?>

Rusya'dan 'ABD DEAŞ'ı koruyor' iddiası

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Ebu Kemal'den kaçan DEAŞ'lıları ABD'nin vurmayı reddettiğini öne sürdü.

Genel - 8 yıl önce

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanlığınca, ABD öncülüğündeki koalisyonun terör örgütü DEAŞ’ı koruduğuna dair kanıtlara ulaşıldığı iddia edilerek, "ABD, tüm uyarılarımıza rağmen Suriye’de Ebu Kemal çevresinden geri çekilen DEAŞ militanlarına hava saldırısı gerçekleştirmeyi reddetti." ifadeleri kullanıldı.

Batı DEAŞ'ı var eden sebepleri görmezden geldiPentagon sözcüsü Pahon: ABD, PKK/PYD ile DEAŞ'ın anlaşmasına saygı duyuyorDEAŞ'tan geriye PKK/PYD ve büyük yıkımlar kalıyorPKK/PYD, Suriye'nin en büyük ikinci petrol sahasını ele geçirdi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kilometrelerce uzunluktaki DEAŞ konvoyunun 9 Kasım’da Suriye’nin Deyrizor kentine bağlı Ebu Kemal'den, Suriye'nin Irak sınırındaki Sabha Vadisi'ne doğru ilerlediğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Rusya’nın, konvoya yönelik ortak askeri operasyon yapılması için iki kez ABD öncülüğündeki koalisyona başvuru yaptığı belirtilen açıklamada, "ABD'liler, DEAŞ’lıların gönüllü olarak teslim oldukları gerekçesiyle herhangi bir askeri operasyon yapılmasını mutlak suretle reddetti." ifadesi yer aldı.

Öte yandan Bakanlığın açıklamasında, DEAŞ konvoyunun yer aldığı öne sürülen uydu görüntüleri de kullanıldı ancak sonra bu görüntüler silindi. Bakanlık daha sonra önceki görüntülerinin "hatalı" olduğunu belirterek, DEAŞ konvoyuna ait olduğu öne sürülen yeni görüntüler ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD’nin Ebu Kemal’den kaçan DEAŞ’lı teröristleri ilk kez korumadığını savunarak, "Daha önce de Irak’ta Rakka ve Musul’un ele geçirilmesinin, DEAŞ’lıların kaçması için nasıl yeni kapılar açtığını görmüştük. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, DEAŞ’ın Suriye’de yok edilmesinin ana hedef olduğunu şahsıma da defalarca söylemişti. Ancak ABD’nin Suriye’deki amaçları hakkında birçok soru işareti bulunuyor.” diye konuştu.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Haftanın Öne Çıkanları

Dünyanın en hızlı bilgisayarı yine Çin’den

2017-11-14 13:31 - Ekonomi

Rusya'ya domates ihracatı başladı

2017-11-10 20:08 - Ekonomi

‘Ayla’ 3 haftada 2 milyon kişi tarafından izlendi

2017-11-14 19:32 - Kültür Sanat

Eski Cinayet Şube Müdüründen 'ByLock' itirafı

2017-11-09 22:02 - Gündem

Yerli otomobil için 'şehirler yarışıyor'

2017-11-10 14:32 - Teknoloji

Ziraat Katılım 200 milyon TL kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi

2017-11-10 15:32 - Genel

VakıfBank üst yönetiminin "Diyarbakır Zirvesi"

2017-11-10 18:58 - Genel

Kasımpaşa, Karabükspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

2017-11-12 02:32 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'ye gidecek

2017-11-10 19:48 - Genel

'Kelebek çocuk' gen tedavisiyle iyileştirildi

2017-11-09 18:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

MİT, Pakistan ile Afganistan arasındaki ateşkesin sağlanmasında aktif rol oynadı

09:03 - Gündem

Türkiye'nin 17. 'İyilik Gemisi'ndeki yardım malzemelerinin indirme işlemleri tamamlandı

08:47 - Dünya

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatıldı

08:37 - Çevre & Seyahat

KKTC'de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için oy kullanma işlemi başladı

08:12 - Dünya

İsrail, işgal altındaki Tubas kentine buldozerlerle baskın düzenleyerek saldırı başlattı

08:03 - Dünya