?>

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Batı ülkemize karşı hibrit savaş başlattı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı'nın Rusya'ya karşı "hibrit savaş" başlattığını belirterek "Düşmanlar, Rus ekonomisini yok etme, iç siyasi istikrarı baltalama ve bizi çatışma alanında yenme hedefini güdüyor." dedi.

Dünya - 3 yıl önce

Moskova

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın Rusya'ya karşı "hibrit savaş" başlattığını belirterek "Düşmanlar, Rus ekonomisini yok etme, iç siyasi istikrarı baltalama ve bizi çatışma alanında yenme, sonunda da asırlık devletimizi önemli ölçüde zayıflatma, hatta ve hatta yok etme hedefini güdüyor." dedi.

Lavrov, başkent Moskova'da düzenlenen ve Rus Patrikhanesi tarafından organize edilen 24. Dünya Rus Halk Meclisi toplantısına görüntülü mesaj gönderdi.

Mesajda, Batı'nın Rusya'ya karşı "durdurma siyaseti" izlediğini kaydeden Lavrov, "Dünya üzerinde egemenliğini kurmaya çalışan ABD önderliğindeki Batı, ülkemize karşı hibrit savaş başlattı. Düşmanlar, Rus ekonomisini yok etme, iç siyasi istikrarı baltalama ve bizi çatışma alanında yenme, sonunda da asırlık devletimizi önemli ölçüde zayıflatma, hatta ve hatta yok etme hedefini güdüyor ve bunu gizlemiyor." dedi.

Lavrov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya her türlü destek sağlayarak Rusya'yı durdurmaya çalıştığını söyleyerek "Washington ve NATO müttefikleri, Ukrayna'daki Neonazilere silah sevkiyatlarını artırıyor, istihbarat bilgilerini paylaşıyor, Ukrayna'ya yabancı paralı asker gönderiyorlar. Tüm bunlar onları meselenin tarafı yapıyor." diye konuştu.

Batı ülkelerinin, Rus Ortodoks Kilisesi lideri Patrik Kirill'e yaptırım uyguladığına dikkati çeken Lavrov, "Batı, Rus kilisesinin manevi değerlerini bozmaya çalışıyor ve Rus dünyası ile yurt dışındaki cemiyetlerimize güçlü baskı kuruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Lavrov, "Washington ve peşinden giden Avrupa ülkelerinin, Rusya'yı izole etme ve uluslararası siyasetin dışına itme girişimlerinin başarısızlığa mahkum olduğunu" dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İddialar havada uçuştu! Maltepe Üniversitesi’nden 'tık' yok!

2022-10-19 08:30 - Özel Haber

BM: Sudan'ın Mavi Nil bölgesindeki kabile çatışmalarında 250 kişi öldü

2022-10-24 22:39 - Dünya

Orta ve Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

2022-10-19 13:41 - Asayiş

AK Parti'den "Türkiye Yüzyılı" logosu

2022-10-22 15:29 - Siyaset

Milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu altın madalya kazandı

2022-10-22 21:24 - Spor

Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel'le çıkışa geçti

2022-10-25 09:58 - Spor

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde sis etkili oldu

2022-10-25 11:16 - Gündem

Trabzonspor, deplasman galibiyeti özlemini bitirmek için Kızılyıldız maçına çıkacak

2022-10-25 11:33 - Spor

Filistin: Kudüs ve Batı Şeria'daki İsrail ihlalleri, Filistinlilere topyekun savaş ilanıdır

2022-10-20 07:12 - Dünya

Turizm istatistiklerinde yöntem değişikliğine ve revizyona gidildi

2022-10-25 12:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Venezuela: Ülke kıyılarına yakın bölgede 5'ten fazla savaş uçağı tespit edildi

01:13 - Dünya

İran'ın İsfahan kentinde 5,3 büyüklüğünde deprem

00:23 - Dünya

İran ile Rusya arasında uzun vadeli kapsamlı stratejik ortaklık kuran anlaşma yürürlüğe girdi

00:02 - Dünya

Küresel Sumud Filosu'ndaki "Marinette" gemisi yola devam ediyor

23:57 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısına dünya genelinde protestolar sürüyor

22:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Venezuela: Ülke kıyılarına yakın bölgede 5'ten fazla savaş uçağı tespit edildi

01:13 - Dünya

Konferans Ligi'nin ilk haftası tamamlandı

00:47 - Spor

Avrupa Ligi'nin ikinci haftası tamamlandı

00:42 - Spor

İran'ın İsfahan kentinde 5,3 büyüklüğünde deprem

00:23 - Dünya

Samsunspor, Legia Varşova'yı mağlup etti

00:18 - Spor