?>

Rusya ABD’nin 'Kuzey Akım 2 ve TürkAkım' yaptırımlarına cevap verecek

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Kuzey Akım 2 ve TürkAkım doğal gaz boru hatlarına yönelik yaptırım kararını yanıtsız bırakmayacaklarını söyledi.

Genel - 6 yıl önce

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Kuzey Akım 2 ve TürkAkım doğal gaz boru hatlarına yönelik yaptırım kararını yanıtsız bırakmayacaklarını söyledi.

Lavrov, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin Kuzey Akım 2 ve TürkAkım projelerine yönelik yaptırım kararıyla ilgili olarak Rusya’nın dikkatle çalışacağını ve durumu analiz edeceğini belirtti.

Moskova’nın bu yaptırımlara cevap vereceğinin altını çizen Lavrov, “Uluslararası hukukun akla uygun tüm normlarını, tüm diplomatik ve insani nezaketi ihlal eden bu kabul edilemez kaba eylemin cevapsız kalmayacağını garanti ediyorum.” diye konuştu.

Lavrov, ABD’nin yaptırım, ültimatom ve tehdit yöntemlerini kullanmak suretiyle rakiplerine gözdağı verdiğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Rus doğal gazını, Karadeniz üzerinden Türkiye'ye taşıyacak "TürkAkım" ile Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya uzanacak "Kuzey Akım 2" projelerine yönelik yaptırımları içeren 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı (NDAA) imzalamıştı.

Yasa, Rus enerji ihracatına katkı sağlayan enerji boru hatlarının inşasında çalışan bazı gemi şirketlerine yaptırım uygulanması şartını getiriyor.

Muhabir: Ali Cura

Haftanın Öne Çıkanları

Kalp nakli için bekleyen hasta, yapay kalple tedavi edildi

2019-12-21 14:53 - Genel

Teknosa, Bolu'da yeni mağaza açtı

2019-12-18 18:21 - Genel

Gazzeli genç uluslararası otomotiv devlerince beğenilen otomobiller tasarlıyor

2019-12-17 17:12 - Dünya

Fenerbahçe Beko sahasında Zenit'e kaybetti

2019-12-20 02:32 - Spor

'PKK tarihinin en ağır darbelerini alıyor'

2019-12-17 03:02 - Dünya

Terör örgütü YPG/PKK'ya sonbahar darbesi

2019-12-19 17:31 - Gündem

Ekonomide 2019 böyle geçti

2019-12-18 16:14 - Ekonomi

QNB Finansbank'ın FinCube'ü QNBEYOND oldu

2019-12-23 16:46 - Genel

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias Libya'daki sözde yönetimle görüştü

2019-12-23 02:52 - Dünya

Üniversitelilerden 'çocuklar üşümesin' kampanyası

2019-12-21 17:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Kosova, Türk üretimi binlerce kamikaze dron teslim aldı

19:32 - Dünya

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu Libyalı aktivistler ülkelerine döndü

19:27 - Dünya

Trump, Chicago Belediye Başkanı ve Eyalet Valisi'nin "hapse atılması" gerektiğini sav

19:12 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan, Paris'te düzenlenecek Gazze konulu toplantıya katılacak

19:02 - Gündem

Almanya, İHA savunma merkezi kurmayı planlıyor

18:58 - Dünya