?>

Rusya, dev "Türk Akımı" lojistik projesini inşa etmeyi planlıyor

Ulyanovsk Bölge Valisi Sergey Morozov, Rusya’nın Ulyanovsk bölgesinde yer alan, dev "Türk Akımı" lojistik projesini inşa etmeyi planladığını söyledi

Özel Haber - 5 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Volga nehir kıyısı bölgelerinden Ulyanovsk Bölgesi yönetimi, "Türk Akımı" isimli dev lojistik projesini inşa etmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama Ulyanovsk Bölge Valisi Sergey Morozov tarafından yapıldı.

Morozov'un açıklamasına göre, "Türk Akımı" adlı yeni bir proje üzerinde hazırlık çalışması yapılıyor.  Vali Morozov'a göre, projenin amacı Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında feribot trafiğini organize etmek.

Edinilen bilgilere göre, bugün Rusya Federasyonu'nun Volga Federal Bölgesi'ne karayolu ile 18 bin tonun üzerinde mal geliyor. Bölgeden de Türkiye Cumhuriyeti'ne 23 bin tonun üzerinde mal ihraç ediliyor. Bugün yük araçlarıyla ulaşım için 2 güzergah bulunmakta:  Zonguldak - Odessa (Ukrayna) - Rusya ve Türkiye - Gürcistan - Yukarı Lars (Rusya).

Ulyanovsk bölge yetkilileri şuna da dikkat çekiyor: "Her iki rota da maliyet açısından son derece pahalı olmakta. Rusya'ya ait bazı malların Ukrayna üzerinden transit geçişi de yasaktır, ayrıca belirli bir Türk malları listesi karşılıklı yaptırımlar nedeniyle Ukrayna üzerinden transit geçememektedir."

Gürcistan ve Yukarı Lars geçidinden geçen rotanın da önemli altyapı sınırlamaları söz konusu olmakta; kış aylarında trafik sıkışıklığı 2-3 haftaya ulaşır. 

Bu arada Ulyanovsk Valisi Morozov'a göre, Rusya ile Türkiye arasındaki feribot taşımacılığını amaçlayan "Türk Akımı" projesi, Volga bölgesine teslimat süresini kabul edilebilir altı ila yedi haftaya indirecek. Aynı zamanda, mal taşıma maliyeti yüzde 20-30 oranında azalacak.

BÖLGE BASINI: RTİB BAŞKANI SABAHATTİN YAVUZ, TOPLANTIDA ULYANOVSK'UN LOJİSTİK ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bu arada Ulyanovsk bölge Başbakanı Aleksandr Smekalin, Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Sabahattin Yavuz'un, geçen hafta bölgede düzenlenen Ulyanovsk bölgesi Yabancı Yatırımcılar Danışma Konseyi Toplantısı'ndaki konuşmasını da hatırlattı. Smekalin'e göre, toplantıda Türkiye, Çin, Almanya iş dünyası temsilcileri, Ulyanovsk bölgesinin nakliye ve lojistik sisteminin büyük potansiyelini vurguladı.

“RTİB BAŞKANI YAVUZ DA DİKKAT ÇEKMİŞTİ…”

Başbakan'ın sözlerini yorumlayan Ulpressa ajansı, "Örneğin, RTİB Başkanı Sabahattin Yavuz, müzakereler sırasında bu avantajla birlikte bölgenin iyi bir coğrafi konumuna da dikkat çekmişti" dedi.

RTİB Başkanı Yavuz, söz konusu toplantıda şu şekilde konuşmuştu: "Ulyanovsk bölgesinin coğrafi olarak Rusya'nın en önemli bölgesinde lojistik, kesişim merkezi olması bizim için kaçınılmaz ve önemli bir konu olmakta. Ve Moskova'nın doğusundan baktığınızda bütün küçük ve orta sanayi boy işletmelerinin atar kalbi ve can damarı bölgesinde yer almakta. Bu açıdan Ulyanovsk bölgesi Türk girişimcilerin ve Türk işadamları tarafından çok dinamik ve özel bölge olmakta."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yunan askerleri göçmenleri darbedip, paralarına ve ayakkabılarına el koydu

2021-02-27 16:36 - Gündem

“Yılın Uluslararası Ticari Aracı“ seçilen Opel Vivaro 20 yaşında

2021-02-26 18:19 - Yerel haber-Şirket Haber

Gagavuz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah: Türkiye'nin Gagavuzlara desteği paha biçilmez

2021-02-22 14:31 - Dünya

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, TÜRSAB üyesi seyahat acentelerine 100 bin liraya kadar finansman desteği sağlayacaklarını söyledi.

2021-02-24 13:22 - Ekonomi

Yeryüzü Doktorları Bangladeş'teki Arakanlı mülteciler için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor

2021-02-25 17:22 - Çevre-Hayat

BM'den iklim değişikliğinin çatışmaları artırabileceği uyarısı

2021-02-24 02:16 - Dünya

Akar ve TSK komuta kademesi Pençe Kartal-2 Harekatı'nda şehit olan üç askerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

2021-02-26 02:22 - Gündem

TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması’na başvuru için son 3 gün

2021-02-26 20:01 - Teknoloji

Myanmar’da darbe karşıtı gösterilerde 4 kişi öldü, çok sayıda kişi gözaltına alındı

2021-02-28 16:35 - Gündem

Ulusal mobil uyarı sistemi kuruluyor

2021-02-26 12:26 - Gündem

İlgili Haberler

Sivasspor eski oyuncusu Dyakov: Galatasaray ve Fenerbahçe, Zenit ve Krasnodar'dan daha güçlü

19:13 - Özel Haber

Moskova Crocus Expo’da dev sıhhi tesisat sistemlerI fuarı başladı

17:08 - Özel Haber

Ekonomiden turizme: Leningrad bölgesi ve Türkiye, karşılıklı fayda sağlayan iş birliğini nasıl genişletiyor?

18:06 - Özel Haber

Tataristan ve Türkiye arasındaki iş birliği potansiyeli tam olarak değerlendirilmedi

17:48 - Özel Haber

Rus istihbarat emekli generali Prof. Plotnikov: Türkiye neden Somali ile işbirliğine önem veriyor

21:23 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Afrika'da 600 milyondan fazla kişi elektriksiz yaşıyor

20:58 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kocaelispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

20:39 - Spor

Sacha Boey, resmen Galatasaray'da

20:32 - Spor

Axios: ABD ve Rusya arasındaki süresi dolan New START nükleer anlaşması yenilendi

20:29 - Dünya

Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde mayın temizleme çalışmaları kameralara yansıdı

20:08 - Dünya