?>

RTÜK, Kore ile televizyon yapımları için anlaştı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kore İletişim Komisyonu Başkanı Lee ile televizyon yapımlarının ortak kullanılması mutabakatını imzaladı.

Genel - 6 yıl önce

ANKARA(AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kore İletişim Komisyonu Başkanı Lee Hyo-Seong ile televizyon yapımlarının ortak kullanılması mutabakatını imzaladı.

Edinilen bilgiye göre, Uluslararası Yayıncılık Ortak Üretim Konferansı başta olmak üzere bir dizi etkinlik için Kore Cumhuriyeti'nin başkenti Seul'e giden RTÜK Başkanı Şahin öncülüğündeki heyet, temaslarına başladı.

RTÜK heyetinin Seul'deki ilk resmi teması, Güney Kore İletişim Komisyonu ile gerçekleşti.

Şahin ve Kore İletişim Komisyonu Başkanı Lee, radyo ve televizyon yapımlarının ortak kullanımı ve her iki kurum arasında iş birliğinin artırılması konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

"Yapımlarımızın paylaşımı kültürel yakınlığımızı artıracaktır"

Görüşmede Şahin, kardeş ülke olarak gördükleri Güney Kore'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, ortak üretim sürecini hemen başlatarak işe koyulmak istediklerini ifade etti.

Türkiye ve Kore halkının ikili ilişkileri geliştirmek için fedakarlıkta bulunan benzer toplumlar olduğunu ifade eden Şahin, Kore halkı ve devletinin zor şartlarda büyük işler başardığını kaydetti.

Şahin, "Çalışkanlıkla ortaya çıkardığınız teknolojik ürünleriniz dünyanın dört bir tarafında. Teknolojik ürünlerle sadece ekonomik ilişkiler kurulmuyor aynı zamanda milletler arasındaki kültür alışverişini de artıyor. Türkiye olarak dizi ve filmlerimizi Kore Cumhuriyeti ile paylaşmak istiyoruz. Dizi ve filmlerin gücüne inanan biriyim. Yapımlarımızın paylaşımı kültürel yakınlığımızı artıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye dizi ihracatında önde

Kore İletişim Komisyonu Başkanı Lee de iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin Kore Savaşı'ndan bu yana artarak devam ettiğini ve bu yakınlığın yayıncılık alanında ortak yapımlara destek vererek genişletilmesinin hem teknoloji paylaşımı hem de kültür alışverişi açısından çok önemli bir kazanım olacağını vurguladı.

Türkiye'nin dizi endüstrisinde ve ihracatında dünyada çok önde olduğunu ve Osmanlı zamanındaki gücünü bugün dizi ihracıyla gösterdiğini belirten Lee, gelecek yıl düzenlenecek Uluslararası Yayıncılık Ortak Üretim Konferansı'na Türkiye'yi onur konuğu olarak davet etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Adalet Bakanı Gül Amerika Diyanet Merkezi'ni ziyaret etti

2019-06-13 12:17 - Dünya

Mustafa Denizli, İran’a geri döndü

2019-06-13 22:11 - Spor

OPEC'in üretimi mayısta azaldı

2019-06-13 03:00 - Ekonomi

Bakır kazanı böyle çaldılar

2019-06-12 16:14 - Asayiş

SpaceX Kanada'ya ait 3 uyduyu uzaya fırlattı

2019-06-13 03:42 - Teknoloji

Tavuk yumurtası üretimi Nisan’da azaldı

2019-06-13 13:11 - Ekonomi

Depresyon kişiyi yalnızlaştıran, sosyal uyumunu bozan bir süreç

2019-06-12 17:10 - Sağlık

Beşiktaş'taki terör saldırısını düzenleyen teröristlerden biri yakalandı

2019-06-12 18:22 - Gündem

Tarihi Ortamahalle misafirlerini bekliyor

2019-06-17 15:07 - Çevre-Hayat

Jandarma çocukları terör ve uyuşturucudan uzak tutmak için gece gündüz çalışıyor

2019-06-13 15:45 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Togg, Münih'in tarihi meydanı Königsplatz'da boy gösteriyor

14:48 - Ekonomi

İspanya'da 12 kentteki meydanlarda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

14:42 - Dünya

Kritik ve yüksek teknolojide özel sektörün payı desteklerle artırılacak

14:17 - Ekonomi

Finans alanında sürdürülebilirlik ve yüksek tasarruf yeni mekanizmalarla sağlanacak

14:12 - Ekonomi

Simit fiyatlarına 4 büyükşehirde yapılan artış yılbaşına kadar ertelendi

14:08 - Ekonomi