Rize'de çay eksperliği yapan kadın Denizli'de taksi şoförü oldu

Rize'de çay eksperi olarak çalıştığı sırada babasının rahatsızlanması üzerine memleketine dönen Sevhan Demirel, taksi şoförlüğü yaparak evinin geçimini sağlıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Denizli
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Çay Eksperliği Programından 2014 yılında mezun olan 33 yaşındaki Sevhan Demirel, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde 6 yıl çay eksperi olarak çalıştı.
Kalp rahatsızlığı bulunan babasının tedavisi sürecinde yanında olmak isteyen Demirel, geçen yıl işinden istifa ederek ailesinin yanına döndü.

Otomobil kullanmayı çok sevdiği için taksi şoförlüğü yapmaya karar veren Demirel, ileri sürüş eğitimi alıp gerekli belgeleri tamamlayarak bir otomobil aldı.
Pamukkale ilçesindeki bir taksi durağına bağlı çalışmaya başlayan Sevhan Demirel, AA muhabirine, hayatındaki hızlı değişime rağmen mutlu olduğunu söyledi.
Babasının rahatsızlığı artınca hiç düşünmeden çok sevdiği işini bırakmak zorunda kaldığını belirten Demirel, "İşimden annem ve babam için ayrıldım. Onlar bizi büyütürken ne zorluklar çekti. Şimdi onların bana ihtiyacı olduğunu anladım ve Denizli'ye geldim. Burada da takside çalışmayı tercih ettim." diye konuştu.

Demirel, her iş gibi taksiciliğin de zorlukları olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı:
"Ama güzel bir iş, ben bu işi sevdim. İnsanlarla konuşmayı, sohbet etmeyi, yeni insanlar tanımayı ve işimi seviyorum. Taksiciliğe bundan sonraki yıllarda da devam edeceğim. İlk başladığım zamanlarda bilmediğim bir sektör olduğu için kafamda sorular vardı. Korkularım çok oldu ama hepsini yendim. Gelen tepkiler çok güzel."
Kendisini direksiyonda gören müşterilerin şaşırdığını aktaran Demirel, şu ana kadar herhangi bir olumsuz tepki almadığını kaydetti.

Gece vardiyasında da çalıştığını, özellikle kadın müşterilerinin kendisini telefonla çağırdığını anlatan Demirel, "Benimle yolculuk yaparken kendilerini daha güvende hissettiklerini söylüyorlar. Bunları duydukça çok mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.
Sevhan Demirel'in müşterilerinden Beyza Nur Er de kadın taksi şoförüyle yolculuk yaparken kendisini daha rahat hissettiğini dile getirerek, "Kendimizi daha güvende hissediyoruz, bizden biri olmuş oluyor." dedi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun' tatbikatının detayları açıklandı

2022-11-07 14:13 - Gündem

Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız son yolculuğuna uğurlandı

2022-11-06 18:51 - Gündem

İranlı kadın dansçıların en büyük arzusu halka açık performans sergilemek

2022-11-03 15:50 - Magazin

Eskişehir'de 1 kilo 100'er gram doğan ikizler 2,5 ay sonra annelerine kavuştu

2022-11-04 13:00 - Çevre-Hayat

Rize'de çay eksperliği yapan kadın Denizli'de taksi şoförü oldu

2022-11-09 13:09 - Çevre-Hayat

2. İstanbul Eğitim Zirvesi'nin ilk günü sona erdi

2022-11-04 20:56 - Eğitim

Şırnak'ta Uzungeçitli öğrenciler mavi ve kırmızı önlükle okula gidiyor

2022-11-02 14:14 - Çevre-Hayat

Nuri Demirağ'ın 81 yıl önce Sivas'ta yaptırdığı havalimanı sivil uçuşlara açılacak

2022-11-03 18:57 - Gündem

Süleymaniye'de iki yıl önce açılan binicilik kulübü bu spora ilgiyi artırdı

2022-11-05 16:03 - Spor

Musk, kararsız seçmene Cumhuriyetçilere oy verme çağrısında bulundu

2022-11-07 20:13 - Medya

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan ett

23:12 - Dünya

Arap ülkeleri, Kolombiya'nın işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıya

22:48 - Dünya

BM'den Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a destek aç

22:28 - Dünya

BM, Gazze'de yaşanan su kıtlığına ve hijyen sorununa dikkati çekti

22:22 - Dünya