?>

Resmi plakalı araçlara sıkı denetim

İçişleri Bakanlığınca, kurumlardaki resmi taşıt sayısının her geçen gün arttığı belirtilerek, trafik kazalarına karışma oranlarının azaltılması amacıyla alınacak trafik tedbirleri konusunda genelge yayımlandı.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 ildeki valiliklere gönderilen "Resmi Taşıt Denetimleri" konulu genelgede, kurumlardaki resmi taşıt sayısının her geçen gün arttığı bildirilerek, trafik kazalarına karışma oranlarının azaltılması amacıyla denetimlerin artırılacağı kaydedildi.

Genelgede, konunun trafik güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve verimliliği yönünden de önemli olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "Kişisel Sorumluluk ve Zarar" başlıklı 12'nci maddesine de atıfta bulunulan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Devlet memurları, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek ve kendilerine teslim edilen devlet malını korumak ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorundadırlar. Devlet memurunun kasıt, kusur, ihmal veya tedbirsizliği sonucu idare zarara uğratılmışsa bu zararın ilgili memur tarafından rayiç bedeli üzerinden ödenmesi esastır."

'Resmi araçlara ve sürücülerine ayrıcalık yok'

Trafik polisi ve jandarma trafik ekiplerince, yapılan denetimler sırasında resmi taşıt ve sürücülerine ayrıcalık tanınmadan kontrol edileceği de genelgede öne çıktı.

Kontrollerde her resmi taşıt için görev emrinin olup olmadığı, nereye gideceği, belirtilen güzergahta yer alıp almadığı, görevli personelin araçta bulunup bulunmadığı, aracın camı ve ilgili yerlerde gerekli yazıların olup olmadığını sorgulayan "resmi taşıt denetleme formu" düzenlenecek.

Bu kapsamda tespit edilen eksikliklerin tamamlatılması için düzenlenen formun bir nüshası, aracın kayıtlı olduğu kuruluşun o ildeki en büyük amirine ve bir nüshası ise mahallin en büyük mülki idare amirine gönderilecek.

Muhabir: Aykut Karadağ

Haftanın Öne Çıkanları

Setur'da Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü'ne atama

2017-07-24 15:07 - Ekonomi

Esed rejimden Doğu Guta’da süresi belirsiz ateşkes

2017-07-22 21:22 - Dünya

Fenerbahçe'nin yüzü forma satışında gülüyor

2017-07-26 23:22 - Spor

Yemen'de kolera salgını alarm veriyor

2017-07-23 19:18 - Genel

Fransa orman yangınlarıyla boğuşuyor

2017-07-25 18:35 - Genel

"Online ticaretteki açığı setmoda.com ile kapatacağız"

2017-07-24 17:20 - Ekonomi

İİT, Mescid-i Aksa ile ilgili olağanüstü toplandı

2017-07-24 17:47 - Dünya

'Milletin adamı olursanız, ne olursa olsun hiçbir şey olmaz'

2017-07-22 20:07 - Gündem

Anne kedi, yavrusu kurtarılırken başından ayrılmadı

2017-07-22 22:07 - Asayiş

Afganistan'da Taliban 2 ilçeyi ele geçirdi

2017-07-23 15:17 - Dünya

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

UEFA Konferans Ligi 2. eleme turunda rövanş heyecanı yarın başlayacak

10:12 - Spor

İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de bir bebek daha açlıktan can verdi

10:08 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. eleme turu rövanşları yarın başlayacak

10:03 - Spor

Ticaret Bakanlığı, yeni ÖTV oranlarının ardından otomobil fiyatlarındaki değişimi takibe aldı

09:37 - Ekonomi

ABD'de Demokrat Senatörler, Gazze'deki sözde yardım kuruluşu GHF'ye fonların fonların kesilmesini istedi

09:27 - Dünya