?>

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Referandumu İsrail istiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: "(IKBY'nin referandum kararı) Bütün dünya, İslam alemi, Irak'ta yapılacak referanduma karşı, orada bağımsız bir devletin kurulmasını istemiyor. Güya ABD de istemiyor, kim istiyor? İsrail istiyor." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

ŞANLIURFA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, IKBY'nin tartışmalı referandum kararına ilişkin, "Herkes biliyor ki, bütün dünya, İslam alemi bütünüyle Irak'ta yapılacak referanduma karşı, orada bağımsız bir devletin kurulmasını istemiyor. Güya ABD de istemiyor, 'biraz geç olsun' diyor. Kim istiyor? İsrail istiyor. İsrail'in ipiyle kuyuya inilmez." dedi.

Karamollaoğlu, Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, bölgede ve dünyada her geçen gün karışıklığın arttığını ve adaletin ortadan kalktığını belirterek, zulmün artığı yerlerin Müslümanların yaşadığı bölgeler olduğunu söyledi.

Keşmir, Arakan, Bangladeş gibi bölgeler ve Türkiye'nin bulunduğu bölgede sıkıntılar olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Irak, Suriye, Ürdün biraz öteye gidildiğinde Mısır, Libya, Sudan, Somali ve Yemen yanıyor. Bu kendiliğinden meydana gelmedi. İslam aleminin bir bütün olarak alev alması, son 15-20 yıllık, dünyada gelişen hadiselerden meydana gelmiştir." dedi.

Karamollaoğlu, iktidar partisinin İslam ülkelerinde yaşananlardan ders almadığını ileri sürerek, Türkiye'yi yok etmeye çalışan projelerin hayata konulduğunu yaşayarak gördüklerini savundu.

Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde yanlışlara rağmen istikrarlı bir yönetimin bulunduğunu anlatan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"O dönemdeki yanlışlar ile bugünü mukayese ettiğimiz zaman, Libya'daki Kaddafi yönetimini de Saddam dönemindeki Irak'ı da arar duruma geldik. Çünkü bir katliam yaşandı, bölündü Irak. ABD 1993'te Irak'a ilk müdahaleyi yaparken bu bölünmenin işaretini vermişti. Kimse bundan ders almadı. ABD o dönem Saddam'ı indirmedi. Çünkü ortam müsait değildi, bölünmeye ve Irak'ın bugünkü duruma gelmesi için zamana ihtiyacı vardı. 2003'ün mart ayına geldik, Saddam'ın elinde kitle imha silahları olduğu bahanesiyle Irak'a müdahale etti. Bugün de ABD 'hata ettik' diyerek yalan söylüyor."

"O devlet kime hizmet edecek?"

ABD'nin Türkiye üzerinde de planları olduğunu iddia eden Karamollaoğlu, bu nedenle ABD'nin hiçbir zaman Türkiye ile dost olamayacağını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) tartışmalı referandum kararına da değinen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Bir referandum yapılacakmış, yapılmış, yapılmamış, orada bağımsız bir devlet kurulmuş, kurulmamış önemi yok. Önemi, kim kurduruyor orayı, o devlet kime hizmet edecek? Herkes biliyor ki, bütün dünya, İslam alemi bütünüyle Irak'ta yapılacak referanduma karşı, orada bağımsız bir devletin kurulmasını istemiyor. Güya ABD de istemiyor, 'biraz geç olsun' diyor. Kim istiyor? İsrail istiyor. İsrail'in ipiyle kuyuya inilmez. İsrail kendi menfaatine olmayan devlete, gruba, bölgeye destek vermez. Sadece fitne çıkarır."

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, mevcut il başkanı Mehmet Niyazi Yanmaz, güven tazeledi.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milas’ta iki ev ve bir otomobile kurşun yağdırdılar

2017-09-20 02:32 - Asayiş

İpek Soylu ikinci turda veda etti

2017-09-20 18:00 - Spor

'Irak'ın kuzeyinde bir oldu bittiye Türkiye izin vermez'

2017-09-19 16:02 - Gündem

'Türkiye PKK terörüne karşı meşru savunma hakkına sahiptir'

2017-09-21 20:52 - Dünya

Havacılık firmaları testlerini Boeing yerine AÜ'de yaptıracak

2017-09-22 16:02 - Teknoloji

Trafik polisinin 3 kişiyi öldürmesi kamerada

2017-09-21 14:17 - Asayiş

Çorum'da IKBY'nin referandum kararı protesto edildi

2017-09-23 01:32 - Gündem

İstanbul için sağanak uyarısı

2017-09-21 17:53 - Genel

Osmangazi Köprüsü bölgedeki konut fiyatlarını yükseltti

2017-09-18 13:59 - Ekonomi

Samanlıkta çıkan yangın dört saat sonra söndürüldü

2017-09-19 23:47 - Asayiş

İlgili Haberler

CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı çalışmalarını tamamladı

18:08 - Siyaset

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekilliğine kura ile CHP'li İbrahim Kahraman seçildi

16:47 - Siyaset

Özgür Özel, 22. Olağanüstü Kurultay'da yeniden CHP Genel Başkanlığına seçildi

14:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin’i tanıma kararları, iki devletli çözüme ivme kazandıracaktır

10:22 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

23:01 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kocaelispor ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı

19:43 - Spor

RAMS Başakşehir ile Corendon Alanyaspor berabere kaldı

19:22 - Spor

Sağlık Bakanı Memişoğlu BM Genel Kurulu'na hitap edecek

19:03 - Gündem

Bakan Yumaklı'dan Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan taşkın ve sellere ilişkin açıklama

18:57 - Gündem

Çanakkale ve Konya'daki orman yangınlarına müdahale sürüyor

18:42 - Gündem