?>

Saadet Partisi 5 ilin adayını bugün açıklayacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, bugün partisinin genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında 5 il, 50 ilçe ile 10 beldenin belediye başkan adayını açıklayacak.

Siyaset - 7 yıl önce

ANKARA - SEFA ŞAHİN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün partisinin genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısında 5 il, 50 ilçe ile 10 beldenin belediye başkan adayını açıklayacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Saadet Partisince bugün partinin 5 il, 50 ilçe ve 10 beldenin belediye başkan adayları kamuoyuna duyurulacak. Partinin yerel seçim kampanyasının konsepti, sloganı, müziği ile seçim beyannamesinin açıklanacağı tanıtım toplantısının da ocak ayı sonunda yapılması planlanıyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, 14 genel başkan yardımcısının sorumlu olduğu komisyonlarca aday tespit çalışmalarına devam edildiğini belirterek, tüm il ve ilçelerde seçime girilecek şekilde çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Toplumun oy verebileceği ve partinin belediyecilik anlayışını hayata geçirebilecek adayların belirleneceğini anlatan Bitmez, "Genel Başkanımızın yapacağı basın toplantısında 5 il, yaklaşık 10 civarında belde ve 50 civarında ilçenin adayı açıklanmış olacak. Bu iller Eskişehir, Isparta, Çankırı, Adıyaman ile Bitlis olma ihtimali yüksek." dedi.

266 seçim bölgesine 450 başvuru

Bitmez, il ve büyükşehir ile seçmeni 50 binin üzerindeki illerin aday tespit çalışmalarının genel merkez, diğer ilçe ve beldelerde ise il başkanlıklarınca belirlendiğini söyledi.

İl, ilçe ve nüfusu 50 binin üzerinde olan 266 seçim bölgesine yönelik yaklaşık 450 başvurunun yapıldığını bildiren Bitmez, şunları söyledi:

"Tanıtma Başkanlığımızın uhdesinde çeşitli araştırma kurumlarına, il ve ilçelerin sorunlarıyla ilgili analiz çalışmaları yaptırıyoruz. O ilin ve ilçenin sorunları, seçmenin beklentileri, çözülmesini istedikleri problemlerdeki öncelikli mahallelere, cinsiyete ve yaşa göre analizleri yaptırılıyor. Bunlarla adaylarımızı da donanımlı hale getireceğiz. Sahaya çıkıldığında sahanın problemlerine yönelik mesajlarımızı, partimizin çözüm önerilerini ulaştırmış olacaklar."

Bitmez, tüm seçim bölgelerinde kullanılabilecek bir seçim konsepti hazırlanacağını belirterek, "AK Parti-MHP ile CHP-İYİ Parti'nin ittifak etmesi, aday tespit sürecinde bazı fırsatlar ortaya çıkarıyor. Bu fırsatları da en iyi şekilde değerlendireceğiz. 19 Şubat'a kadar bütün adaylar açıklanmış olacak. Ocak ayının sonunda konsept, müzik ve seçim beyannamesi ile adaylarımızın genelini o tarihte deklare etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Endonezya’da yanardağ için alarm seviyesi yükseltildi

2018-12-27 12:17 - Dünya

'Fiberde ortak çalışmaya hazırız'

2018-12-30 19:32 - Teknoloji

Alerjik astımı olan çocuklar enfeksiyonlara daha yatkın

2018-12-29 19:02 - Sağlık

Mevlüt Uysal, yeni yıla Büyükçekmece’de girdi!

2019-01-01 19:02 - Gündem

Köfteci Zeynel Organ vefat etti

2018-12-30 04:02 - Asayiş

"Polisiz" deyip 2,5 milyon dolarlarını çaldılar

2018-12-31 20:09 - Gündem

Bu sokakta korku içinde yaşıyorlar

2018-12-30 17:02 - Asayiş

Soğukta kalan yavru kediler kurtarıldı

2018-12-30 00:02 - Çevre-Hayat

Serbest piyasada altın fiyatları

2018-12-31 16:21 - Ekonomi

Genç taraftarın öldürülmesiyle ilgili 9 gözaltı

2018-12-31 16:32 - Asayiş

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik, vefatının 754. yılında Hacı Bektaş-ı Veli'yi andı

15:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başsağlığı mesajı

21:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin kaybedecek zamanı yok, uluslararası toplum harekete geçmek zor

16:03 - Siyaset

Sağlık Bakanı Memişoğlu: İstanbul’da 335 milyar liranın üzerinde sağlık yatırımı yapılacak

13:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Batı Şeria ile Doğu Kudüs'ü ayırmayı amaçlayan yerleşim planına

13:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Çanakkale ve Sinop'ta ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

17:52 - Gündem

Libyalılar yerel seçimlerin ikinci aşaması için sandık başında

17:28 - Dünya

İstanbul'da etkisini sürdüren fırtına hayatı olumsuz etkiliyor

17:22 - Gündem

Ukrayna basını, Alaska görüşmesinin detaylarını manşetlerine taşıdı

17:18 - Dünya

Gençlerbirliği başkanı Sungur'un "Süper Lig" planı

17:12 - Spor