?>

Rusya'ya yönelik siber saldırılar ABD ve Avrupa'dan

Rusya'daki kritik öneme sahip altyapılara yönelik siber saldırıların çoğunun ABD ve AB'deki kontrol sunucularından gerçekleştirildiği bildirildi.

Dünya - 6 yıl önce

Moskova

Rusya Bilgisayar Olayları Ulusal Koordinasyon Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Muraşov, başkent Moskova’da düzenlenen basın toplantısında, Rusya’ya yönelik siber saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siber saldırılarda kullanılan botnet komuta kontrol sunucularının konumlarının tespit edilebildiğini belirten Muraşov, "Çünkü operasyonları üzerinde tam kontrole sahip olabilmek için yerelleştirilmek zorundalar." ifadesini kullandı.

Dünyadaki botnet komuta kontrol sunucularının 3'te birinin ABD’de bulunduğuna işaret eden Muraşov, "Rusya’daki kritik öneme sahip altyapılara yönelik siber saldırıların çoğu ABD ve AB’deki kontrol sunucularından gerçekleştiriliyor." dedi.

Kötü amaçlı yazılımların devamlı güncellendiğini belirten Muraşov, "Ancak bu yazılımlara karşı koymak için kullanılan yöntemler de hızla gelişiyor. Günümüzde siber saldırıları yapanlarla, bilgi güvenliği birimleri arasında bir denge var. Ancak Gelişmiş Sürekli Tehdit (ATP) olarak adlandırdığımız komplike saldırılar bazen çok ciddi tehlikeler yaratabiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muraşov, Rusya'ya yönelik saldırıların çoğunlukla bilgi çalmaya yönelik olduğunu vurgulayarak, "Rus altyapısına yönelik saldırıların çoğu savunma ve enerji sanayisinde roket üretimi ve nükleer bilgileri çalmaya yönelik." dedi.

ABD merkezli teknoloji şirketi IBM'nin verilerine göre, ABD, dünyadaki botnet komuta kontrol sunucularının yüzde 36'sını, Çin yüzde 14’ünü, Fransa yüzde 5,1’ini, Almanya yüzde 4,9’unu ve Rusya yüzde 4,9’unu kontrol ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öğrencilerden sokak hayvanlarına yönelik tasarım

2019-06-21 15:17 - Çevre-Hayat

Osaka 2. turda elendi

2019-06-21 02:51 - Spor

Binali Yıldırım: 'Adayın güvenilirliğine gölge düşürmüştür'

2019-06-20 17:47 - Siyaset

'Cumhurbaşkanımız Muhammed Mursi aramızdan şehit olarak ayrıldı'

2019-06-20 21:57 - Dünya

Günün Özeti

2019-06-21 20:35 - Gündem

Teröristbaşı Öcalan'dan HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı

2019-06-21 00:37 - Gündem

Beylikdüzü'nde bir evde 57 kök Hint keneviri ele geçirildi

2019-06-21 16:52 - Asayiş

Ticaret Bakanı Pekcan, Bağdat’ta Abdülmehdi ile görüştü

2019-06-20 17:19 - Dünya

Terör örgütü Ebu Seyyaf'ın Malezya'da kaçırdığı 9 kişi kurtarıldı

2019-06-22 14:07 - Dünya

Bisikletli çocuğa araç çarptı, olay güvenlik kamerasına yansıdı

2019-06-22 14:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Suriye'nin Trablus büyükelçiliğinde 13 yıl sonra bayrak göndere çekildi

22:48 - Dünya

Netanyahu'dan orduya Gazze kentinin işgalini belirlenenden daha kısa sürede tamamlaması talimatı

22:13 - Dünya

BM, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini genişletme kararını kınadı

21:03 - Dünya

ABD, Uluslararası Ceza Mahkemesinin bazı üyelerini yaptırım listesine aldı

20:13 - Dünya

NATO Genelkurmay Başkanları Ukrayna'da adil, güvenilir ve kalıcı barışa desteklerini yineledi

20:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Benfica ile berabere kaldı

00:03 - Spor

Çanakkale Gelibolu yangını, düzenli bakım yapılan ceviz bahçesini teğet geçti

23:17 - Gündem

Suriye'nin Trablus büyükelçiliğinde 13 yıl sonra bayrak göndere çekildi

22:48 - Dünya

Fed tutanakları, çoğu yetkilinin enflasyonu daha büyük bir risk olarak değerlendirdiğini gösterdi

22:42 - Ekonomi

Netanyahu'dan orduya Gazze kentinin işgalini belirlenenden daha kısa sürede tamamlaması talimatı

22:13 - Dünya