi gösterdi

15:08 - Gündem