?>

Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için yasa teklifi hazırlandı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için Mecliste grubu bulunan 5 siyasi partinin ortak yasa teklifi hazırladığını bildirdi.

Gündem - 6 yıl önce

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yaptığı yazılı açıklamada, "Meclisteki tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri bir araya geldik.

Yaptığımız görüşme neticesinde Sayın Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defnine ilişkin 5 grubun ortak yasa teklifi sunmasını kararlaştırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Özkoç, Rahşan Ecevit'in defninin yarın gerçekleşeceğini, yasa teklifinin ise Meclisin ilk Genel Kurul toplantısında yasalaşacağını belirtti.

Meclisteki siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle görüşme gerçekleştirdiklerini ve durumun hassasiyetini göz önüne alarak bir çözüm bulmaya çalıştıklarını vurgulayan Özkoç, "Rahşan Ecevit'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağolsun. Rahşan Ecevit'in son dileğini, vasiyetini yerine getirebilmek için Meclisteki tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri bir araya geldik.

Yaptığımız görüşme neticesinde Sayın Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnine ilişkin 5 grubun ortak yasa teklifi sunmasını kararlaştırdık. Teklif, bugün Meclis Başkanlığına sunuluyor. Defin, yarın gerçekleşecek.

Meclis Genel Kurulu da ilk oturumda kanun teklifini, yasal hale getirecek.” ifadelerini kullandı.

Özkoç, merhume Ecevit için yarın öğle namazının ardından Kocatepe Camisi’nde cenaze namazı kılınacağını, daha sonra da Devlet Mezarlığı’nda toprağa verileceğini kaydetti.

Öte yandan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, Rahşan Ecevit'in cenazesinin defniyle ilgili "vasiyetinin yerine getirilmesi" için parti gruplarıyla gereken görüşmeleri yaptığı öğrenildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'da ateşkes ümidi sadece cumhurbaşkanımızın çabaları sayesinde mümkün oldu

2020-01-15 01:27 - Gündem

Rusya'da hükümet istifa etti

2020-01-15 23:16 - Dünya

Guatemala, Venezuela ile diplomatik ilişkileri kesti

2020-01-17 07:07 - Dünya

Feghouli puan farkına rağmen şampiyonluğa inanıyor

2020-01-12 22:04 - Gündem

Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için yasa teklifi hazırlandı

2020-01-18 19:57 - Gündem

İranlı yönetmen Kimyai Uluslararası Fecr Film Festivali'nden çekildiğini açıkladı

2020-01-12 18:07 - Dünya

Deniz Kuvvetlerine yeni radar kabiliyeti

2020-01-17 15:12 - Teknoloji

Irak Başbakanı Abdulmehdi: ABD'ye karşı düşmanlığımız yok

2020-01-11 19:57 - Dünya

Yunanistan'da en çok harcamayı Türk turistler yaptı

2020-01-14 20:27 - Dünya

Kuveytli hayırseverler Şanlıurfa'da okul yaptıracak

2020-01-11 22:32 - Gündem

İlgili Haberler

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti

22:43 - Gündem

‘Yenidoğan çetesi’ davasında bazı sanıkların ifadeleri alındı

21:03 - Gündem

Kastamonu'daki orman yangınlarında 2 bin 736 hektar alan zarar gördü

20:22 - Gündem

Niğde'de ambalaj fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

20:03 - Gündem

Günün Manşetleri

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

02:53 - Spor

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Japonya ile varılan ticaret anlaşmasına yönelik kararnameyi imzaladı

00:18 - Dünya

İsrail askerlerinin geçen hafta sınırı geçerek Ürdün'e girdiği ortaya çıktı

00:03 - Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Rubio Filistin'i tanımaya hazırlanan ülkeleri sorun yaratmakla suçladı

23:38 - Dünya