?>

Raftingciler, ilkbaharda daha coşkulu akan Çatak Çayı'nda şampiyonalara hazırlanıyor

Van'ın Çatak ilçesinde rafting müsabakalarına hazırlanan sporcular, karların erimesi ve yağmurun etkisiyle debisi yükselen Çatak Çayı'nda teorik ve uygulamalı eğitim alıyor.

Spor - 1 yıl önce

Van

Türkiye'nin en uzun parkurlarından birine sahip olması nedeniyle raftingcilerin cazibe noktası olan Çatak, son zamanlarda adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Kano Federasyonunun düzenlediği eğitim kampına katılan Hakkari'den 28, Çatak'tan da 30 sporcu, ilkbaharda daha coşkulu akan Çatak Çayı'nda uygulamalı eğitim alıyor.

Karların erimesi ve yağmurla debisi yükselen Çatak Çayı'nda antrenörleri gözetiminde kürek çeken sporcular, bot şişirmekten kürek tutmaya, su üzerindeki botun kontrolünden suya düşülmesi durumunda nasıl davranılması gerektiğine kadar birçok konuyu yaşayarak tecrübe ediyor.

Azgın sularda her gün yaptıkları adrenalin dolu antrenmanlarda güç kazanan sporcular, 8-10 Mayıs'ta Düzce'de yapılacak okul sporları yarışlarında derece elde etmeyi hedefliyor.

"Böyle sularda hazırlanmaları onlara avantaj sağlar"

Çatak Belediyespor Rafting Takımı Antrenörü ve Rafting İl Temsilcisi Süleyman Bayat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında yeni başlayanların da bulunduğu sporcuları rafting yarışlarına hazırladıklarını söyledi.

Eğitimlerin heyecanlı geçtiğini anlatan Bayat, şunları kaydetti:

"Sporcularımızı burada Türkiye ve okul şampiyonalarına hazırlıyoruz. Her türlü güvenliğimizi alarak eğitim antrenmanları yapıyoruz. Zor oluyor ama sporcularımızı su debisi yüksek akarsularda iyi mücadele etmeleri ve tecrübe kazanmaları için böyle sularda eğitiyoruz. Bu durum onlara avantaj sağlar. Avrupa'daki yarışlar debisi çok yüksek sularda oluyor. Bu nedenle öğrencilerin azgın sularda eğitim almaları onları güçlendirir."

Altı yıldır antrenörlük yapan Ramazan İlhan ise Çatak'taki kampa 4 takım olarak katıldıklarını belirtti.

Sporcularının can güvenliğinin en çok dikkat ettikleri konulardan biri olduğunu vurgulayan İlhan, "Su debisi çok yüksek. Bu tür sulara alışığız. Her yıl Türkiye'de dört yarış oluyor. Sporcularımızın tamamı bu yarışlara katılacak. İlk yarış Düzce'de olacak. Kupalarla dönmeyi hedefliyoruz. Böyle coşkulu sularda rafting öğrenen bir sporcu, diğer sularda daha kolay mücadele eder. Sporcularımıza her türlü konuda destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Böyle sularda antrenman yapmak bize güç katıyor"

Sporculardan Melek Gökar da "Böyle sularda antrenman yapmak bize güç katıyor. Alışkınız ve hiç zorlanmıyoruz. Hedefim ilk önce milli sporcu olmak ardından da uluslararası yarışlara katılmak." dedi.

Hedeflerinin okul sporları yarışmasını kazanmak olduğunu dile getiren sporculardan Talha Eymen Gümüş, "Bu nedenle sürekli antrenman yapıyoruz. Suyun coşkulu olması nehri daha iyi anlamamızı sağlıyor. Daha hızlı olabiliyoruz. Adrenalin dolu bir spor. Hedefim bölgemizi en iyi şekilde temsil etmek ve şampiyonluklar kazanmak." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çevrimiçi Casinolar Dünyasında Mostbet ile Yol Almak: Başlangıç Rehberi

2024-04-22 22:03 - İnsan&Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'tan ayrıldı

2024-04-23 00:27 - Gündem

Filistin, ABD'nin BM tam üyeliğini engellemeye yönelik "vetosunu" kınadı

2024-04-19 04:02 - Dünya

Muğla'daki İztuzu sahiline caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı

2024-04-23 16:43 - Çevre-Hayat

Boeing mühendisi: 787 Dreamliner uçakları yere indirilmeli

2024-04-18 15:28 - Ekonomi

UNICEF Sözcüsü Elder: Gazze'de her 3 evden 2'si yıkıldı veya hasar gördü

2024-04-18 16:32 - Dünya

İnhisar'ın ilk kadın belediye başkanı 30 yıl sonra dedesinin koltuğunu devraldı

2024-04-18 12:07 - Gündem

ABD'de 2 senatörden Filistin yanlısı öğrencilere karşı Ulusal Muhafızların kullanılması çağrısı

2024-04-23 23:13 - Dünya

Göztepe, Süper Lig hedefine bir adım daha yaklaştı

2024-04-21 12:23 - Spor

Yurt dışında yerleşiklerin hisse senedi alımı son 4 haftada 1,2 milyar doları aştı

2024-04-19 15:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli güreşçi Nesrin Baş, 3. kez dünya şampiyonu olarak tarihe geçti

23:58 - Spor

Basketbol Avrupa Ligi'nde Türk derbisinin galibi Fenerbahçe Beko

23:55 - Spor

Mardin'de "Spor İçin Geç Değil Projesi" gerçekleştirildi

23:52 - Spor

Mardin'de "Spor İçin Geç Değil Projesi"nin açılışı yapıldı

23:02 - Spor

Galatasaray'dan ÇBK Mersin-Galatasaray Çağdaş Faktoring maçına atanan hakemle ilgili açıklama

22:33 - Spor

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Türkiye Cumhuriyeti Ada'nın tamamının garantörüdür, böyle olacak

00:07 - Dünya

Roma'da Filistin'e destek gösterisine polis, cop ve tazyikli suyla müdahale etti

23:37 - Dünya

ABD, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'yu yaptırım listesine aldı

23:03 - Dünya

NYT: ABD ordusu, ateşkesin sürdüğünden emin olmak için Gazze'yi İHA'larla gözetliyor

22:54 - Medya

Galatasaray'dan ÇBK Mersin-Galatasaray Çağdaş Faktoring maçına atanan hakemle ilgili açıklama

22:33 - Spor