?>

Rafa Silva, Beşiktaş'a Ricardo Quaresma etkisi yapmak istiyor

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Portekizli oyuncu Rafa Silva, siyah-beyazlı takımda Ricardo Quaresma gibi etki bırakmak istediğini söyledi.

Spor - 1 yıl önce

Maribor

Siyah-beyazlıların Slovenya'nın Maribor şehrinde kamp yaptığı otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rafa Silva, siyah-beyazlı takımın efsane isimleri arasında yer alan Quaresma ile transferi öncesinde konuşmadığını belirterek, "Kendisini iyi tanıyorum. Harika bir oyuncu. Portekizli bir oyuncunun bu şekilde başarılı olması ve hatırlanması Portekizli olarak benim için gurur verici. Çok önemli işler yaptı burada. Yabancı oyuncuların bu şekilde efsane olabileceklerini gösteriyor bu durum. O farklı, ben farklı bir oyuncuyum ama ben de onun gibi etki bırakmak istiyorum." diye konuştu.

"Beşiktaş'ın kupalar kazanması için elimden geleni yapacağım"

Kişisel hedeflerini başaracağından şüphesi olmadığını söyleyen tecrübeli futbolcu, "Benim kişisel hedeflerimi başaracağımdan şüphem yok. Tek istediğim ve şu anki amacım Beşiktaş'ın başarılı olması, kupalar kazanması. Bireysel değil kolektif başarılı olmak. Beşiktaş'ın kupalar kazanması için elimden geleni yapacağım. Şu anki hedefim takımın başarılı olması için elimden geleni yapmak. Şu anda hocamızın fikirlerini takıma adapte etmesi için çalışıyoruz. Hocamızın güçlü ve iyi oynayan takım hedefine göre oynayacağız. Üç farklı pozisyonda oynadım. Herkesin bildiği 10 numarada daha çok tercih ediyorum. Herhangi pozisyonda oynamamda sıkıntı yok. Beşiktaş taraftarlarını mutlu etmek ve hak ettiği başarılar için elimizden geleni yapacağız, çok çalışacağız." şeklinde konuştu.

Adaptasyon sürecinin kısa sürdüğünü aktaran Silva, "Beşiktaş gibi çok büyük bir takımda olduğum için mutluyum. Adapte oldum kısa sürede. Buradaki herkes beni iyi karşıladı, o yüzden çok mutluyum. İlk kez başka bir ülkeye çıktım. Benfica kariyerimde çok önemli yere sahip bir kulüp. Benfica'yı asla unutmayacağım." ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eski takımı Benfica ile oynanan ve siyah-beyazlıların 3-0'dan 3-3'e çevirdiği maçta Portekiz ekibinin formasını giyen Silva, o karşılaşmayla ilgili, "İnanılmaz bir maçtı. Şampiyonlar Ligi'nde 3-0'dan 3-3'e dönen maçı görmek nadirdir. Unutulmazdı ama benim adıma o zaman için kötüydü. Çünkü Benfica'nın oyuncusuydum. Unutamayacağım harika bir atmosfer vardı o maçta." değerlendirmesinde bulundu.

Transfer sürecine de değinen Portekizli oyuncu, "Transfer çok hızlı ve kolay oldu. Kariyerime Avrupa'dan devam etmek gibi bir düşüncem vardı. İki taraf için de makul ve başarılı bir transfer operasyonu oldu. Beşiktaş düşüncemi karşılayan bir takımdı benim için. O yüzden buraya geldim." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'le ilgili fikirleri sorulan Rafa Silva, "Burada eskiden oynamış oyuncularla konuştum. Rekabetçi bir lig olduğunu biliyorum. Ben de rekabetçi bir oyuncuyum. Bu zor lige çok kolay adapte olacağım." dedi.

Rafa Silva, Portekiz Milli Takımı'nda kendi kararıyla yer almadığını ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nı takip etmediğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türksat 6A ile Türkiye'nin uzaydaki aktif uydu sayısı 9'a yükseldi

2024-07-09 11:28 - Teknoloji

İsrail, son 4 günde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı 4 okula saldırı düzenledi

2024-07-10 11:23 - Dünya

İsrail'in 279 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 38 bin 345'e ulaştı

2024-07-11 13:52 - Dünya

İsrail savaş uçakları Nasrallah konuşurken Beyrut semalarında ses hızını aştı

2024-07-10 17:18 - Dünya

A Milli Kadın Futbol Takımı, yarın İsviçre'yi konuk edecek

2024-07-11 10:23 - Spor

Güvenlik Bilimleri Analisti Onur Dikmeci Stratejik İletişimin Güvenlik ve İstihbarat Boyutunu Açıkladı

2024-07-06 00:12 - İnsan&Hayat

ASELSAN 20,3 milyon dolarlık yurt dışı satış sözleşmesi imzaladı

2024-07-10 16:17 - Ekonomi

İngiltere'de yeni kabine belli olmaya başladı

2024-07-05 20:22 - Dünya

Adıyaman'da deprem konutları yükseliyor

2024-07-10 16:32 - Gündem

Beşiktaş, Tyler Boyd'a 1 milyon 37 bin avro fesih tazminatı ödedi

2024-07-10 19:17 - Spor

İlgili Haberler

PSG'nin yıldızı Desire Doue, 2025 Golden Boy ödülünü kazandı

00:28 - Spor

Okan Buruk: Bundan önce kazandığımız iki maçı değerli kılmak için bu maçı da kazanmalıyız

23:52 - Spor

İngiltere'de İsrail'in futboldan men edilmesi için 25 bin imza toplandı

22:43 - Spor

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2027 Dünya Kupası yolundaki rakipleri belli oldu

17:32 - Spor

Galatasaray, Ajax maçı için Hollanda'ya gitti

17:02 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, milyarder iş insanı Isaacman'i NASA Direktörlüğüne yeniden aday gösterdi

03:17 - Dünya

Dünya Bankası: Dünyanın yıllık tatlı su kaybı 280 milyon kişinin ihtiyacını karşılayabilir

01:43 - Ekonomi

Beyaz Saray, Nvidia'nın en gelişmiş çipini Çin'e satamayacağını belirtti

00:47 - Ekonomi

PSG'nin yıldızı Desire Doue, 2025 Golden Boy ödülünü kazandı

00:28 - Spor

Bitcoin’in fiyatı hazirandan bu yana ilk defa 100 bin doların altına indi

00:07 - Ekonomi