?>

Rus uçağının düşürülmesi operasyonu geciktirdi

Emekli Tuğgeneral Erenel, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin, "Rusya'nın uçağının düşürülmüş olması, bu süreci geciktirdi. Biden'ın gelişiyle ABD'ye Artık bölgede sizin her dediğiniz olmayacaktır' mesajıdır bu." dedi.

Genel - 9 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Emekli Tuğgeneral Fahri Erenel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Cerablus'ta terör örgütü DAEŞ'e karşı yürüttüğü "Fırat Kalkanı" operasyonunu, AA muhabirine değerlendirdi. Operasyonun, Türkiye'nin hür iradesiyle gerçekleştiğine dikkati çeken Erenel, bunun aynı zamanda uluslararası hukuktan doğan bir hak olduğunu söyledi. Operasyonun gecikmiş bir karar olduğunu belirten Erenel, "Rusya'nın uçağının düşürülmüş olması bu süreci geciktirdi. Biden'ın gelişiyle beraber burada Amerika'ya bir mesaj verildiğini düşünüyorum. 'Artık bu bölgede sizin her dediğiniz olmayacaktır' mesajıdır bu. Türkiye'nin bölge ülkeleriyle ilişkilerini daha iyi konuma getirmesi önemliydi." dedi. -"Operasyonun zamanlaması önemli"

Operasyonun zamanlamasının çok önemli olduğunu dile getiren Erenel, şunları aktardı: "Türkiye'nin burada bataklığa saplanacağını söylüyorlar. Türkiye güçlü bir orduya sahip köklü bir ülkedir. Bataklığın içinde olan kendileridir. Onun bunu maşası olarak, vekalet bir iş yürütüyorlar. Orada kalacaklarını mı zannediyorlar? Afganistan'da ve Irak'ta yaptıklarını işleri bitince bunlara da yapacaklar. Amerika için dün dündür bugün bugündür. Türkiye de bölgede güçlü bir ülke. Rusya ve İran'la yapılan temaslarla Amerika'nın köşeye sıkıştığını düşünüyorum. Burada hedef DAEŞ'tir ama boşalan bu alanların YPG tarafından doldurulmasına izin verilmemeli. TSK burayı belki belli sürede elinde tutacaktır. Buranın Özgür Suriye Ordusu kontrolünde olması gerekiyor. Burayı dolduracak terörist gruplar Türkmenlere ve Arap köylerine yönelik etnik bir temizliğe girişir. Onların sabıkaları da DAEŞ'ten farklı değil." -"Güney çok önemli"

Erenel, DAEŞ güçlerinin operasyon sonunda güneye doğru çekilebileceği tespitinde bulunarak, burada örs-çekiç prensibinin uygulanması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin şu anda çekiç görevi gördüğünü anlatan Erenel, "Belli yerde bir askeri güç tarafından bunların önü kesilmezse bunlar ileride güçlenip geri gelebilirler. Bu güç Esed güçleri olabilir. Esed, PYD'yi bombaladı. Bu bence buna yönelik bir işarettir. Güneyde belki de örs görevini bunlar görecektir. Güney çok önemli. Türkiye işgalci bir ülke değildir. Cerablus'u ele geçirse bile temizleme amacı güder. Öncelikle kendi güvenliğimiz açısından bu operasyon önemli." değerlendirmelerinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Adıyaman'da terör operasyonu: 4 gözaltı

2016-08-19 18:47 - Genel

Rize'de puanlar paylaşıldı

2016-08-21 00:52 - Gündem

'Konut hesabı'na başvurular başlıyor

2016-08-22 17:01 - Ekonomi

Davutoğlu'ndan dünya liderlerine FETÖ mektubu

2016-08-19 20:17 - Gündem

MHP heyeti Gaziantep'e gidecek

2016-08-21 14:47 - Gündem

KPSS sanıklarının savunmaları alınıyor

2016-08-22 21:48 - Genel

Sınırda büyük patlama

2016-08-24 15:22 - Genel

Oniks taşından 'boğa heykeli'

2016-08-20 16:37 - Kültür Sanat

FETÖ imamı Öksüz'den GPS cihazı çıktı

2016-08-23 19:52 - Gündem

'130 milyon insanın hayatta kalabilmek için yardıma ihtiyacı var'

2016-08-19 22:07 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Suriye’nin İdlib ilinde patlama meydana geldi

13:28 - Dünya

Entegre hava savunma sistemi Çelik Kubbe güçleniyor

13:13 - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi: Türkiye'deki İtalyan yatırımları artacak

12:57 - Ekonomi

Vergi İletişim Merkezinin sunduğu hizmet dünyada da tescil edildi

12:53 - Ekonomi

Belçika'da grev üçüncü gününde

12:43 - Dünya