?>

'Rusya ile Azerbaycan stratejik ortak iki ülke'

Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, Azerbaycan ile Rusya arasındaki ilişkileri çok iyi olarak nitelendirerek, iki ülkenin stratejik ortak olduğunu söyledi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

BAKÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya, Azerbaycan, İran Devlet Başkanları Üçlü Zirvesi'ne katılmak için geldiği Azerbaycan'da mevkidaşı İlham Aliyev ile görüştü.

Aliyev, görüşmede, Azerbaycan ile Rusya arasındaki ilişkileri çok iyi olarak nitelendirerek, iki ülkenin stratejik ortak olduğunu söyledi.

Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecinde Rusya'nın önemli rol oynadığını vurgulayan Aliyev, bu role değer verdiklerini kaydetti. Çözüm sürecinin ilerlemesinde Putin'in bizzat katılımının da büyük önem arz ettiğini dile getiren Aliyev, bu nedenle Putin'e teşekkürlerini iletti.

Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katılımıyla gerçekleştirecekleri üçlü toplantının ülkelerinin ekonomik kalkınmasına, bölgenin güvenliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Putin ise Dağlık Karabağ sorununun Azerbaycan ve Ermenistan için ne kadar acı bir konu olduğunu anladığını söyleyerek, "Her iki ülke için de taviz verecekleri fakat kabul edilebilir bir yol bulunması için çalışacağız. Sorunun çözümünde kazanan her iki ülkenin halkı olsun. Her iki ülke bu zor konuyu bugünün ve gelecek neslin çıkarları çerçevesinde çözüldüğünü anlasın." dedi.

Rusya ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin dünyadaki ekonomik kriz nedeniyle düştüğünü hatırlatan Putin, hacmin artırılmasının yollarını bulabileceklerini ifade etti.

Azerbaycan'la enerji ve diğer alanlarda perspektifli projelerinin olduğunu belirten Putin, Azerbaycan'da yaklaşık 600 Rus şirketinin faaliyet gösterdiğini, buraya doğrudan yapılan Rus yatırımlarının 1,5 milyar dolar değerinde olduğunu kaydetti.

Muhabir: Ruslan Rehimov

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gümüşhane’deki FETÖ/PDY operasyonu: 37 tutuklama

2016-08-08 11:17 - Genel

Hepatitten korunmak için yapılması gerekenler

2016-08-02 20:02 - Sağlık

Adalet Bakanlığı’nda 124 gözaltı

2016-08-05 20:36 - Asayiş

TÜBİTAK’tan operasyon açıklaması

2016-08-03 17:17 - Gündem

'İtalyan Parlamentosu bombalansa tepki ne olur?'

2016-08-03 02:07 - Gündem

İş adamlarına FETÖ operasyonu: 21 gözaltı

2016-08-02 18:22 - Asayiş

94 kişinin TFF ile ilişiği kesildi

2016-08-02 20:58 - Spor

Hiroşima kurbanları anıldı

2016-08-06 14:32 - Dünya

'En zor rakibi çektik'

2016-08-05 19:07 - Spor

Cumhurbaşkanına sosyal medyadan hakarete tutuklama

2016-08-04 23:37 - Gündem

İlgili Haberler

Suriye'de yeni banknotlar aşamalı olarak tedavüle girecek

16:12 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: "Egemenliğimizi tanımadan resmi müzakerelere başlamayız"

15:23 - Dünya

Gazze’de açlıktan hayatını kaybedenlerin sayısı 281’e yükseldi

15:08 - Dünya

El Salvador'da 6,0 büyüklüğünde deprem

14:53 - Dünya

Senegal'deki Köle Evi, köle ticaretinin acı izlerini taşıyor

13:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Trafikte yol kesenlere hapis cezası geliyor

17:32 - Gündem

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde orman yangını çıktı

16:37 - Gündem

İzmir Körfezi'nde yeniden başlayan balık ölümleri sürüyor

16:27 - Gündem

Suriye'de yeni banknotlar aşamalı olarak tedavüle girecek

16:12 - Dünya

Eymir Gölü yakınlarındaki ormanlık alanı yakmaya çalışan şüpheli tutuklandı

15:58 - Gündem