?>

Rekortmen milli atlet Eda Nur Tulum uluslararası yarışlarda zirveyi hedefliyor

Ulusal ve uluslararası yarışlarda elde ettiği başarıların yanı sıra kırdığı rekorlarla adından söz ettiren milli atlet Eda Nur Tulum, katılacağı yeni şampiyonalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyor.

Spor - 2 yıl önce

Zonguldak

Geçen yıl Slovakya'da düzenlenen 2022 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nde 400 metrede şampiyonluk kazanan, İsrail'deki 18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda aynı kategoride üçüncü olan ve ulusal yarışlarda da birçok kez zirvede yer alan milli atlet, kırdığı rekorlarla dikkati çekiyor.

20 Yaş Altı Türkiye Turkcell Salon Şampiyonası'nda yine 400 metrede iki günde 2 rekor kıran 17 yaşındaki atlet, sporcuların milli takıma girmek ve derecelerini geliştirmek için mücadele ettiği Olimpik Deneme ve Milli Takım Seçme Yarışmaları'nda da 54.22'lik derecesiyle kendisine ait 18 yaş altı Türkiye salon rekorunu yeniledi.

Eda Nur, son dönemdeki başarılarıyla toplamda 12 Türkiye rekorunun sahibi oldu.

"Hedefim tekrar birinci olmak"

Eda Nur Tulum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırdığı rekorlardan dolayı mutlu olduğunu ve yeni başarılar için mücadele ettiğini söyledi.

Zonguldak'taki yarışların da kendisi için güzel geçtiğini belirten Eda Nur, "Temmuz ayında Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) var. Geçen yıl orada birinci oldum. Tekrar hedefim orada birinci olmak ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Ağustos ayında U20 Avrupa Şampiyonası var. İlk hedefimiz finale çıkıp sonra derece almak. Umarım orada güzel geçer." diye konuştu.

Eda Nur, çalışmalarının çok iyi geçtiğini anlatarak, "Antrenörümle çok iyi anlaştığımı düşünüyorum. Çok iyi çalışmalar yapıyoruz, diyaloglar kuruyoruz, hedef koyuyoruz ve bu hedefler doğrultusunda çok güzel ilerlediğimizi düşünüyorum." dedi.

Antrenör Dede: "Şu andaki performansından memnunum"

Antrenör Gökhan Dede de Eda Nur Tulum'un, Türk atletizmin yetiştirdiği yeni yeteneklerden biri olduğuna dikkati çekti.

Eda Nur'un parlayan bir yıldız olduğunu vurgulayan Dede, "Bunu daha da ileriye taşıyabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okullar Arası Gençler Türkiye Şampiyonası grup elemeleri için Zonguldak'a geldik. Güzel bir organizasyon ve bu organizasyon final için bir basamaktı. Güzel koştuk, birinci olduk. Tulum'un şu andaki performansından memnunum." değerlendirmesinde bulundu.

Dede, hedeflere sağlam adımlarla ilerlemek istediklerini aktararak, "Daha da fazlasını yapabilir miyiz, yapabiliriz ama şu an için erken daha. Üzerine yavaş yavaş koyarak doğru zamanda, doğru basamakları çıkarak başarıya doğru gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yoğun bir yaz dönemine hazırlanıyor

Son olarak Zonguldak'ta gerçekleştirilen Atletizm Gençler A ve B Grup Müsabakaları'nda 400 metrede birinci olan Eda Nur, yaz aylarında önemli organizasyonlarda başarı kovalayacak.

İlk olarak 20-25 Haziran'da Polonya'da yapılacak Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda yarışacak genç sporcu, 15-16 Temmuz'da Denizli'deki Balkan 20 Yaş Altı Şampiyonası'nda madalya için mücadele edecek.

Eda Nur, 25-29 Temmuz'da Slovenya'daki Avrupa Yıldızlar Olimpik Festivali'nden (EYOF) sonra 7-10 Ağustos'ta İsrail'de düzenlenecek Avrupa 20 Yaş Altı Şampiyonası'nda zirvede yer alabilmek için çalışacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 26 hava aracı ve 7 gemi tespit edildi

2023-04-13 09:14 - Dünya

AB'nin Çin mesaisi yoğunlaşıyor

2023-04-11 14:57 - Dünya

Basın Kartı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

2023-04-10 14:08 - Medya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 10-11 Nisan Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı

2023-04-12 13:08 - Medya

Kadın ve erkek milli haltercilerin Avrupa Şampiyonası'nda madalya beklentisi yüksek

2023-04-10 14:44 - Spor

Bakan Akar'dan "terörle mücadele" mesajı

2023-04-16 17:48 - Gündem

Büyük bölümü su altında kalan eski Yusufeli'nde yaklaşık bin sahipsiz hayvan kurtarıldı

2023-04-12 12:14 - Çevre-Hayat

Düzce'de otizmli çocuğun polislik hayali bir günlüğüne gerçeğe dönüştü

2023-04-14 11:48 - Çevre-Hayat

Tahran Milletvekili Kevseri, başörtüsü kuralını ihlal edenlerin yargılanacağını söyledi

2023-04-11 10:45 - Dünya

Rüzgar ve güneşin küresel elektrik üretimindeki payı 2022'de yüzde 12 ile rekor kırdı

2023-04-12 09:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli karateci Ömer Abdurrahim Özer'den Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya

00:37 - Spor

Benfica, Kerem Aktürkoğlu'nun gol attığı maçta ikili averajı Sporting'e kaptırdı

23:02 - Spor

Galatasaray, alacağı 1 puanla Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan edecek

22:27 - Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı'dan üyelere genel kurula katılma çağrısı

22:08 - Spor

Trabzonspor, üç büyükler karşısında galibiyet özlemini sonlandıramadı

22:02 - Spor

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret görüşmelerinde büyük ilerleme kaydedildiğini belirtti

08:18 - Dünya

‘Sıvasız Evlerden Biri / Kurban’

07:12 - Özel Haber

İzmir'de apartman dairesinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

02:34 - Asayiş

Putin, Rusya-Ukrayna müzakereleri için yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi

02:12 - Dünya

Maltepe metro istasyonunda üzerine reklam panosu düşen kadın yaralandı

23:43 - Asayiş