?>

Rio 2016

- Bronz madalya kazanan milli atlet Escobar: "Gerçekten çok mutluyum. Bunun için çok çalışmıştım" " (Türkiye ve kariyer rekoru kırmasına ilişkin) Aldığım dereceyi görünce çılgınca bir başarıya imza attığımı anladım"

Spor - 9 yıl önce

RIO DE JANEIRO (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları atletizm branşında, erkekler 400 metre engellide Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Yasmani Copello Escobar, çalışmalarının karşılığını aldığı için son derece mutlu olduğunu söyledi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Stadı'nda sona eren finalin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Copello Escobar, kariyer ve Türkiye rekorlarını kırarak olimpiyatlarda elde ettiği dereceden son derece memnun olduğunu belirterek, "Gerçekten çok mutluyum. Bunun için çok çalışmıştım." dedi.

Antrenörüyle final öncesinde madalya üzerine bir konuşma yaptıklarını belirten milli atlet, "Antrenörüm madalya kazanacağımı söyledi. Altın, gümüş veya bronz, burada bugün madalya kazanacağımı hissettiğini söyledi. Gerçekleşmesi harika oldu. " değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatlara hazırlık sürecinin çok iyi geçtiğini vurgulayan Escobar, şunları söyledi:

"Çalışmalarımın karşılığını aldım. Olimpiyatlarda bunu başarmak çok zor bir şeydi. Bitiş çizgisini 47 saniye 92 salisede geçmek harika. Finalde zamanı düşünmedim. Sadece koştum. Daha sonra aldığım dereceyi görünce çılgınca bir başarıya imza attığımı anladım. Gerçekten de çok hızlıydım. Yarıştan sonra duygularıma engel olamadım ve ağladım." ifadelerini kullandı.

- "Derecemi daha da yukarı çekmek istiyorum"

Copello Escobar, olimpiyatlara hazırlık sürecinde İtalya, İspanya ve Türkiye'de antrenmanlar yaptığını ve bundan sonraki hedefinin, Londra'da düzenlenecek 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda derecesini daha da geliştirmek olduğunu vurguladı.

Başarısında emeği geçenlere teşekkür eden 29 yaşındaki sporcu, "Bana güvendiği için Türk halkına çok teşekkür ederim. Antrenörüme, kulübüme, Türkiye'deki aileme de minnettarım." şeklinde konuştu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:"Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde Türk sporunun gelişmesi için 14 yıldan beri, 2020 hedefiyle kesintisiz destek sağlayan Turkcell olarak sporcularımızın bizlere yaşattığı madalya başarısının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin bu zorlu günlerde yeniden bir olmasına, bayrağımızın Brezilya'da göndere çekilmesinde katkımız olduğu için de çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Milli atletimiz Yasmani Copello Escobar'ı elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Şaban Ali Düzgün’ün tasavvuf ve tarikatlerle ilgili sözlerine Müfid Yüksel’den tepki!

2016-08-16 08:25 - Özel Haber

Fırat'ın batısındaki PYD için gözler ABD yönetiminde

2016-08-13 00:18 - Genel

Türkiye çeyrek finali garantiledi

2016-08-12 05:22 - Spor

Amiraller mahrem bilgileri Gülen'e aktarmış

2016-08-12 16:08 - Genel

Ölüme atladı

2016-08-17 21:52 - Genel

PYD'den Münbiç'te nüfus oyunu

2016-08-14 17:11 - Genel

İDO'nun bazı seferi iptal edildi

2016-08-13 18:02 - Gündem

Ankara'da yangın

2016-08-15 13:02 - Gündem

Cezaevlerinden tahliyeler başlıyor

2016-08-17 14:21 - Genel

Yakın Doğu Üniversitesi oryantasyon günleri başladı

2016-08-15 11:27 - Eğitim

İlgili Haberler

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Ningbo Açık'ta 2. tura yükseldi

18:07 - Spor

Okan Buruk'un ilk hedefi üst üste 4. şampiyonluk

16:37 - Spor

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan maçının hazırlıklarını tamamladı

15:38 - Spor

Filistinli çocuklar, Türkiye-Gürcistan maçını tribünden izleyecek

14:53 - Spor

Okçulukla sosyalleşen Asuman, yarışacağı günlere hazırlanıyor

13:28 - Spor

Günün Manşetleri

Zelenskiy, 17 Ekim'de Washington'da Trump ile görüşeceğini söyledi

20:52 - Dünya

Türkiye'nin öncülüğüyle kurulan GOFFA'nın ilk toplantısı BM Cenevre Ofisi'nde yapıldı

20:47 - Gündem

Liderler Gazze'de barış için "Şarm el-Şeyh Anlaşması"nı imzaladı

20:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Gazze'deki ateşkes anlaşmasının süreceğini söyledi

20:28 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari tarafından kabul edildi

20:23 - Siyaset