Putin ve Aliyev’den karşılıklı 30. Yıl tebrikleşmesi -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, birbirlerini Rusya-Azerbaycan diplomatik ilişkilerinin 30. yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti

Özel Haber - 4 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i iki devlet arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti.
Kremlin açıklamasına göre, Putin, ticari, ekonomik, bilimsel, teknik, insani ve diğer alanlarda Rusya ile Azerbaycan arasında yapıcı siyasi diyalogun ve verimli işbirliğinin genişletildiğini kaydetti.
Rusya Devlet Başkanı, "Geçen yıl ve ondan önceki yıl imzalanan üçlü anlaşmalara dayanarak, Güney Kafkasya bölgesinde istikrar ve güvenliği güçlendirmek için birlikte çalışıyoruz" dedi.
Putin, 2022 yılına Rusya ile Azerbaycan arasında Müttefik İşbirliği Bildirgesi'nin imzalanmasıyla damgasını vurduğunu da vurguladı. 
Rus lider, ikili ilişkileri niteliksel olarak daha yüksek bir düzeye getirmenin iki ülke halklarının temel çıkarlarına hizmet ettiğini de kaydetti.

ALİYEV DE TEBRİK ETTİ...

Bu arada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de, Rus mevkidaşı Putin'i Azerbaycan-Rusya diplomatik ilişkilerinin kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla tebrik etti.
Aliyev, kutlama telgrafında, devletler arasındaki ilişkilerin, karşılıklı saygı ve güven ilkelerine, stratejik ortaklık ve karşılıklı yarara dayalı işbirliği atmosferi içinde, birbirlerinin çıkarlarını da dikkate alarak başarıyla geliştiğini ve güçlendiğini kaydetti.
Aliyev, kutlama mesajında, "Bugün, aktif bir siyasi diyalog, ticaret, ekonomi, ulaşım, enerji, insani ve diğer alanlarda verimli işbirliği ile karakterize edilen devletlerarası bağlarımız büyük memnuniyet yaratıyor. İkili ilişkilerin dinamik gelişiminin açık bir kanıtı, karşılıklı ticaret ve yatırımın istikrarlı büyümesi, sağlam bir yasal çerçeve ve çeşitli alanlarda ortak proje ve girişimlerin etkin bir şekilde uygulanmasıdır. 
Aliyev, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 30. yıl dönümünün Azerbaycan ile Rusya arasında Müttefik İşbirliği Bildirgesi'nin imzalanmasına denk gelmesinin sevindirici olduğunu vurguladı. 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı, belgenin, ülkeler arasındaki ilişkilerin otuz yıllık bir süre içinde ulaştığı niteliksel olarak yeni bir düzeyi belirlediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı ayrıca, en üst düzeyde düzenli temasların ve karşılıklı toplantı ve ziyaretlerin, ilişkilerin gelişme dinamikleri ve devletler arasındaki etkileşimin derinleşmesi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu söyledi.
Aliyev, ortak çabalar yoluyla, Azerbaycan ve Rusya'nın ikili işbirliğinin güncel görevlerini yerine getirmeye ve iki devlet halklarının çıkarları doğrultusunda ikili ilişkileri güçlendirmek için yeni fırsatlar yaratmaya devam edeceğine olan güvenini de dile getirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: ABD ve diğer aktörlere S-400 dosyasının kapandığını bildirdik

2022-03-29 18:33 - Gündem

Zelenskiy: Müzakere platformundan aldığımız sinyaller olumlu olarak adlandırılabilir

2022-03-30 00:08 - Dünya

'Çok önemli bir takıma karşı galip geldik'

2022-03-30 01:18 - Spor

Sanatçı Altan Erkekli'den 'çevre duyarlılığı sanatla gelişir' mesajı

2022-04-01 16:43 - Kültür Sanat

Ankara'da 5 kilo 500 gram eroin ele geçirildi

2022-03-30 10:59 - Gündem

Ağrı'da 'kar kaplanları' martın son gününde de yoğun kar mesaisinde

2022-03-31 15:08 - Çevre-Hayat

Avrupa'da Kovid-19 vakalarında artış sürmesine rağmen tedbirler kaldırılıyor

2022-03-30 11:31 - Dünya

Kardan yolu kapalı mezraya saman ulaştırılması için ekipler seferber oldu

2022-03-30 12:10 - Çevre-Hayat

Ukrayna ordusu Zaporijya bölgesinde 5 yerleşim birimini kurtardı

2022-03-31 16:45 - Dünya

Avrupa'da doğal gaz fiyatları yüzde 13 yükseldi

2022-03-30 13:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

Rus siyasetbilimci Bovt: Türkiye Karadeniz’de moratoryum konusunda Rusya ve Ukrayna’ya baskı yapabilir

00:32 - Özel Haber

Rusya’da ChestnyZnak Global şirketinden iş dünyasına altın gibi öğütler

19:06 - Özel Haber

Sadıgzade: Mekke Anlaşması, yeni güvenlik mimarisinin oluşumuna işaret ediyor

00:02 - Özel Haber

Rus Ekonomist Yermilova: Türkiye’nin boğazlardaki kısıtlamaları küresel gıda fiyatlarını artırabilir

17:08 - Özel Haber

Rusya Ekonomi Üniversitesi Dekanı Seleznyov: Boğazlar’daki kısıtlamalar Ukrayna ekonomisini olumsuz etkiliyor

16:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Çevre-Hayat

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya