?>

Ruhani'den 'ABD ağır bedel öder' uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD Başkanı Trump'ın İran ile yapılan nükleer anlaşmadan vazgeçmesi durumunda ABD'nin "ağır bedel" ödeyeceğini belirtti.

Genel - 8 yıl önce

WASHINGTON (AA) - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile yapılan nükleer anlaşmadan vazgeçmesi durumunda ABD'nin "ağır bedel" ödeyeceğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurul görüşmeleri kapsamında New York'ta bulunan Ruhani, CNN televizyon kanalına verdiği özel mülakatta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ruhani, "Böyle bir anlaşmayı bozmasının ABD'ye ağır bedeli olacaktır ve Amerikalıların, işlerine gelmeyecek bu ağır bedeli ödemek isteyeceklerini sanmıyorum." dedi.

Trump yönetiminin anlaşmadan vazgeçmesi durumunda ABD'nin uluslararası toplum nazarında güveninin azalacağını söyleyen Ruhani, "Trump'ın öngörülemez tavır ve tepkilerini göz önünde bulundurarak biz de anlaşmadan çekilmesi durumunda nasıl sert bir tepki vereceğimizi düşündük." diye konuştu.

Ruhani ayrıca Myanmar hükümetinin, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam nedeniyle kınanması gerektiğini söyledi.

Arakanlı Müslümanlar için yapılan insani yardımın Myanmar hükümetine değil, Bangladeş'e yapılması gerektiğini dile getiren Ruhani, yardımların asıl mülteci kamplarında yaşayan Arakanlılara ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Ruhani ayrıca DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerinin Arakan halkını "istismar edebileceğini" sözlerine ekledi.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

Haftanın Öne Çıkanları

Casper geniş ürün yelpazesi ile öğrencilerin yanında

2017-09-12 15:49 - Ekonomi

Büyükelçiler Gaziantep'te buluştu

2017-09-16 22:37 - Ekonomi

Damat düğün günü fuhuş operasyonundan gözaltına alındı

2017-09-14 13:02 - Asayiş

Şehit güvenlik korucusunun cenazesi toprağa verildi

2017-09-13 18:07 - Gündem

Bilecik'e sıçrayan orman yangını ilerlemeye başladı

2017-09-13 20:47 - Gündem

Tarım ÜFE ağustosta azaldı

2017-09-14 13:32 - Ekonomi

'Kılıçdaroğlu lider değildir'

2017-09-15 02:42 - Siyaset

Trump hayranı Kanadalı hakime ceza

2017-09-14 00:17 - Dünya

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu öğrencilerle yemek yedi

2017-09-13 17:37 - Siyaset

Apartmanın zemin katındaki yangın korkuttu

2017-09-13 18:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Çin'de yapay zeka endüstrisinin değerinin 170 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor

20:08 - Dünya

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde kar yağışı etkili oldu

19:58 - Gündem

Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti

19:52 - Gündem

Fatih Karagümrük ile Kocaelispor 1-1 berabere kaldı

19:23 - Spor

Rusya: Kiev, Rusya'ya götürüldüğünü iddia ettiği çocukların listesini hala vermedi

18:48 - Dünya