?>

Rusya: Ukrayna'da yabancı üretimli silah ve mühimmatların bulunduğu cephaneleri vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da yabancı üretimli silah ve mühimmatların bulunduğu cephaneleri uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla vurduklarını söyledi.

Dünya - 3 yıl önce

Moskova

Konaşenkov, Rus askeri güçlerinin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki eylemleri konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'daki bazı şehirlere füze saldırılarına değinen Konaşenkov, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, son 24 saatte Ukrayna'nın askeri yönetim ve enerji sistemlerinin unsurlarına, yabancı üretimli silah ve mühimmatların bulunduğu cephanelere yönelik havadan ve denizden uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla saldırılara devam etti. Belirlenen tüm unsurlar vuruldu." ifadelerini kullandı.

"Gorobyivka yerleşim birimini ele geçirdik"

Konaşenkov, Rus ordusunun Kupyansk yönünde ilerlediğini belirterek, "Birliklerimiz, Harkiv bölgesindeki Gorobyivka yerleşim birimini ele geçirdi." dedi.

Ukrayna ordusunun her yöndeki saldırılarının püskürtüldüğünü ifade eden Konaşenkov, buradaki çatışmalarda yaklaşık 200 Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini ve çok sayıda askeri teçhizatın yok edildiğini ileri sürdü.

Konaşenkov, "Zaporijya kentinin yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı Dnipro tugayının yönetim merkezi ile 'İskra' bilim ve üretim fabrikasının radar istasyonlarının tamir edildiği tesisler vuruldu." diye konuştu.

Mıkolayiv, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 3 mühimmat deposunun imha edildiğini aktaran Konaşenkov, Odessa bölgesindeki Paliyivka yerleşim bölgesinde Ukrayna Devlet İletişim Merkezi'nin uzay iletişim istasyonunun yok edildiği bilgisini paylaştı.

Son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 10 insansız hava aracının düşürüldüğünü belirten Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna'da 323 uçak, 161 helikopter, 2 bin 266 insansız hava aracının yanı sıra 381 hava savunma füze sistemi, 5 bin 876 tank ve zırhlı araç, 871 çok namlulu roketatar, 3 bin 485 obüs ve havan topu, 6 bin 635 özel askeri aracın imha edildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Irak’ta cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

2022-10-13 16:08 - Dünya

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü

2022-10-12 19:48 - Ekonomi

Bolu'da olgunlaşan alıç ve kızılcıklar köylülerce toplanıyor

2022-10-16 12:08 - Çevre-Hayat

Kırgızistan’da 1631 Rus, Kırgız vatandaşlığına başvurdu

2022-10-11 20:55 - Dünya

Seyhan Baraj Gölü'ndeki kaçak yapılar kıyıya çekiliyor

2022-10-12 16:43 - Gündem

Isparta'da 'Geri Dönüşüm Evi' ziyaretçilerine nostalji yaşatıyor

2022-10-18 12:23 - Çevre-Hayat

Beşiktaş ile Trabzonspor 135. randevuda

2022-10-15 10:23 - Spor

Fransa'da bir yurtta lise öğrencisinin Kuran-ı Kerim'i yırtıldı, başörtüsü çöpe atıldı

2022-10-15 17:23 - Dünya

Ankara'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

2022-10-12 22:23 - Gündem

Emtia piyasası satış baskısından kurtulamıyor

2022-10-17 11:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Hamas ile İsrail heyetleri 6 Ekim'de Mısır'da esir takasını müzakere edecek

22:03 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Yunan aktivistlerin yakınlarından Dışişleri Bakanlığına mektup

21:18 - Dünya

İngiltere'de yasaklı Palestine Action grubuna destek eyleminde 355 kişi gözaltına alındı

20:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Gazze İçin Sessiz Çığlık" etkinliğine davet

23:37 - Siyaset

Suriye'nin Humus ilinde toplu mezar bulundu

23:32 - Dünya

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya