?>

Safranbolu'daki restoran sıra dışı dekoruyla dikkati çekiyor

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu'da bir restoran, yatak yayı ve çamaşır makinesi tamburlarından avizeleri, çatal ve kaşıktan yapılmış insan formundaki bibloları ve nostaljik Taksim tramvayıyla müşterilerinin ilgisini çekiyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Karabük

Yaklaşık bir yıl önce tarihi evleriyle ünlü Safranbolu'da restoran açmaya karar veren Gültekin Burhan, iş yerini daha çok geri dönüşüm malzemeleriyle dekore etmek istedi.

Kentteki hurdacıları gezen Burhan, temin ettiği yatak yayı ve çamaşır makinesi tamburundan avizeler ve çatal kaşıktan yaptığı biblolarla farklı tarzda bir restoran oluşturdu.

Taksim'deki tramvayın bire bir ölçü ve formunda mutfak yapan Burhan, iş yerinin dekorasyonuyla büyük ilgi görüyor.

Burhan, buranın dekorasyonunun yüzde 95'inin kendisine ait olduğunu söyledi.

Restoranındaki objelerin kendi el emeği olduğunu belirten Burhan, "Daha çok geri dönüşüm ürünlerden faydalanmaya çalıştım. Her materyali ilmek ilmek dokuyarak hazırladık. Objelerin hazırlığı yaklaşık 3 ay sürdü. Vidasına kadar ben yaptım. Burada gördüğünüz birçok ürün benim çocuğum gibi çünkü onlarda emek, sevgi ve alın teri var" dedi.

Burhan, yatak yayından ve çamaşır makinesi tamburundan avizeler yaptığını anlatarak "Klaksondan dekor yaptık. Çatal ve kaşıktan basketbol oynayan ve gitar çalan kişileri temsil eden farklı biblolar yaptık. Her birini ilmek ilmek işledim. Geri dönüşüm kullanabilmek kadar beni mutlu eden hiçbir şey yok" dedi.

"Tramvay, Taksim'deki nostalji tramvayı ile aynı ölçülerde"

Müşterilerine nostalji yaşatmak için Taksim'deki tramvayın aynı ölçülerinde tramvay yaptığını dile getiren Burhan, "Belediyeden önce siz tramvayı getirdiniz diyen arkadaşlar oluyor. Biz nostaljiyi yaşatmak için yaptık. Tramvay, Taksim'deki nostalji tramvayı ile aynı ölçülerde. Sadece motoru ve tekerleği yok. Tramvayı bire bir ilmek ilmek hazırlamam 50 günümü aldı. Tramvayı mutfak yaptık" dedi.

Burhan, işletmede, yemeklerini yiyen çocuklar için hazırladıkları; içerisinde oyuncak, çikolata, hikaye ve boyama kitaplarının olduğu bir çekmece olduğunu da söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Pınar Gültekin cinayeti davasının görülmesine başlandı

2020-11-09 18:21 - Gündem

Ukraynalı turistlerin tercihi Antalya oldu

2020-11-10 22:21 - Gündem

Diyabet en çok gözlere hasar veriyor

2020-11-12 14:11 - Sağlık

Tivibu'da ekimde en çok animasyon izlendi

2020-11-11 16:26 - Genel

Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak

2020-11-11 15:46 - Gündem

Metro Türkiye kış sezonunda da restoranların yanında olmaya devam ediyor

2020-11-11 15:29 - Genel

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Özdağ savunmasını verdi

2020-11-13 21:56 - Siyaset

Hindistan'da Kovid-19 vaka ve ölüm sayıları azalıyor, Çin'de kontrollü seyrediyor

2020-11-15 13:46 - Dünya

Moody’s: Küresel ekonomik toparlanma artan Kovid-19 vakalarının tehdidi altında

2020-11-13 12:06 - Ekonomi

Demir eksikliği mide kanseri belirtisi olabilir

2020-11-13 12:39 - Genel

İlgili Haberler

Uşak'ta kuyuya düşen keçiyi itfaiye kurtardı

14:08 - Çevre-Hayat

Ara tatilde öğrenciler ve ailelerinin rotası Kapadokya oldu

13:28 - Çevre-Hayat

Engelli köpek "Kıvrık" hikayesiyle çocukların gönlüne dokunuyor

13:12 - Çevre-Hayat

Erzurumlu sahaf 30 yıldır kitaplarla dolu bir hayat yaşıyor

13:08 - Çevre-Hayat

Geçen ay sıcaklık en düşük Kangal'da, en yüksek Cizre'de ölçüldü

12:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ümraniye'de "Kazancım Gazze İçin" kampanyası tanıtıldı

17:07 - Gündem

İngiltere, Galler ve İrlanda'da Claudia Fırtınası etkili oldu

16:47 - Dünya

Galatasaray, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürdü

16:17 - Spor

Şehit Hava Pilot Yarbay Gökhan Korkmaz için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi

15:57 - Gündem

Adana'da depremde yıkılan apartmanın donatıları yönetmeliğe uygun bulunmadı

15:47 - Gündem