?>

Rus jetlerinden DEAŞ'a karşı hava harekatı

Rus jetleri Suriye'de DEAŞ hedeflerine hava harekatı düzenledi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

MOSKOVA

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Rus basınına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya'ya ait uçakların Suriye'de ilk kez ortak hava harekatı düzenleyerek El Bab bölgesindeki DEAŞ hedeflerini vurduğunu söyledi.

Rudskoy, operasyona Rusya'dan Su-24, Su-25 ve Su-35 tipi uçakların, Türkiye'den ise F-16 ve F-4 uçaklarının katıldığını belirtti.

Operasyonda DEAŞ'a ait 36 hedefin vurulduğunu aktaran Rudskoy, "Hedefler iki ülke Genelkurmayları tarafından önceden belirlendi. Son iki günde insansız hava araçlarıyla gözlem yapıldı" dedi.

Rudskoy, Türkiye ve Rusya Hava Kuvvetlerinin ortak operasyonunun "oldukça verimli" olduğunu kaydetti.

TSK'dan açıklama

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, terör örgütü DEAŞ'la mücadele kapsamında Türkiye ve Rusya arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde, Rus savaş uçakları Suriye'nin El Bab kentinin güneyinde belirlenen hedefleri vurdu.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, bugün saat 07.00'de, 07.14'te, 11.35'te ve 16.20'de koalisyona ait (ABD) silahlı İHA'larla gerçekleştirilen keşifler sırasında düzenlenen hava saldırısında El Bab bölgesinde DEAŞ'a ait hedefler vuruldu.

Koalisyon ile yapılan hedef koordinasyonu sonucunda Bzagah Bölgesinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine, bugün saat 15.30 civarında Koalisyon Hava Kuvvetlerince (İngiltere'ye ait Tornado savaş uçakları ile) hava taarruzu düzenlendi. Belirlenen hedefler imha edilirken, uzun bir süreden sonra koalisyon savaş uçakları ile ilk kez hava taarruzu düzenlendiği belirtildi.

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde, bugün Rusya Federasyonu yetkilileriyle yapılan koordine sonucunda Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, El Bab'ın güneyinde belirlenen DEAŞ terör örgütü hedeflerine hava taarruzları gerçekleştirdi.

Muhabir: Hakan Ceyhan Aydoğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İAÜ öğrencileri tarihi çeşmeyi yıkılmaktan kurtardı

2017-01-12 11:32 - Kültür Sanat

Diego Costa'nın transferi rafa kalktı

2017-01-17 18:37 - Spor

İş adamı Verdal Hosta gözaltında

2017-01-13 18:37 - Gündem

Uluslararası kuruluşlarda İtalyan ağırlığı

2017-01-18 16:22 - Dünya

Hükümlü kadınların çocuklarına destek

2017-01-16 16:09 - Gündem

CHP’li vekiller kaza yaptı

2017-01-17 19:32 - Asayiş

Kasımpaşa'nın konuğu Sancaktepe Belediyespor

2017-01-17 12:02 - Spor

Anayasa değişikliği teklifinin 16. maddesi oylanıyor

2017-01-15 07:47 - Siyaset

Turgutlu'da FETÖ'nün 'Işık evlerine' operasyon

2017-01-12 18:47 - Asayiş

'ABD terörist grubu meşrulaştırma çabasına son vermeli'

2017-01-12 12:02 - Gündem

İlgili Haberler

Selanik'te Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

15:08 - Dünya

Avustralya'da on binlerce kişi, İsrail'in Gazze'de kıtlığa sebep olan ablukasını prot

13:42 - Dünya

Zelenskiy, 34. Bağımsızlık Günü'nde "güçlü ve güvenli Ukrayna" mesajı verdi

13:23 - Dünya

Pakistan ve Hindistan'da sel uyarıları yapıldı

12:12 - Dünya

Texas'ta Senato, Cumhuriyetçilerin seçim bölgelerinin yeniden düzenlenmesi talebini onayladı

12:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Muş'un Malazgirt ilçesinde şanlı zaferin 954. yıl dönümü coşkusu yaşanıyor

15:53 - Gündem

Kocaeli'de ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

15:17 - Gündem

Sarıyer'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

15:12 - Gündem

Selanik'te Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

15:08 - Dünya

Sarıyer'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

14:57 - Gündem