?>

'Rapora göre Rüzgar Çetin asli kusurlu'

Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporda, Rüzgar Çetin'in dikkat ve özen yükümlüğüne aykırı hareketi nedeniyle asli kusurlu, kazada hayatını kaybeden ve yaralanan iki polisin ise kusursuz olduğu belirtildi.

Gündem - 9 yıl önce

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda, 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Rüzgar Çetin'in asli kusurlu olduğu belirtildi.

Kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesince hazırlanan bilirkişi raporu, davanın görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Olayın anlatıldığı raporda, Çetin'in aracı kullanırken dikkatini vermediği, hızını mahal şartlarına göre ayarlamadığı, direksiyon hakimiyetine gerekli özen ve önemi göstermediği ifade edildi.

Raporda, bu hatalar nedeniyle araç hakimiyetini kaybeden Çetin'in 3 şeritli yolun sol şeridine geçerek şerit ihlalinde bulunulduğu aktarılarak, "Bu haliyle karşı yönden nizami şeridini takiben gelen müşteki sürücü Emre Tetik yönetimindeki vasıtanın yakın mesafeden önünü kapayarak kazanın meydana gelmesine sebebiyet vermiştir. Sanık, olayda, dikkat ve özen yükümlüğüne aykırı hareketiyle asli kusurludur.'' değerlendirmesi yapıldı.

Sürücü Tetik'in olayda herhangi bir hatalı davranışının olmadığı ve mevcut şartlarda alabileceği başkaca bir önlemin bulunmadığı vurgulanan raporda, Tetik'in kusursuz olduğu bilgisi yer aldı.

Raporda, kazada hayatını kaybeden polis memuru Alagöz ile ilgili de şunlar kaydedildi:

"Karayolları yönetmenliğinin 150. maddesinde emniyet kemeri takılmasının zorunlu olmadığı hallerin bulunduğu maddenin 4. fıkrasında 'yakın koruma, harekat, tatbikat ve devriye görevi yürüten veya olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevinde bulunan sürücü ve yolcu konumundakilerin emniyet kemeri takmalarının zorunlu olmadığı' yazılıdır. Bu itibarla görev halinde olduğu emniyet müdürlüğüne ait araçta yolcu olarak bulunan müteveffa İsmet Fatih Alagöz'e kusur izafe edilmesi uygun bulunmamıştır.''

Raporun sonuç kısmında ise sanık sürücü Çetin'in asli kusurlu, olayda yaralanan müşteki sürücü Emre Tetik ile kazada hayatını kaybeden polis memuru Alagöz'ün ise kusursuz olduğu kanaatine varıldığı ifade edildi.

Olayın geçmişi

Çırağan Caddesi'nde Ortaköy yönüne seyreden 34 A 4342 plakalı trafik polisi aracı, karşı yönden gelen Rüzgar Çetin'in kullandığı 34 RUZ 27 plakalı otomobille çarpışmış, araçtaki iki polis memuru ağır yaralanmıştı. Polis memuru İsmet Fatih Alagöz, kaldırıldığı Acıbadem Fulya Hastanesinde şehit olmuş, diğer polis memuru Emre Tetik ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından gözaltına alınan Rüzgar Çetin tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, kazaya ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık Rüzgar Çetin'in Beşiktaş'ta otomobiliyle çarpıştığı polis aracındaki polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, bir polis memurunun da yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Rüzgar Çetin'in 0,90 promil alkollü olduğu aktarılan iddianamede, sanık Çetin'in "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olduğu" gerekçesiyle 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Vatanımızı bölmeye eli kanlı örgütlerin nefesi yetmeyecek'

2016-08-21 07:07 - Gündem

Diyanet'ten 'mobil kurban rehberi' hizmeti başladı

2016-08-18 16:27 - Gündem

TEM’de feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

2016-08-22 10:32 - Genel

ÇİTEM Müdürü Prof. Dr. Özdemir: Cinsel suçlar arttı

2016-08-16 16:17 - Gündem

Rıza Kayaalp finale yükseldi

2016-08-15 21:52 - Spor

FETÖ’nün suikast timi adliyeye sevk edildi

2016-08-17 13:17 - Genel

Erkekler hokeyde Arjantin altın madalya kazandı

2016-08-19 11:32 - Spor

Trump'tan göçmenler için 'olağanüstü soruşturma' talebi

2016-08-16 06:37 - Dünya

Ceylanpınar'da terör operasyonu

2016-08-17 20:22 - Genel

Başbakan Yıldırım, FETÖ'cülere sert çıktı

2016-08-16 16:52 - Siyaset

İlgili Haberler

İngiltere Başbakanı Starmer, Türkiye'ye getirilen Eurofighter Typhoon uçaklarını inceledi

19:17 - Gündem

Papa 14. Leo'nun Türkiye ve Lübnan seyahatlerinin programı belli oldu

17:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer'i resmi törenle karşıladı

17:43 - Gündem

Sıfır Atık Vakfının, "İstanbul Deklarasyonu" kamuoyuna duyuruldu

16:58 - Gündem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: Yasa dışı bahis soruşturması derinleştirilerek sürdürülecek

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

İngiltere Başbakanı Starmer, Türkiye'ye getirilen Eurofighter Typhoon uçaklarını inceledi

19:17 - Gündem

Gazze'de zorlu yaşam şartlarına rağmen Filistinli aileler kamplardan ayrılmak istemiyor

18:32 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

Papa 14. Leo'nun Türkiye ve Lübnan seyahatlerinin programı belli oldu

17:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer'i resmi törenle karşıladı

17:43 - Gündem