Sağlık Bakanı Demircan, Katarlı mevkidaşıyla görüştü

Sağlık Bakanı Demircan, "Katarlı kardeşlerimizle ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda fikir birliği içinde olduğumuz gibi, bölgemizin istikrarı ve huzuru için de görüş birliği içindeyiz." dedi.

Sağlık - 9 yıl önce

ANKARA

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Ülkemiz ile Katar arasında 2016 yılında kaydedilen 710 milyon dolar civarındaki ticaret hacminin daha üst düzeye çıkarılması yönündeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biz inanıyoruz ki, ikili ilişkilerin gelişmesi ve daha sağlıklı hale gelebilmesi, sağlık alanındaki ilişkilerin daha da gelişmesi ile mümkün olabilecektir." dedi.
Demircan, Katar Sağlık Bakanı Hanan Mohammed Al Kuwari ve beraberindeki heyetle görüştü. İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Mevkidaşı Kuwari ve beraberindeki heyeti Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Demircan, iki ülke arasında köklü dostluk ve kardeşlik bağları bulunduğunu ve ilişkilerin her alanda hızlı bir gelişme gösterdiğini aktardı. Demircan, karşılıklı ziyaretlerle bu ilişkilerin büyük bir ivme kazandığını belirterek, şöyle devam etti:
"Bütün dünyanın huzura, barışa, iyi ilişkilerin geliştirilmesine ihtiyacı var ama hasseten bölgemizin ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Katarlı kardeşlerimizle ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda fikir birliği içinde olduğumuz gibi, bölgemizin istikrarı ve huzuru için de görüş birliği içindeyiz. Katar ile geliştirdiğimiz işbirliğimiz, Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Körfez İşbirliği Konseyi gibi uluslararası platformlara da yansımaktadır. Siyasi ilişkilerimizin üst seviyede olması ve gelişim göstermesi, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişmesine de katkı sağlamaktadır.
Ülkemiz ile Katar arasında 2016 yılında kaydedilen 710 milyon dolar civarındaki ticaret hacminin daha üst düzeye çıkarılması yönündeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biz inanıyoruz ki, ikili ilişkilerin gelişmesi ve daha sağlıklı hale gelebilmesi, sağlık alanındaki ilişkilerin daha da gelişmesi ile mümkün olabilecektir. Siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin sağlık alanında da sergilenmesi bizleri ayrıca memnun ediyor."
"Sağlık turizmi işbirliğinin geliştirilmesi mümkün olacak"
Katar ile geçen yıl sağlık ve tıp bilimleri alanlarında işbirliğine dair mutabakat zaptı imzalandığını anımsatan Demircan, bu şekilde sağlık alanında süregelen işbirliğine hukuki bir zemin kazandırıldığını söyledi.
Demircan, mutabakat zaptı kapsamında, iki ülkenin sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi, ilaç ve tıbbi cihaz, sağlık personelinin kısa süreli eğitimi, sağlık turizmi gibi birçok önemli alanda karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunma imkanı elde edildiğini bildirdi.
Türkiye'nin son yıllarda sağlık hizmetleri sunumu ve kalitesinde çağdaş standartların üzerinde bir başarı yakaladığını vurgulayan Demircan, organ nakli, ileri tetkik ve tedaviler ile birçok ülkede yapılamayan operasyonların başarıyla yapıldığına dikkati çekti. Demircan, bu başarının Türkiye'yi sağlık alanında referans ülke haline getirdiğine işaret ederek, şunları ifade etti:
"Sayın Kuwari'nin ülkemizi ziyareti ile ülkelerimiz arasında sağlık turizmi işbirliğinin daha da geliştirilmesi mümkün olacak.
Bölgemizde yaşanan istikrarsızlık üreten talihsiz olaylar, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği için ilaç ve tıbbi malzemede düzenli tedarik zincirinin oluşmasının gerekliliğini göstermiştir. Son yıllarda, ilaç ve tıbbi cihaz alanında çok büyük ilerleme kaydeden yerli sanayimiz ile Katarlı muhataplarımızın ticari faaliyetlerinin arttırılmasında iki ülkenin de menfaati bulunmaktadır.
Bunun yanında Türkiye'de kamu-özel işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz şehir hastaneleri gibi büyük projelerde, Katar'ın güçlü finans sektörünü de ülkemizde görmek iki ülkenin ortak çıkarına olacaktır."
Bakan Demircan, konuk bakanın iki günlük resmi ziyaret kapsamında, Bakanlığın birimleri, kamu ve özel hastanelerde bir dizi ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirileceğini kaydetti.
"Türkiye'deki sağlık sistemi oldukça etkileyici"
Konuk Bakan Hanan Mohammed Al Kuwari de iki ülke arasındaki ilişkilerin çok güçlü ve ortak değerlere dayandığının altını çizdi.
Özellikle son dönemde Türkiye'den büyük destek gördüklerini vurgulayan Kuwari, bundan dolayı teşekkürlerini iletti.
Kuwari, ilişkilerin daha da güçlenmesini umut ettiklerini belirterek, "Ziyaretimiz amacı, iki ülke arasında sağlık işbirliği konularını konuşmak. Türkiye'deki sağlık sistemi oldukça etkileyici. Bugün yapılan toplantıda, sağlık alanında işbirliği yapılacak konuları belirledik. Bununla ilgili çalışacak grubu tespit ettik. Birkaç ay içerisinde de sizi ziyaret için ülkemize bekliyoruz." dedi.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bariyerlere çarpan motosikletli feci şekilde can verdi

2017-10-26 07:32 - Asayiş

Garson, lokantada bıçaklanarak öldürüldü

2017-10-25 04:32 - Asayiş

Almanya'dan gelen yolcuların valizlerine köpekli arama

2017-10-25 05:02 - Gündem

Traktör ve kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı

2017-10-25 05:02 - Asayiş

Yaşlanmayı önlemek matematiksel olarak imkansız

2017-10-31 17:02 - Genel

Quick Sigorta, "Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest" projesini başlatıyor

2017-10-30 15:32 - Ekonomi

GAZDAŞ'tan tasarruf önerileri

2017-10-30 15:41 - Genel

29 Ekim'de 'spor bayramı' yaşanacak

2017-10-26 17:16 - Spor

Chippin'den çekiliş kampanyası

2017-10-30 16:54 - Genel

Irak'ta DEAŞ’ın son kalesi düştü

2017-10-26 17:42 - Dünya

İlgili Haberler

Yaşlılarda enfeksiyonlara karşı en etkili koruma "aşı"

18:42 - Sağlık

Baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede "dünyada 68'inci vaka" olarak literatüre geçti

12:37 - Sağlık

Mobil sigara bırakma poliklinik araçları Eskişehir'de 2 ayda yaklaşık 600 kişiye ulaştı

12:12 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili açıklama

17:37 - Sağlık

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uzaktan hasta değerlendirme dönemi başladı

12:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları içi

21:42 - Gündem

Güneş tutulması gökyüzü meraklılarını buluşturdu

21:38 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Gündem

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi