?>

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Hükümetin Akdeniz'deki kararlılığını destekliyoruz

Karamollaoğlu, Türkiye'nin denizlerinde kendi gemileriyle arama ve sondaj yapmasına ve Karadeniz'de doğal gaz rezervi bulmasına sevindiklerini ifade etti.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin Akdeniz'deki kararlı duruşunu desteklediklerini söyledi.

Karamollaoğlu, internetten online düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin denizlerinde kendi gemileriyle arama ve sondaj yapmasına ve Karadeniz'de doğal gaz rezervi bulmasına sevindiklerini belirtti. Türkiye'nin ekonomisindeki problemlerin bulunan doğal gazla çözülemeyeceğini ifade eden Karamollaoğlu, "O gazla işsizliği önleyemezsiniz. O gazla milletin daha fazla para kazanmasına imkan vermezsiniz." diye konuştu.

Ekonomide düşen ihracat, artan iç ve dış borç, dış ticaret açığı ve işsizlik gibi rakamların önemli sorunlar olduğuna işaret eden Karamollaoğlu, "Altı sene sonra doğal gazdan elde edeceğimiz fayda gelene kadar bu milletin iflahı kesilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değinen Karamollaoğlu, "Hükümetin Akdeniz'deki kararlılığını destekliyoruz. Haklarımızdan kesinlikle taviz vermeyiz. Attığımız meşru adımlardan geri adım atmayız. Bu noktada iktidarı dışa karşı desteklemek zorundayız." dedi.

Karamollaoğlu, öğretmen maaşlarının yetersizliğine ilişkin ise bu konuda iyileştirmeler yapılması ve öğretmen sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

İktidarın eğitimde sözler verdiğini belirten Karamollaoğlu, "Eğitim denince kafanızda iki şey vardı, bina yapacağız, akıllı tahta koyacağız ve tablet dağıtacağız. Bunların hepsini yaptınız ama eğitimde bir ilerleme sağlanmadı. Bunlar araç gereç. Müfredat, öğretmen kadrosu, kadronun niteliği, vasfı... Bunların hiçbirine önem vermediniz. Sadece imam hatip okullarının adedini artırarak manevi eğitime önem veriyoruz kanaatini oluşturamazsınız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli futbolcu İrfan Can Kahveci, İspanya yolunda

2020-09-01 17:06 - Spor

Türkiye'de Kovid-19'u yenenlerin sayısı 243 bin 839'a ulaştı

2020-08-30 22:56 - Sağlık

Süper Lig'de kritik maçların haftaları belli oldu

2020-08-27 01:21 - Spor

'Dereli'de vatandaşlarımızın sıkıntıları en hafif şekilde geçirmesine yönelik adımlar atıldı

2020-08-31 16:06 - Gündem

İspanya'da milli futbolcu Oyarzabal'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı

2020-08-30 23:56 - Spor

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn 'reform çalışmalarını' siyasi liderlerin zorlaştırdığını söyledi

2020-08-27 23:26 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Modern barbarlar ilkellikte sınır tanımıyor

2020-08-30 18:36 - Gündem

'KAAN' uygulaması ülke genelinde faaliyete geçti

2020-08-28 19:36 - Gündem

Baltık ülkeleri Belarus'ta Lukaşenko ve 29 yetkiliye yaptırım kararı aldı

2020-08-31 19:21 - Dünya

ABD Başkanı Trump: NBA siyasi bir örgüt haline geldi

2020-08-28 01:21 - Dünya

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Urfa'ya "Şanlı" ünvanı verilişinin yıl dönümünü kutladı

10:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan'da TÜRKPA 14'üncü Genel Kurulu'na katılacak

21:13 - Siyaset

Bakan Fidan, Suudi mevkidaşı Bin Ferhan ile telefonda görüştü

20:42 - Siyaset

Bakan Kurum, Malatya'da tamamlanan konutların görüntülerini paylaştı

20:32 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin bilirkişi raporunun detaylarını açıkladı

15:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

Milli futbolcular, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda sahne alacak

12:07 - Spor

İngiltere ekonomisinde nisandaki küçülme ağustos için faiz indirimi beklentisini güçlendirdi

12:03 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD’nin baskılarından korkmuyoruz

11:57 - Dünya

"Yüzmeyi iyi biliyorum" diyenler denizde daha çok boğuluyor

11:53 - Gündem

Türk teknoloji girişimcileri, Londra'dan yatırım alarak dönüyor

11:47 - Ekonomi