?>

Roma'da Romanlara yönelik ırkçı saldırılara Papa'dan tepki

İtalya'nın başkenti Roma'da sosyal barınma merkezine götürülen bir grup Roman'a ve düzensiz göçmenlere karşı günlerdir yapılan ırkçı saldırılara Papa Franciscus tepki gösterdi.

Dünya - 6 yıl önce

Madrid

İtalya'nın başkenti Roma'da sosyal barınma merkezine götürülen bir grup Roman'a ve düzensiz göçmenlere karşı günlerdir yapılan ırkçı saldırılara Papa Franciscus tepki gösterdi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Roma'da aşırı sağ görüşlü gruplar tarafından ırkçı saldırılara maruz kalan Romanları Vatikan'da ağırladı.

Vatikan'da yapılan ayinde konuşan Papa, "Sizler için dua ediyorum, sizlere kendimi yakın hissediyorum ve gazetelerde kötü bir şey okuduğumda gerçeği söylemek gerekirse acı çekiyorum. Gazetelerdeki bazı haberlerden muzdaribim. Bu medeniyet değil, medeniyet sevgidir." dedi.

Romanlara yönelik sözlü ırkçı saldırılarda "ikinci sınıf vatandaş" ifadesinin kullanılmasını eleştiren Papa, "İkinci sınıf vatandaş başkalarını dışlayan kişidir. Çünkü bunlar, insanları nasıl kucaklayacaklarını bilmiyor. Asıl yol, kardeşlik ve kapımızı herkese açık tutma yoludur." şeklinde konuştu.

Irkçı saldırılara maruz kalan Saraybosnalı Müslüman aile Papa'ya teşekkür etti

Diğer yandan Papa Franciscus, eşi ve 12 çocuğuyla birlikte Roma'ya gelen ve kendilerine tahsis edilen evin olduğu mahallede ırkçı saldırılara maruz kalan Saraybosnalı bir aileyi özel olarak kabul etti.

Papa'nın daveti üzerine, eşi ve 12 çocuğuyla birlikte Vatikan'a gelen Imer adlı Saraybosnalı ailenin babası, İtalyan gazetecilere verdiği demeçte, "Müslüman'ız ama bizi anladığı için Papa'ya teşekkür ediyoruz. Benim için hepimiz aynıyız." dedi. Imer, "herkes gibi normal bir hayat yaşama rüyasıyla İtalya'ya geldiklerini ancak şimdiye kadar Roma'da 3 sosyal barınma kampına gönderildiklerini" anlattı.

Söz konusu Saraybosnalı aileyi dün ziyaret eden Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, bir grup mahalleli tarafından ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. Raggi, polisin koruması altında bölgeden ayrılabilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’da jandarmanın acı kaybı

2019-05-07 00:30 - Asayiş

Trump'tan Ramazan mesajı

2019-05-05 23:37 - Dünya

İstanbullular oy vermek için tatillerini erteledi

2019-05-09 13:07 - Gündem

Kanserden kaybettiği karısını kitapla ölümsüzleştirdi

2019-05-09 18:22 - Gündem

HAVELSAN İnovaLİG Şampiyonu oldu

2019-05-05 14:32 - Ekonomi

Eskişehirspor’da Adana mesaisi

2019-05-07 14:21 - Spor

Günün Özeti

2019-05-09 20:37 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda biyometrik otomatik geçiş

2019-05-09 19:47 - Gündem

'Küresel ekonomi alışılagelmişin dışında seyrediyor'

2019-05-09 14:42 - Ekonomi

'Rusya'yı garantör değil rejimin suç ortağı görüyoruz'

2019-05-09 14:32 - Dünya

İlgili Haberler

Ukrayna: Rus ordusu 72 İHA ile saldırı düzenledi

10:42 - Dünya

Gazze'de görev yapan ABD'li eski subay, yardım dağıtımlarını Açlık Oyunları romanına benzetti

08:47 - Dünya

ABD Başkanı Trump, karşılıklı tarife oranlarında değişikliğe gitti

03:43 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Azerbaycan Cumhuriyeti akraba ve kardeş ülke

01:32 - Dünya

Trump'tan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın halen sürmesi nedeniyle Moskova'ya tepki

01:28 - Dünya

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan'dan Dünya Emzirme Haftası paylaşımı

10:48 - Gündem

Ukrayna: Rus ordusu 72 İHA ile saldırı düzenledi

10:42 - Dünya

Tekirdağ'da makilikte çıkan yangın kontrol altına alındı

10:27 - Asayiş

Honda Türkiye, İzmir'de motosiklet üretim tesisi kuruyor

10:23 - Ekonomi

2025 yılında sanayi sektörünün istihdam içindeki payı azalırken, hizmetler sektörünün payı arttı

09:17 - Ekonomi