Sadakataşı'ndan Bolu'da Ramazan yardımı

Sadakataşı Derneği tarafından Bolu'da 500 aileye kumanya verildi, 100 çocuğa bayramlık alındı.

İslam-Hayat - Safer 1448 - 7 yıl önce

Bolu

Ramazan ayı yardımları kapsamında Sadakataşı Derneği tarafından Bolu'da Türk ve Suriyeli ailelere yardım yapıldı. Ekipler tarafından getirilen 500 koli kumanya Tabaklar Mahalles'inde bulunan bir araç park alanında ihtiyaç sahibi Türk, Suriyeli ve diğer ülkelerden gelen misafir vatandaşlara dağıtıldı.
İhtiyaç sahibi ailelere ramazan kumanyaları Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal ve dernek üyeleri tarafından verildi.
Yardım kampanyası hakkında basın mensuplarına bilgi veren Özdal, "Derneğimiz bu yıl Türkiye içerisinde 20 ayrı şehirde 5 bin ayrı kumanya dağıtımını gerçekleştirecek. Çeşitli iftar organizasyonlarımız olacak. İhtiyaç sahibi yetim çocuklarımıza inşallah bayramlık hediyelerini de dağıtmış olacağız." dedi.
Bugün Bolu'da Türk ve Suriyeli mülteci ailelere kumanyalarını verdiklerini anlatan Özdal, "Gün içerisinde çocuklarımızla birlikte bayram alışverişi yapacağız mağazalardan.
Kendi gönüllerince beğendikleri elbiseleri, bizzat mağazaya giderek onlarla birlikte alacağız. Akşam da bir iftar organizasyonu ile bugünkü programımızı tamamlamış olacağız. İftara hem Türkiyeli hem de Suriyeli kardeşlerimiz iştirak edecek" dedi.

"Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmaya gayret ediyoruz"

Özdal, Suriyelilerin Türkiye'de misafir olarak bulunduğunu ve sekiz yıldan beri Türkiye'de yaşamak zorunda kaldığını ifade etti.
Bütün dünyadaki mazlumlara kucak açan Türkiye'yi Suriyelileri bir hami olarak, bir korunak, bir sığınak olarak gördüğünü söyleyen Özdal, "Suriyeli kardeşlerimizin yaşamış oldukları bu acı ve kötü günleri en iyi şekilde atlatabilmeleri, en zararsız bir şekilde bu günleri geçirebilmeleri ümidiyle biz onları misafir ediyoruz. Onlara sahip çıkmaya gayret ediyoruz." dedi.
Yabancı düşmanlığı diye bir kavramın olduğunu belirten Özdal, "Yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, bu insanların hukukunu, kardeşliğini, sevgi ve dayanışma içerisinde bulunan iki milleti birbirine düşürecek, onların huzurunu bozacak her türlü yaklaşımın açıklamanın biz karşısında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Özdal, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Bolu Belediyesi tarafından Suriyelilere yapılan yardımların kesilmesiyle ilgili talimatını anımsatarak, bunu amaçlı bir açıklama olarak gördüklerini söyledi.
Özcan'ın bu talimatından sonra Bolu'da gerekli araştırmaların yapıldığını belirten Özdal, "Burada bu gelişmeler yaşandıktan sonra Sayın Valimiz ve buradaki diğer ilgililerle yapmış olduğumuz görüşmeler ve istişareler sonucunda Bolu'da Suriyeli kardeşlerimizle ilgili en ufak bir güvenlik sorunu olmadığı görüldü.
Suriyeli kardeşlerimiz neredeyse sıfır sorunla Bolu halkı ile birlikte hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Diğer taraftan Suriyelilerle ilgili oluşturulmak istenen başka bir algı ortaya çıktı.
Burada sanki Türk vatandaşlarımızın hakkı olan birtakım imkanların Suriyeli kardeşlerimiz tarafından gasbedildiği, alındığı, onlara karşılıksız ve bedelsiz bir şekilde verildiğiyle ilgili yanlış ve tamamen gerçek dışı bir algı oluşturulmaya çalışıldı" dedi.
Sadakataşı Derneği tarafından yapılan yardımlardan alan Irak uyruklu Talih Şerif ise bugün yapılan yardımların çok güzel olduğunu belirterek, "Çok güzel bir çalışma, buradaki mülteciler arasında fakir var, yetim var. Allah razı olsun. Buradakilerin hepsinin ihtiyacı var. Hepsi ya fakir ya yetim ya da sakat. Hepsine lazım." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İspanya'da çalışma saatlerinde kart basma sistemi zorunluluğu

2019-05-13 20:02 - Dünya

Futbolda heyecan dolu sezon sonu

2019-05-14 14:52 - Spor

Siirt'te sokağa çıkma yasağı !

2019-05-12 14:32 - Asayiş

Bakan sahaya indi, maça ara verildi

2019-05-13 18:36 - Dünya

Akhisarspor küme düştü

2019-05-11 23:59 - Spor

Anka, milli radarıyla Ege ve Akdeniz'de görevde

2019-05-09 15:44 - Ekonomi

Binali Yıldırım’dan İstanbullulara müjde üstüne müjde

2019-05-13 20:05 - Genel

Düğün turizminde hedef yeni pazarlar

2019-05-14 17:48 - Ekonomi

Bisikletli ulaşım farkındalığı için Türkiye'ye 'iletişim fonu'

2019-05-15 15:32 - Gündem

İstanbul Havalimanı konut fiyatlarını artırdı

2019-05-13 14:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Safer 1448

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, doğumunun 101'inci yılında anılıyor

11:43 - İslam-Hayat - Safer 1448

Fatih'te Osmanlı hazireleri aslına uygun şekilde ihya ediliyor

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

IGMG'nin "Stajyer İmamlık Programı" ile üniversite öğrencileri Avrupa'daki camilerde görevlendirildi

14:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

Güvenlik kulübesinde izlediği belgeselden etkilenip hattat oldu

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset