?>

Sağanak gibi şimşek ve yıldırımlar da korkuttu

Türkiye'de dün olumsuz hava şartları etkisini gösterirken, saat 19.00'a kadar başta Marmara Bölgesi olmak üzere ülke genelinde 59 bin 900 şimşek ve yıldırım kaydedildi.

Gündem - 5 yıl önce

ANKARA

Başta batı bölgeler olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde yağışlı hava şartları hayatı zorlaştırırken, ülke genelinde dün saat 19.00'a kadar 59 bin 900 şimşek ve yıldırım kayıtlara geçti.

İstanbul'da sağanakla oluşan sel bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açarken, Esenyurt'ta bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu 3 çocuk kurtarıldı.

Yağışların etkisini hissettirdiği saatlerde şimşek ve yıldırımlar da başta ülkenin batı kesimleri olmak üzere gökyüzünü aydınlattı.

Sadece dün saat 19.00'a kadar 59 bin 900 şimşek ve yıldırımın meydana geldiği kayıtlara geçti. Bunlardan çoğunluğu Marmara Bölgesi'nde görüldü.

Meteorolojiden uyarı gelmişti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün sabah saatlerinde yaptığı duyuruda, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Osmaniye, Hatay-Dörtyol, Amasya ve Çorum çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği uyarısında bulunmuştu.

Yağışların Marmara, İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Batı Karadeniz, Aydın, Muğla'nın kıyı kesimleri, Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olacağı ifade edilerek, yetkililer ve vatandaşlar sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yanında yıldırıma karşı da uyarılmıştı.

Günün ilerleyen saatlerinde sağanakla birlikte İstanbul'da oluşan sel bir kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Çatalca Yolu Caddesi'ndeki bir plastik fabrikasında, hortum nedeniyle büyük hasar oluştu. Fabrikanın imalathanesi, deposu, sergi ve idari bölümlerinin büyük bölümü hortum nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

İstanbul'da en fazla yağış Ümraniye ve Üsküdar bölgesinde ölçüldü.

Bakan Pakdemirli bugün için de uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bugün için özellikle Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yaşayanlara kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Pakdemirli'nin, Twitter hesabından paylaştığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısına göre, yağışlar bugün Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli olacak.

Yıldırım ve şimşeğin farkı

Dün etkisini hissettiren şimşek ve yıldırımların bugün de bazı bölgelerde yağışlarla birlikte görülmesi bekleniyor.

Yıldırım, gök gürültüsü ve şimşekten oluşan, gökyüzü ile yeryüzü arasındaki elektrik boşalması olarak ifade ediliyor.

Şimşek ise bir bulut kümesi aşırı miktarda (+) veya (-) elektrik yükü ile yüklendiğinde meydana gelen, gözle görülür elektrik boşalması anlamına geliyor.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çocuklar 'fast food'un oyuncağından da uzak tutulmalı

2020-06-24 14:52 - Sağlık

Avustralya sınırları yıl sonuna kadar kapalı kalabilir

2020-06-18 11:17 - Dünya

Bazı illerde sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2020-06-22 01:02 - Gündem

Ademsan Makine, her yükseklikte güvenilir çözüm sunuyor

2020-06-24 19:36 - Genel

Ligue 1 gelecek sezon 20 takımla oynanacak

2020-06-23 18:52 - Spor

En büyük savunma ihracatında kritik imza

2020-06-22 14:42 - Teknoloji

Çin'de 26, Güney Kore'de 48 yeni Kovid-19 vakası saptandı

2020-06-21 13:02 - Dünya

Yahni Dağı'nda doğada otlatılan atlar ilgi çekiyor

2020-06-24 19:09 - Günün Fotoğrafı

Muslera taburcu edildi

2020-06-18 16:07 - Spor

Türk polisi 'Sıla Yolu Projesi' görevi için Sırbistan'a gitti

2020-06-24 17:27 - Dünya

İlgili Haberler

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Gündem

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemen açıklarında alabora olan teknede 20 düzensiz göçmen öldü

18:53 - Dünya

Batı Şeria'da binlerce Filistinli Gazze'deki soykırımı protesto etti

18:38 - Dünya

Avustralya ve Almanya'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

18:28 - Dünya

Avustralya'da on binlerce kişi Filistin'e destek için Sydney Liman Köprüsü'nde yürüdü

18:03 - Dünya

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem