?>

Rusya: Batan Moskova kruvazörü mürettebatından 1 kişi öldü, 27’si kayıp

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz filosunun batan “Moskova” gemisinin mürettebatından 1 kişinin öldüğünü, 27’sinin kaybolduğunu ve kalan 396 kişinin ise kurtarıldığını duyurdu.

Dünya - 3 yıl önce

Moskova

Ukrayna’nın füzeyle vurduğunu duyurduğu Rus ordusuna ait “Moskova” isimli gemideki can kaybına ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Moskova kruvazöründe 13 Nisan’da çıkan yangın sonucunda mühimmat patlaması nedeniyle ciddi hasar meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, ekiplerin yangını söndürme girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığı aktarıldı.

Açıklamada, “Geminin hayatta kalma mücadelesi sırasında 1 asker öldü, mürettebattan 27 kişi kayboldu. Mürettebattan kalan 396 kişi kruvazörden bölgedeki Karadeniz filosunun gemilerine tahliye edildi ve Sivastopol'e götürüldü.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna makamları, 13 Nisan'da Neptün füzesiyle Karadeniz'de Rusya'ya ait Moskova kruvazör gemisini vurduklarını ve gemide yangın çıktığını duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, gemide sebebi hala açıklanmayan yangın sırasında mühimmatın patlaması nedeniyle hasar meydana geldiğini bildirmiş, mürettebatın kurtulduğunu, limana çekilirken geminin dengesinin bozulduğunu ve battığını açıklamıştı.

Mürettebatın hayatını kaybettiği iddiaları tartışılmaya başlanmış, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Nikolay Yevmenov'un Moskova gemisi personeli ile törende bir araya geldiğine yönelik görüntüleri servis etmişti.

Rus kamuoyunda Moskova kruvazörü “efsane gemi”

Moskova kruvazörü Rus kamuoyunda "efsane gemi" olarak tanınıyor. Rus donanmasının amiral gemilerinden olan güdümlü füze kruvazörü Moskova, 1979'da denize indirildi.

Rus Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi olan Moskova, 186,5 metre uzunluğa, 20,8 metre genişliğe ve 42, 5 metre yüksekliğe ve 510 kişilik mürettebat kapasitesine sahip.

P-1000 gemisavar, S-300 hava savunma füze sistemi ve OSA-MA hava savunma füze sistemi ile donatılan gemi, 2008'deki Gürcistan Savaşı'nda aktif görev aldı, 2014'te Kırım'ın yasa dışı ilhakı sırasında da Ukrayna gemilerinin sahilden ayrılmasını engellediği bildirilmişti.

Gemi, 2015'te Akdeniz'de Rus donanmasının daimi görev gücünü yönetti ve Suriye'deki Rus Hmeymim Askeri Hava Üssü'nün korunması görevini gerçekleştirdi.

2020'de tadilattan geçirilen geminin, Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Yılan Adası'ndaki Ukrayna askerlerine yönelik taarruzda bulunduğu ifade edilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

"Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" Antalya'da başladı

2022-04-16 14:42 - Ekonomi

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü Çıkış Tarihi

2022-04-22 15:14 - İnsan&Hayat

Trabzonspor bu sezon ilk kez 4 maç art arda puan kaybetti

2022-04-16 10:55 - Spor

Marmara Bölgesi'nde martta yağışlar yüzde 44 azaldı

2022-04-19 11:28 - Gündem

Osmaniye'deki Kastabala Antik Kenti'nde sezon kazıları başladı

2022-04-22 21:40 - Kültür Sanat

Ordu'dan İngiltere'ye 23 ton bal ihraç edildi

2022-04-16 13:28 - Ekonomi

Fener Rum Patrikhanesi'nde kutsal yağ Miron töreni

2022-04-22 00:02 - Gündem

Gezgin arıcıların yayla yolculuğu başladı

2022-04-19 12:32 - Çevre-Hayat

Kadınlar Kupa Voley finalinde şampiyon VakıfBank

2022-04-17 17:53 - Spor

MİT, üst düzey 2 PKK/YPG'liyi Suriye'nin kuzeyinde operasyonla etkisiz hale getirdi

2022-04-22 11:28 - Dünya

İlgili Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım

23:23 - Dünya

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Guterres: İnsafsız insan acılarının yaşandığı bir çağa girdik, BM ilkeleri kuşatma altında

21:32 - Dünya

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset