?>

Rusya, Ukrayna'nın Belgorod şehrine yönelik saldırısına karşılık verdiğini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Belgorod kentine yönelik düzenlediği saldırıya karşılık verdiklerini bildirdi.

Dünya - 2 yıl önce

Moskova

Konaşenkov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın dün Belgorod şehrine saldırı düzenlediğini ve bu saldırıda çocukların da aralarında olduğu sivillerin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Saldırıya karşılık verdiklerini belirten Konaşenkov, "Bu terör eylemine karşılık olarak, suç işleyen Kiev yönetimi tarafından kullanılan Harkiv kentindeki karar alma merkezleri ve askeri tesisler Rusya Silahlı Kuvvetlerince vuruldu. Yüksek hassasiyetli silahla eski Harkiv Palace Oteli'ne düzenlenen saldırıda, Belgorod'daki terör saldırısının planlanması ve düzenlenmesinde yer alan Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri temsilcileri etkisiz hale getirildi." dedi.

Vurulan yerde yaklaşık 200 yabancı paralı savaşçının da bulunduğunu kaydeden Konaşenkov, bu kişilerin Ukrayna sınırındaki Rus topraklarında terör eylemlerinde kullanılmasının planlandığını ileri sürdü.

Konaşenkov, şu değerlendirmede bulundu:

"Harkiv bölgesindeki Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) binasına ve 'Sağ Sektör' milliyetçi grubunun geçici olarak konuşlandığı merkeze yüksek hassasiyetli füzelerle düzenlenen saldırıda, Rus topraklarında sabotaj eylemlerini organize eden SBU temsilcileri, yabancı paralı savaşçılar ve 'Kraken' taburu militanları etkisiz hale getirildi. Ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından keşif için kullanılan Hmelnitskiy bölgesindeki Zalistsi yerleşim biriminde bulunan uzay kontrol merkezinin şubesi yüksek hassasiyetli silahla vuruldu. Harkiv ve Zaporijya yakıt depoları yok edildi."

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 59. Motorlu Piyade ve 79. Hava Saldırı tugayları ve yabancı paralı savaşçıların geçici merkezlerine yönelik füze saldırısı düzenlendiğini söyleyen Konaşenkov, "Bu saldırılar sonucu düşman ciddi kayıplar verdi. 2 adet 'HIMARS' çok namlulu roketatar imha edildi." ifadelerini kullandı.​​​​​​

Saldırıda ölenlerin sayısı 24'e yükseldi

Rusya'nın Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Belgorod'a dün düzenlenen saldırı sonucu ölenlerin sayısının 24'e yükseldiğini, yaralı sayısının 108 olduğunu bildirdi.

Diğer yandan, 25 yaralı Rusya Acil Durumlar Bakanlığına ait özel uçakla tedavi için başkent Moskova'ya getirildi.

Olay

Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusunun Belgorod kentine saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise saldırının 2 adet misket içerikli "Olha" füzesi ve Çekya yapımı "Vampire" roketleriyle düzenlendiği belirtilmiş, 2'si çocuk 14 kişinin öldüğü, 108 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Dışişleri Bakanlığı ise İngiltere ile ABD'nin saldırının organizasyonunda yer aldığını öne sürmüştü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yemen'de, İsrail saldırıları altındaki Gazze'ye destek gösterileri düzenlendi

2023-12-29 21:09 - Dünya

Halkbank kredi kartları cirosunda TROY'un payı hızla artıyor

2023-12-30 12:38 - Ekonomi

Torik bolluğu Tekirdağlı balıkçıların yüzünü güldürüyor

2023-12-26 12:38 - Ekonomi

Kuşadası yılın son kruvaziyerini ağırlıyor

2023-12-26 15:09 - Çevre-Hayat

Mersin'de fotokapanla vaşak görüntülendi

2023-12-26 16:43 - Çevre-Hayat

2023'e iz bırakan futbolcular

2023-12-26 11:52 - Spor

Narkogüç-41 operasyonlarında yaklaşık 1,5 ton uyuşturucu ele geçirildi

2023-12-28 08:48 - Asayiş

112 çalışanına en anlamlı hediye hemşire eşinin böbreği oldu

2023-12-30 11:58 - Çevre-Hayat

Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak istihdam raporu ve FOMC toplantı tutanaklarına odaklandı

2023-12-30 14:18 - Ekonomi

Promosyon ürünlerine "yılbaşı" dopingi

2023-12-27 12:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile New York'ta görüştü

01:12 - Dünya

Belçika Başbakanı Bart De Wever, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

01:02 - Dünya

Monako Prensi 2. Albert Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

00:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

03:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne sınırlarımız içinde ne de bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

01:58 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri genel satışa çıkacak

01:52 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta ikili temasları sürüyor

01:37 - Gündem

Malta Başbakanı Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını ilan etti

01:33 - Dünya