?>

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina: Yaptırımların sıkılaştırılmasına yönelik riskler artıyor

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Yaptırımların daha da sıkılaştırılmasına yönelik riskler, özellikle ikincil yaptırımlar açısından artıyor. Küresel ekonomide yavaşlama tehlikesi de devam ediyor.” dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Moskova

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülkesinde enflasyonun artmasına yönelik risklerin yükseldiğini belirterek, “Yaptırımların daha da sıkılaştırılmasına yönelik riskler, özellikle ikincil yaptırımlar açısından artıyor. Küresel ekonomide yavaşlama tehlikesi de devam ediyor.” dedi.

Nabiullina, Rusya Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 7,5 seviyesinde sabit tutma kararının ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Hizmet sektöründe talebin artması ve mal talebinin azalmasıyla küresel ekonominin Kovid-19 salgını öncesine dönmeye başladığını kaydeden Nabiullina, “Rus ekonomisi gelecek yıl tümüyle kriz öncesi döneme dönecek.” dedi.

Dünyadaki bankacılık krizinin en kötü aşamasının muhtemelen sona erdiğine işaret eden Nabiullina, “Ancak küresel ekonomi için riskler devam ediyor. En büyük ekonomilerdeki kısıtlı büyüme oranları beklentisi de emtia fiyatlarını etkiliyor. Son zamanlarda doğal gaz, kömür, metal ve gübre fiyatlarında bir düşüş gördük.” yorumunu yaptı.

Rus ekonomisinde enflasyona yönelik risklerin arttığını belirten Nabiullina, “Personel açığı nedeniyle üretim talebi karşılamayabilir ve enflasyonun yüzde 4 hedefinin üzerinde hızlanmasına neden olabilir. Yaptırımların daha da sıkılaştırılmasına yönelik riskler, özellikle ikincil yaptırımlar açısından artıyor. Küresel ekonomide yavaşlama tehlikesi de devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Nabiullina, Rusya Merkez Bankası’nın bir sonraki toplantısında faiz artışı ihtimalinin yükseldiğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İntihar eden eski TGS çalışanı hakkında açıklama

2023-06-06 20:13 - Gündem

Mayısta en çok satılan otomotiv markaları belli oldu

2023-06-04 11:43 - Ekonomi

Süper Lig'de perde kapanıyor

2023-06-05 12:14 - Spor

Meclis, 30. Başkanı'nı seçecek

2023-06-04 11:38 - Siyaset

ABD'de başkan adayı Haley, Ukrayna'nın kaybetmesinin dünya savaşına neden olabileceğini söyledi

2023-06-05 18:47 - Dünya

MKE Ankaragücü, yeni sezonu 3 Temmuz'da açacak

2023-06-09 10:38 - Spor

Roketsan'ın 35. kuruluş yıl dönümüne özel imaj filmi yayınlandı

2023-06-06 17:03 - Teknoloji

Ukrayna: Bahmut yönünde savunma kuvvetlerimiz ilerliyor

2023-06-05 19:48 - Gündem

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı

2023-06-05 09:28 - Ekonomi

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıkıyor

2023-06-07 09:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüdü

16:02 - Ekonomi

AB'den Alman şirketi SAP'a rekabet soruşturması

15:22 - Ekonomi

Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında soruşturma açtı

15:17 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 178,9 milyar dolara yükseldi

15:13 - Ekonomi

Antalya 18 milyon turist hedefine adım adım yaklaşıyor

14:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Oulai, bordo mavili formayı giymek için gün sayıyor

16:43 - Spor

Burdur'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

16:28 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "karekod uygulaması" kapsamında denetim yaptı

16:08 - Gündem

ABD ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 büyüdü

16:02 - Ekonomi

Danimarka'daki havalimanlarında yeniden dronlar görüldü

15:52 - Dünya