?>

Rashford ilk maçlarını boş geçmiyor

18 yaşındaki genç yıldız Rashford, Manchester United ve milli takım kariyerindeki ilk maçlarının tamamında rakip fileleri havalandırmayı başardı. - Anadolu Ajansı

Spor - 9 yıl önce

LONDRA

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'da forma giyen Marcus Rashford, kariyerinde çeşitli kulvarlarda ilk kez boy gösterdiği tüm maçlarda gol atmayı başardı.

Manchester ekibinin altyapısından yetişen 18 yaşındaki yıldız futbolcu Rashford, kulüp ve milli takımlar bazında çıktığı ilk maçlarda rakiplerinin korkulu rüyası oldu. İngiliz futbolcu, Premier Lig, UEFA Avrupa Kupası, Lig Kupası, 21 Yaş Altı Milli Takımı ve İngiltere Milli Takımı'ndaki ilk maçlarında toplam 10 kez rakip fileleri havalandırdı.

Rashford, ilk kez sahne aldığı Premier Lig maçında zorlu bir rakibe karşı puan mücadelesinde takımını sırtlayan isimdi. "Düşler Tiyatrosu" olarak bilinen Old Trafford Stadı'nda Arsenal'ı ağırlayan Manchester United'ı 29 ve 32. dakikalarda attığı iki golle öne geçiren Rashford, 3-2 kazandıkları maçın son golünde Herrera'ya asist yaparak genç yaşına rağmen galibiyetin en önemli mimarı olarak dikkati çekti.

Avrupa kupalarındaki ilk tecrübesini yine geçen yıl şubat ayında yaşayan Rashford, Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'ın 90 dakika görev verdiği mücadelede 12 dakika içinde 2 gol atarak 5-1 kazandıkları Midtjylland maçının yıldızlarından biri olmayı başardı.

Deneyimli teknik adamın risk alarak Manchester derbisinde de şans tanıdığı genç futbolcu, geçen yıl mart ayında oynanan ve 1-0 kazandıkları maçta takımına galibiyeti getiren golü atarak ilk derbi maçından golle ayrıldı.

Hodgson'dan milli davet

İngiltere Milli Takımı'nın bir önceki teknik direktörü Roy Hodgson tarafından Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın aday kadrosuna davet edilen Rashford, kendisine güvenenleri milli görevlerinde de yanıltmadı.

Milli takımın formasını ilk kez şampiyona öncesi Avustralya ile oynanan hazırlık maçında giyen Rashford, ilk 11'de başladığı ve 63 dakika sahada kaldığı maçın henüz 3. dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi. İngiltere için büyük hayal kırıklığıyla sona eren şampiyonada Rashford, Galler ve İzlanda maçlarında toplam 22 dakika süre alabildi.

Yıldız oyuncu, 21 Yaş Altı Milli Takımıyla bu ay çıktığı eleme grubundaki Norveç maçında ise 3 gol birden attı.

Lig Kupası'nda seriyi bozmadı

Hollandalı teknik adam Louis van Gaal ile yollarını ayıran ve sezon öncesinde takımı Portekizli Jose Mourinho'ya emanet eden Manchester United'da bu sezon altı resmi maçta forma şansı bulan 18 yaşındaki futbolcu, üç gol kaydetti.

Üst üste alınan üç yenilginin ardından Northampton'a karşı üçüncü tur mücadelesi veren Manchester United ile ilk kez Lig Kupası maçına çıkan Rashford, 55. dakikada girdiği maçta 20 dakika sonra takımının üçüncü golünü atarak Manchester ekibini baskı altında çıktığı mücadelede dördüncü tura bir adım daha yaklaştırdı.

Ligde Watford ve Hull City maçlarında gol atan Rashford, forma giydiği iki maçta ise sessiz kaldı. Hem iki takım hem de Mourinho ile Pep Guardiola arasındaki rekabet nedeniyle merakla beklenen Manchester derbisinde kariyerinde ikinci kez boy gösteren Rashford, bu kez skor üretemedi. İngiliz futbolcu, takımının Feyenoord'a 1-0 mağlup olduğu UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk grup maçında da skor yüküne katkı sağlayamadı.

Muhabir: Yunus Kaymaz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Trafik sigortasında yüzde 10'luk indirim bekliyoruz'

2016-09-20 21:02 - Ekonomi

Holiganizm, teknoloji ile engellenebilir mi?

2016-09-21 09:07 - Teknoloji

Öğrencilerde göz tembelliğine dikkat

2016-09-18 13:47 - Sağlık

Kaçarken ayağını kıran 'eski savcı' gözaltına alındı

2016-09-20 19:27 - Gündem

Suriyeli kadınlar üreterek kazanıyor

2016-09-16 17:02 - Çevre-Hayat

Viyana'da '15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı' restoranda yapıldı

2016-09-20 12:27 - Dünya

Altının gram fiyatı 126 lirayı aştı

2016-09-19 14:07 - Ekonomi

Başbakan Yıldırım şehit cenaze törenine katıldı

2016-09-16 22:17 - Gündem

Yıldırım isabet eden kadın öldü

2016-09-22 01:17 - Gündem

Antalya'da şeker yüklü tırda yangın çıktı

2016-09-22 03:02 - Gündem

İlgili Haberler

Celtic'ten Gazze'ye acil gıda ihtiyacı için 100 bin sterlin yardım

18:23 - Spor

Şanlıurfa Büyükşehir Engelliler, yeni sezonda play-off hedefiyle parkede olacak

17:11 - Spor

Tekirdağ'da "özel bireyler" fiziksel ve sosyal gelişimlerini basketbolla artırıyor

17:10 - Spor

İspanya-Türkiye maçının biletleri satışa çıktı

15:07 - Spor

Brezilya'da hedef dünya kupasında "24 yıl sonra" şampiyonluk

14:48 - Spor

Günün Manşetleri

IMF Başkanı Georgieva'dan ülkelere "ticareti büyümenin motoru olarak tutun" çağrısı

18:47 - Ekonomi

BM raportörleri, Almanya'da Filistin destekçisi eylemlere yönelik şiddet ve baskıya tepkili

18:38 - Dünya

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM

18:17 - Siyaset

Bakan Göktaş: Türkiye'de kadınların iş hayatındaki yeri yüzde 27'den yüzde 36'ya kada

18:08 - Siyaset

ABD medyası: Başkan Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin bugün telefonda görüşecek

18:02 - Dünya