?>

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Üretime odaklanırsanız ülke kalkınır ve güçlenir

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, güçlü bir ekonomik kalkınma için üretime dayalı yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, "Üretime odaklanırsanız o ülke kalkınır ve güçlenir." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

İstanbul

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Bahçelievler Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Bahçelievler 7. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Konuşmasına İdlib'de şehit olan askerler için başsağlığı dileyerek başlayan Karamollaoğlu, dış politikada yapılan hataların Türkiye için "belirsiz süreçler" doğurduğunu belirtti.

Karamollaoğlu, Türkiye'nin müttefiklik konusunda daha emin adımlar atması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz parti olarak kendi toplumumuzun da dünyanın da huzur içinde yaşamasını, sadece bizim için değil komşularımızın da huzur içinde yaşamasını şiar edinen bir politika belirleriz. Bugün ne yazık ki böyle bir anlayıştan çok uzağız. Bir gün Amerika'yla dostuz Irak'a girmesine bütün gücümüzle destek veriyoruz. Öbür gün Amerika'ya anlaşamıyoruz. Rusya'ya dostluk kuruyoruz. 'Patriot'larınızı alın gidin biz S-400'leri alıyoruz diyoruz.' Amerika tavır koyuyor 'F-35'leri vermem.' diyor. Rusya'ya konuşuyoruz. Arkasından bir bakıyorsunuz şartlar değişiyor. Bu sefer Rusya'nın desteklediği Suriye'yle kapışıyoruz."

Türkiye'nin iç politikada da sorunları olduğunu dile getiren Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Türkiye'de 4,5 milyon işsiz var. Sosyal yardımlardan dolayı 4,5 milyon insan da 'Ben işsizim' diyemiyor yardımlar kesilir diye. 7-8 milyon insan da çalışıyor ama geçimini sağlayamıyor. Açlık sınırında ücret alıyor. 1.200 lira maaş alan emekliler var. Geçinemeyen esnaf ve çiftçi var. Hayatına kast eden yüzlerce insan oldu. Bu haberlerin yayılmasını istemiyorlar."

Karamollaoğlu, güçlü bir ekonomik kalkınma için üretime dayalı yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, "Kalkınmanın yolu, yol yapmaktan, havaalanı inşa etmekten, yüksek binalar yapmaktan geçmiyor. Tarım, madencilik, gıda, enerji, silah ve sanayi savunma da bir bütün. Üretime odaklanırsanız o ülke kalkınır ve güçlenir. Milli gelir artarsa bizim de hassasiyetle üzerinde durduğumuz bunun adil bir şekilde dağıtılma konusu geliyor." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Erçin: Güney Kore'de virüs teşhisi konulan Türk vatandaşı yok

2020-02-28 15:42 - Gündem

fastPay ve İstanbul Wildcats'ten esporda iş birliği

2020-02-25 14:56 - Ekonomi

İtalya'da 3. lig futbolcusu da koronavirüse yakalandı

2020-02-27 21:32 - Spor

Irak Meclisi, Allavi hükümetinin güvenoyu oturumunu 2. kez erteledi

2020-03-01 20:02 - Dünya

'Kovid-19' salgını Avrupa hava trafiğini azalttı

2020-02-28 15:32 - Dünya

Bulgaristan Başbakanı Borisov: Göç krizinde Türkiye dahil hiçbir ülke tek başına bırakılmamalı

2020-03-01 22:02 - Dünya

BtcTurk Yeni Malatyaspor geçen sezonu arıyor

2020-02-27 16:49 - Spor

'İkinci yarı oyunda üstünlüğü elde ettik'

2020-02-29 23:17 - Spor

Minikler okçuluk yarışmaları devam ediyor

2020-02-29 23:52 - Spor

Başkentte metro ve Ankaray istasyonlarında 'virüs' temizliği

2020-02-26 12:12 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Dünyası İstişare Toplantısı İstanbul'da yapıldı

15:07 - Siyaset

AK Parti'li Karayel, Gazze'de yaşananlara tepki gösterdiği için mikrofonunun kapatıldığını

15:03 - Siyaset

AK Parti Grubu'nda TBMM Başkanlık Divanı için seçim

14:08 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Urfa'ya "Şanlı" ünvanı verilişinin yıl dönümünü kutladı

10:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan'da TÜRKPA 14'üncü Genel Kurulu'na katılacak

21:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta ve yaralı esir asker takası yapıldı

15:48 - Dünya

TÜHİS, ilk zam teklifini yarın işçi tarafına sunacak

15:46 - Ekonomi

Buzulların eridiği Nepal'de uzmanlar, çözümün karbon emisyonlarını azaltmaktan geçtiğini vurgul

15:45 - Dünya

Yerel yönetimlere son bir yılda 97 milyar lira çevre yatırımı desteği sağlandı

15:45 - Ekonomi

Bakan Göktaş: Aile, Türk devlet geleneğinde toplumun temelidir

15:45 - Gündem